مشکلات حوزه کشاورزی و آب شهرستان اسفراین بررسی شد

امروز شهرستان اسفراین در استان خراسان شمالی میزبان ۱۰ نفر از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و نیرو بود که در این سفر مشکلات و دغدغه های این شهرستان را مورد بررسی قرار دادند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی، معاون وزیر نیرو و رییس حوزه فلات مرکزی و شرق کشور از جمله این مسئولان بودند و همچنین رییس سازمان امور عشایر، رییس سازمان دامپزشکی کشور، معاون سازمان جنگل‌ها و مراتع و قائم مقام بانک کشاورزی هم به این شهرستان سفر کردند.

 


رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در سفر به خراسان شمالی با استاندار این استان دیدار کرد و در این نشست با تاکید بر امنیت غذایی گفت: با توجه به اینکه این حوزه به امنیت ملی گره خورده است لذا باید دنبال نقشه راه و برنامه ریزی های مدون باشیم.

 


"محمدجواد عسگری" اظهارداشت: با حضور نخبگان و تشکل های تاثیرگذار بخش کشاورزی تمامی مشکلات این حوزه احصا شده که نتیجه این جلسه ها، کلید خوردن طرح امنیت غذایی است که بزودی عملیاتی و اجرایی خواهد شد.

 


وی با بیان اینکه خراسان شمالی نیز قابلیت های ویژه ای در حوزه کشاورزی دارد، گفت: باید از ظرفیت بخش کشاورزی به عنوان یک مزیت نسبی به طور ویژه استفاده کرد و تحقق این مهم مستلزم داشتن اراده قوی و عزمی جدی و راسخ است.

 

 

استاندار خراسان شمالی هم خواستار تخصیص اعتبارات ویژه این کمیسیون به حوزه سامانه‌های نوین آبیاری به این استان شد.

 


"محمدرضا حسین نژاد" اظهار داشت: یکی از نیازهای ضروری خراسان شمالی به عنوان استانی با مزیت های بالقوه کشاورزی، بهره مندی از سامانه های نوین آبیاری و تقویت طرح های آبخیزداری است که امیدواریم کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی به این مهم توجه بیشتری داشته باشد.

 


وی بابیان اینکه وضعیت حوزه آب شُرب و کشاورزی خراسان شمالی با خشکسالی‌های پی در پی تحت تاثیر قرار گرفته است، گفت: می توان برای تحول در بخش کشاورزی از آب های مرزی و آزاد سازی آن برای این حوزه بهره گرفت اما به دلیل اختصاص اعتبارات ویژه و زمانبر بودن پروژه در حال حاضر نیازمند تقویت سایر طرح ها هستیم.

 

 

بازید از مجتمع دامپروری آستان قدس رضوی 


معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان دامپزشکی هم در سفر به اسفراین از مجتمع دامپروری آستان قدس بازدید کرد. 

 


در این مجتمع هزار و ۵۰۰ راس دام نگهداری می شود که ۷۰۰ راس مولد و ۶۰۰ راس از این گاوها دوشا  است و در این بازدید مسئولان برای حل دغدغه ها قول مساعد دادند.

 

بازدید از باغ پایه رویشی سیب 


در این سفر، شماری از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی از باغ ۴۰ هکتاری پایه رویشی سیب در شهرستان اسفراین بازدید کردند.

 

این باغ  به روش نوین ایجاد شده است، و از مزایای سیب پایه رویشی این است که عملکرد بیشتری در واحدسطح دارد و کیفیت محصول هم بیشتر است از این رو توجیه قتصادی بالاتری دارد.


بر اساس گفته مسئولان، در هر هکتار باغ سنتی ۳۲۰ اصله نهال کشت می شود اما در باغ های جدید این رقم به هزار اصله نهال افزایش می یابد همچنین تولید در باغ های جدید بیش از ۶۰ تُن است در حالی که  در هر هکتار از باغ های سنتی تولید ۱۰ تا ۲۰ تن است.

 

در باغ های خراسان شمالی بیش از ۱۰ رقم سیب کاشته شده است که شامل ارقام زودرس از جمله گلاب کهنز و عباسی است و  اواخر خرداد برداشت می شود و ارقام میان‌رس از قبیل شیخ امیری، سیب ترش و دورنگ فرانسه اواسط تیر و ارقام دیررس نظیر لبنانی زرد، لبنانی قرمز، گالا، فوجی، برابرن و گران اسمیت اواخر شهریور برداشت می‌شود. 

 


بازدید از مجتمع گلخانه ساریگل 

 

مسئولان وزارت جهاد کشاورزی همچنین از مجتمع گلخانه ۵۰ هکتاری در ساریگل اسفراین بازدید کردند. 

 

رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی، معاون وزیر نیرو و رییس حوزه فلات مرکزی و شرق کشور در بازدید از مجتمع گلخانه ساریگل حضور داشتند.


سرپرست امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی در این باره گفت: برای اجرای این مجتمع گلخانه ای هشت میلیارد تومان اعتبار از منابع ملی و استانی هزینه شده و تکمیل آن هم هفت میلیارد تومان نیاز دارد.


"محمد عفتی" اظهار داشت: این مجتمع گلخانه به وسعت ۵۰ هکتار شامل ۴۴ قطعه است که ۳۰ هکتار آن آماده واگذاری به متقاضیان است.


وی افزود: هر قطعه  در این مجتمع بیش از هشت هزار متر مربع است و فعالان در بخش کشاورزی می توانند از این زیر ساخت ها استفاده کنند.


عفتی با بیان اینکه عملیات مطالعه و آماده سازی زیر ساخت ها برای تمامی مجتمع انجام شده است، اظهار داشت: سالانه ۶۶۰ هزار متر مربع آب سد بیدواز برای این مجتمع تخصیص یافته است.

 

بازدید از روستای دنج 

در سفر مسئولان وزارت جهاد کشاورزی، نیرو و سازمان حفاظت محیط زیست به اسفراین و حضور آنان در روستای دنج، مشکلات مردم این روستا در زمینه از دست دادن بخشی از زمین های زیر آب رفته در سد بیدواز بررسی شد.

 

بر اساس این گزارش بخشی از زمین های روستای دنج با آبگیری سد بیدواز زیر آب رفت و شماری از مردم در ازای زمین های خود زمین معوض دریافت نکرده اند.

 

 

 

کد خبر 1169450

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha