به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری عصر امروز در نشست خبری سی و ششمین جشنواره ملی قرآن و عترت در جمع خبرنگاران در دانشگاه قم اظهار داشت: با پیگیری مقامات عالی کشور و وزارت علوم و تحقیقات و تلاش روسای دانشگاه و نمایندگان رهبری در دانشگاهها، پس از چند سال سرزندگی خوبی در دانشگاهها آغاز شده است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری عنوان کرد: متاسفانه بسیاری از موضوعات اجتماعی و فرهنگی در سالهای اخیر دچار آسیب شده که امید است با بازگشایی دانشگاهها این فضای سرزندگی دوباره احیا شود.
وی بیان کرد: کرونا دارای تاثیرات مخربی بود و باید تلاش کرد تا بتوان در یک دوره زمانی کوتاه به دوران قبل از شیوع کرونا بازگشت و فرآیند جامعه پذیری به همراه آداب و شیوه های رفتاری دانشجویان را مورد توجه قرار داد.
کلانتری تصریح کرد: با روی کار آمدن دولت سیزدهم و با موافقت هیات دولت، سه درصد از بودجه دانشگاهها به مباحث فرهنگی و علمی اختصاص یافته که از آغاز انقلاب بیسابقه بوده است.
وی خاطرنشان کرد:در چندسال گذشته بسیاری از بودجه های فرهنگی دانشگاه ها در محل های دیگری هزینه شد و از اقدامات فرهنگی پویایی لازم را نداشته است، دولت در تلاش است بودجه فرهنگی استقلال لازم را داشته باشد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص برگزاری جشنواره قرآن و عترت نیز گفت: قرآن و عترت ستون اصلی جامعه به شمار می رود و اصلیترین خاستگاه سرمایه اجتماعی، انس با قرآن کریم و عترت است.
وی افزود: هیچ تلقی واقع گرایی نمی تواند جامعه ایرانی را بدون این دو عنصر تاثیرگذار تحلیل و تفسیر کند، از این رو باید در این عرصه به خوبی سرمایه گذاری کرد.
کلانتری عنوان کرد: علی رغم اقدامات انجام شده در حوزه قرآن و عترت در سالهای گذشته، هنوز دانشگاه ها در ابتدای راه هستند و باید در جهت توسعه اهداف و برنامه ها تلاش کرد.
وی گفت: انس با قرآن کریم و عترت نقش مهمی در توسعه پایدار و متوازن کشور در سطح ملی و بین المللی دارد، از این رو باید فضای لازم را در جهت کنشگری فعالان فرهنگی و قرآنی و حوزه های دینی در سطح دانشگاهها فراهم کرد.
حجت الاسلام والمسلمین عسگر دیرباز رئیس دانشگاه قم در آئین رونمایی از پوستر سی و ششمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان ضمن تاکید بر ضرورت توجه به قرآن و عترت در دانشگاهها بیان کرد:امیدواریم دانشگاه قم بتواند به بهترین شکل ممکن این جشنواره را برگزار کند.
حجت الاسلام والمسلمین کریمی والا دبیر جشنواره سی و ششمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان نیز اظهار داشت: تاکنون حدود هزار و ۳۰۰ اثر به مرحله ملی راه یافته و این جشنواره در سه مرحله دانشگاهی، استانی و ملی برگزار میشود.
حجت الاسلام والمسلمین کرمی مدیر فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها نیز عنوان کرد: وزارت علوم از گذشته تاکنون اقدامات مطلوبی در راستای فعالیتهای قرآنی انجام داده است.
در این مراسم، پوستر سی و ششمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان رونمایی شد.
گفتنی است اختتامیه سی وششمین جشنواره ملی قرآن و عترت ۱۱ خردادماه جاری به میزبانی دانشگاه قم در ۹ بخش شامل آوایی، معارفی، پژوهشی، هنری، ادبی، فناوری، نوآفرینی های قرآنی، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه) برگزار می شود و دانشجویان هشت دستگاه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، فنی حرفه ای، فرهنگیان، علمی کاربردی، دانشگاه آزاد، دانشگاه پیام نور و معارف قرآنی در سطح ملی به رقابت با یکدیگر خواهند پرداخت.
نظر شما