مبلغ فطریه و کفاره در کهگیلویه و بویراحمد اعلام شد

نماینده ولی فقیه در جلسه شورای زکات گفت: امسال میزان زکات فطریه برای افرادی که قوت غالب آنان گندم است برای هر نفر ۳۲ هزار تومان تعیین شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، آیت الله «سید نصیر حسینی» امروز (۳۰ فروردین ماه) در نشست شورای زکات استان کهگیلویه و بویراحمد میزان زکات فطریه برای افرادی که قوت غالب آنان برنج است را ۶۸ هزار تومان اعلام کرد و گفت: میزان زکات فطریه بر پایه قیمت گندم و یا برنج  ۳ کیلو گرم برای هر نفر  است.

 
نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد و امام جمعه یاسوج با اشاره به اینکه زکات در رفع فقر و محرومیت نقش آشکاری دارد، گفت: میزان زکات فطریه واجب و با توجه به قوت غالب هر فرد تعیین شده است.
 
 
آیت الله حسینی با بیان اینکه هیچ فرد یا گروهی در استان حق جمع آوری زکات را ندارند، ادامه داد:  ادارات  بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) زکات فطریه را جمع آوری می‌کنند  .
 
 
وی همچنین اضافه کرد: اگر موسسات خیریه قصد جمع آوری زکات را داشته باشند باید از شورای زکات و کمیته امداد امام خمینی (ره) مجوز دریافت کنند.
 
 
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان کهگیلویه و بویراحمد هم با بیان اینکه کهگیلویه و بویراحمد از استان‌های برتر در زمینه جمع‌آوری زکات در سطح کشور است، گفت: تعهدات ابلاغیه کهگیلویه و بویراحمد در پارسال، ۲۱ میلیارد تومان بود این در حالی است که در این سال حدود ۲۶ میلیارد تومان زکات در  جمع‌آوری شد.
 
 
قباد مبشری افزود: ۶۱ درصد زکات جمع آوری شده در پارسال برای رفع امور محرومان هزینه و باقی مانده نیز صرف امور عامه المنفعه شد. 
 
 
برخی احکام فطریه؛
کسى که موقع غروب شب عید فطر بالغ و عاقل و هوشیار است و فقیر و بنده کس دیگر نیست، باید براى خودش و کسانى که نان خور او هستند هر نفرى یک صاع که تقریبا سه کیلو است، گندم یا جو یا خرما یا کشمش یا برنج‏یا ذرت و مانند این‌ها به مستحق بدهد، و اگر پول یکى از این‌ها را هم بدهد، کافى است.
 
کسى که مخارج سال خود و خانواده اش را نداشته و کسبى هم ندارد که بتواند مخارج سال خود و خانواده اش را تامین کند، فقیر است و دادن زکات فطره بر او واجب نیست.
چه زمانی فطریه را پرداخت کنیم؟
 
فطریه را در دو زمان می‌توان پرداخت کرد: یکی قبل از نماز عید فطر است که اگر کسی می‌خواهد نماز عید فطر را به‌جا بیاورد، احتیاطاً قبل از نماز عید، فطریه‌اش را پرداخت کند.
 
دوم بعد از نماز عید فطر تا اذان ظهر است که اگر کسی قصد اقامه نماز عید فطر را ندارد، تا زمان اذان ظهر عید فطر فرصت دارد که فطریه‌اش را پرداخت کند.
 
 پرداخت فطریه در ماه رمضان صحیح نیست و اگر کسی در طول ماه رمضان فطریه خود و خانواده‌اش را پرداخت کرده، باید بعد از تمام شدن ماه مبارک، دوباره فطریه را بپردازد، چون زمان دقیق پرداخت فطریه، بعد از آخرین غروب ماه رمضان است.

 

کد خبر 1167637

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha