«مجید دبیریان» در گفتوگو با خبرگزاری شبستان از مشهد، در خصوص رویکرد کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی شهر مشهد در سال جدید، بیان کرد: اصلی ترین و اولین رویکرد کمیسیون اقتصادی در سال جدید توجه به شعار سال «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین» است، البته در سال گذشته مقدمات یک حرکت را در راستای شعار سال شروع کردیم و بعد از اینکه نام گذاری سال توسط حضرت آقا در سال جدید، عزم ما برای ادامه این مسیر به صورت محکم تر جدی شد.
رئیس کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی شهر مشهد افزود: یکی از موضوعات مهم در راستای حمایت از شرکت های دانش بنیان تلاش برای اجرایی شدن فرایند احداث کارخانه نوآوری دوم به عنوان یکی از اولویت های مهم ما است و از شهردار خواسته شده تا به جدیت این موضوع پیگری شود تا همین امسال به بهره بردای برسد.
وی تصریح کرد: در بحث تعامل با شرکت های دانش بنیان سال گذشته مصوبه ای به شهرداری ارائه شد تا لایحه ای در خصوص ورود به حوزه سرمایه گذاری های نوین، استفاده از شرکت های دانش بنیان ، استفاده از ظرفیت کارآفرینان و شرکت های کارآفرین به همراه مشخص بودن ضوابط به ما بدهند و اکنون منتظر فرستادن لایحه به شورا برای مصوب شدن آن هستیم.
دبیریان یکی دیگر از برنامه های این کمیسیون را پروژه های برزمین مانده شهرداری دانست و افزود: تمام پروژه های بر زمین مانده مشکل دار شهرداری که مشمول مرور زمان شده یکی از اولویت های ما و در دستور کار کمیته رفع موانع است، در همین راستا جلسه اول آن در سال جدید برگزار شد و در این جلسه آخریم وضعیت پروژه هایی که تا الان بررسی شده مرور شد و شهردار دستوراتی مبنی بر به پایان رساندن پروژه ها با سرعت هر چه تمام تر داد.
وی در ادامه به اقدامات کمیسیون اقتصادی مبنی بر پویا شدن معاونت اقتصادی شهرداری اشاره کرد و گفت: متاسفانه چارت معاونت اقتصادی به گونه ای نبوده که آن را به یک بازیگردان اصلی اقتصاد در حوزه شهری تعریف کند و فقط کار اوراق و بحث های تامین مالی را با معین ها انجام می داده و بخشی هم مربوط به پروژه های مشارکتی بوده که بسیاری از این پروژه های موفق نبودند.
رئیس کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی شهر مشهد با بیان اینکه ظرفیت، توانمندی و نیروی انسانی موجود در شهرداری که به صورت بالقوه وجود دارد، باید به بالفعل تبدیل شود؛ تصریح کرد: بر اساس دستور شهردار و تاکید شورا مبنی بر پویا شدن حوزه معاونت اقتصادی یکی از برنامه های ما تاسیس و خرید شرکت های جدید و ایجاد ظرفیت های جدید برای فعالیت های مختلف است. شورا از همه ظرفیت خود برای این منظور استفاده خواهد کرد، ما معتقدیم اگر شهرداری برنامه اقتصادی داشته باشد ظرفیت هایی زیادی را می تواند ایجاد کند.
دبیریان با اشاره به ظرفیت های بسیار خوب شهرداری در حوزه گردشگری بیان کرد: شهرداری ظرفیت ویژه ای در این زمینه دارد و می تواند بسیاری از فعالیت ها را انجام دهد متاسفانه در این حوزه اصلا کار نکردیم، شرکت هفت حوض که ذیل حوزه شهرسازی تعریف شده بوده است هیچ خروجی قابل قبولی نداشته است، ما در هفت حوض سال گذشته حدود 15 میلیارد تومان هزینه کردیم اما خروجی قابل قبولی برای ما نداشته و فقط اقدامات آن در اختیار گذاری فضایی برای شهروندان بوده است.
وی گفت: اعتقاد ما این است که ظرفیت بسیاری در حوزه گردشگری در این منطقه وجود دارد که باید فعال شود لذا ما شرکت هفت حوض را در اختیار معاونت اقتصادی قرار دادیم تا برای آن برنامه تعریف کند و هیئت مدیره جدید مشخص شده است.
رئیس کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی شهر مشهد در خصوص پروژه های ناتمام شهرداری اظهار داشت: بنای توقف در پروژه ها را نداریم، برخی پروژه به دلیل مشکلات مختلف متوقف شده و ما معتقدیم باید تعیین تکلیف شود، در این پروژه ها یا شهرداری قصوری انجام داده، یا سرمایه گذار ضعف مالی داشته و یا به تعهدات خود عمل نکرده، بعضی از پروژه های مسکونی و تجاری به خاطر عدم پیگیری و تردید در تصمیم گیری بر زمین مانده است، برخی نیز مصوبه شورا دارد و برخی مصوبه شورا دارد، قرار دادشده و قرار داد ابلاغ شده، اما اجرا نشده است، به همین دلیل پروژه قفل شده است که می توان پروژه آفتاب و پروژه سلمان اشاره کرد.
وی تعداد پروژه هایی که نیاز به تعیین تکلیف نهایی و قطعی است را 25 پروژه عنوان کرد و افزود: در بعضی از پروژه ها، سرمایه گذاران اصرار بر خرید سهم شهرداری دارند و برخی نیز می خواهند سهم خود را به شهرداری بفروشند لذا معاونت اقتصادی تدابیری اندیشیده که این پروژه ها به سرانجام برسد.
دبیریان در خصوص اقدامات این کمیسیون در حاشیه شهر مشهد گفت: کارگروهی با موضوع شعار سال و اشتغالزایی به همین منظور در حال تشکیل است، در قالب این کارگروه از ظرفیت شرکت های دانش بنیان استفاده خواهیم کرد؛ همچنین با توجه به دغدغه ای که برای حاشیه شهر وجود دارد بخشی از فعالیت ها و توسعه فعالیت ها به این سمت سوق داده خواهد شد به همین منظور کارخانه دانش دوم در این منطقه احداث خواهد شد تا متخصص حاشیه شهر در این شرکت ها مستقر شوند، در این خصوص جانمایی اولیه صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: در این کارگروه به موضوع اشتغال به صورت عملیاتی می پردازیم و تنها به برگزاری همایش و چاپ بنر و ... اکتفا نخواهیم کرد لذا در این راستا از ابتدای سال بازدید و جلساتی با مدیرعامل ها و شرکت های حوزه مدیریت شهری که ظرفیت ایجاد اشتغال را دارند، برگزار و در این جلسات بعد از برسی ظرفیت های این شرکت ها، برای آنها در جهت اشتغالزایی ماموریت تعریف می کنیم، این کار از اقدامات جزیره ای بخش های مختلف شهرداری نیز جلوگیری می کند و بخش های مختلف، کار را با موضوع مشخص دنیال خواهند کرد؛ به عنوان مثال مشخص می شود که سازمان میادین در حاشیه شهر کجا و چه کاری می تواند انجام دهد.
رئیس کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی شهر مشهد با بیان اینکه ما در حوزه اقتصادی اولویت ها را مشخص کردیم اما چون مبلغ مشخص نیست نمی توان عنوان کرد؛ افزود: وقتی نگاه و اولویت ما سوق دادن پروژه ها در حاشیه سهر باشد ، خود به خود اعتبارت به آنجا خواهد آمد.
وی تصریح کرد: یکی از مکان های دارای اولویت ما برای جذب سرمایه گذار زمین شهر بازی در حاشیه شهر است، پیش بنی اولیه 500 میلیارد تومان برای راه اندازی فاز یک این شهربازی بزرگ است که بنا داریم احداث کنیم و این سرمایه گذاری اتفاق خواهد افتاد .
دبیریان در خصوص همکاری با آستان قدس گفت: تعاملاتی در موضوع شهرسازی و بحث های توسعه به سمت شرق با آستان قدس در حال انجام است ولی ما در حوزه اقتصادی مشارکت خاصی با آستان قدس تعریف نکردیم.
نظر شما