به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، پیمان اسکندری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان در جلسه شورای کشاورزی شهرستان بیجار اظهار کرد: اقتصاد شهرستان بیجار به کشاورزی وابسته است و اکثر مردم با کشاورزی سر و کار دارند و باید این جلسات جهت توسعه شهرستان و حل مسائل و مشکلات کشاورزان ادامه داشته باشد.
وی افزود: با تلاشهای وزارت جهاد کشاورزی و همکاری و رایزنیهای مجمع نمایندگان استان توانستیم امحال وامهای کشاورزی، برقدار کردن چاههای آب کشاورزی، تعیین نرخ قیمت گندم به یازده هزار و 500 و کاهش قیمت کودهای فسفاته را جهت رفاه حال کشاورزان انجام دهیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان اضافه کرد: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری و نامگذاری امسال به شعار تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین تمرکز ما بر روی محصولات استراتژیک مانند گندم، جو و ذرت است تا بتوانیم به خودکفایی برسیم و به دیگر کشورها وابسته نباشیم .
اسکندری اضافه کرد: استان کردستان حدود 11 درصد گندم کشور را تولید میکند و شهرستان بیجار با داشتن بیشترین سطح زیر کشت گندم دیم و داشتن رتبه اول تولید گندم نقش بسزایی در این امر دارد.
وی یادآور شد: طرح جهش تولید در دیمزارها با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام در حال اجرا است که در این راستا 200 میلیارد تومان به استان کردستان اختصاص داده شده که با توجه به پایین بودن عملکرد در واحد سطح در دیمزار ها در بیجار باید از طریق تغذیه، کشاورزی حفاظتی و محلول پاشی این میزان را افزایش دهیم.
اسکندری با بیان اینکه این طرح حدود 480 هزار هکتار در استان را تحت پوشش قرار داده است، افزود: 110 هزار هکتار آن در شهرستان بیجار اجرا شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان عنوان کرد: شهرستان بیجار بالاترین ضریب مکانیزاسیون در استان را دارد اما با توجه به فرسوده شدن ماشین آلات کشاورزی باید نسبت به نوسازی آنها اقدام شود.
وی اعلام کرد: تخصیص آب به شهرستان بیجار یکهزار هکتار از سد تالوار و 5900 هکتار از سد سیازاخ است که خط 1و2 شبکه آن توسط امور آب منطقه ای و خط 3و4 آن توسط مدیریت آب و خاک سازمان در حال انجام است.
اسکندری خاطرنشان کرد: سیاست وزارت حهاد کشاورزی و به تبع آن سازمان جهاد کشاورزی استان این است که تشکلهای بخش کشاورزی در تصمیم گیریها نقش بسزایی داشته باشند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اضافه کرد: انجام طرح کاداستر و صدور سند برای اثبات مالکیت یکی از برنامههای اصلی سازمان است و این طرح در حدود 30 درصد از اراضی استان انجام گرفته است.
نظر شما