لزوم حمایت بخش خصوصی از فعالیت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها/ کمبود منابع برای پرداخت تسهیلات وجود ندارد

غفاری گفت: همه تامین‌ منابع مالی استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان نباید از طریق تسهیلات بانکی باشد بلکه باید سرمایه گذاران برای مشارکت در این فعالیت‌ها جذب شوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، «مهدی غفاری» در جلسه با واحدهای فناور، اظهار کرد: با وجود همه سختی‌ها و مشکلاتی که وجود دارد، در حال ساخت زیست بوم فناوری استان هستیم و در این مسیر همه باید همدلانه کنار هم قرار داشته باشند.

 

رئیس پارک علم و فناوری گلستان با بیان اینکه راه اندازی صندوق پژوهش و فناوری استان، کار مهم و موثر در حمایت از فعالیت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور است، گفت: حدود ۷۶ درصد از سرمایه صندوق متعلق به بخش خصوصی است و این صندوق تسهیلات ۱۲ درصد به کسب و کارهای نوپا در حوزه دانش بنیان پرداخت می‌کند که نشان دهنده این است که صاحبان صنایع و سرمایه، از راه اندازی این صندوق به دنبال کسب درآمد نبودند بلکه می‌خواهند کمکی به حوزه علم و فناوری استان نمایند.

 

وی اضافه کرد: تا قبل از شکل‌گیری صندوق پژوهش و فناوری در استان گلستان، سهم ما از منابع صندوق نوآوری و شکوفایی صفر بود اما سال گذشته توانستیم ۳۰ میلیارد تومان خط اعتباری برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان بگیریم.

 

غفاری با اشاره به روند پرداخت تسهیلات حمایتی از سوی پارک به واحدهای فناور و شرکت‌های دانش بنیان گفت: در سال ۹۷ حدود ۳۰۴ میلیون تومان، در سال ۹۸ نزدیک به ۷۱۱ میلیون تومان و در سال ۹۹ بالغ بر یک میلیارد و ۹۲۰ میلیون تومان تسهیلات حمایتی پرداخت شده بود که سال گذشته این مبلغ به ۳ میلیارد و ۹۵۰ میلیون تومان رسید. این در حالی است که در این سال‌ها بودجه پارک حدود ۲ برابر شده اما میزان تسهیلات پرداختی ما تقریبا ۱۰ برابر رشد پیدا کرده است.

 

وی خاطرنشان کرد: نکته مهم این است که همه تامین منابع مالی نباید به سمت تسهیلات بانکی باشد بلکه باید از طریق جذب سرمایه‌گذار بخش قابل توجهی از منابع را تامین کند. موضوع دیگر این است که باید اطلاعات کافی به افراد داده و مسیرها نیز مشخص شود. ضمن اینکه انتظار داریم تمام منابع صندوق از حالت سپرده خارج شود؛ ما در پارک علم و فناوری استان همه سپرده هایی که به آن سود تعلق می‌گرفت را باطل کردیم چون وظیفه ذاتی ما دریافت سود نیست بلکه باید از استارتاپ‌ها حمایت کنیم.

 

رئیس پارک‌ علم و فناوری گلستان با تاکید بر دانش‌بنیان شدن واحدهای فناور و استارتاپ‌ها بیان کرد: در صورت دانش‌بنیان شدن علاوه بر تسهیلات پارک و صندوق پژوهش و فناوری، می‌توانند به چندین منابع دیگر نیز دسترسی داشته باشند. فقط در سال گذشته ۳۰ میلیارد تومان تسهیلات برای شرکت‌های دانش‌بنیان در نظر گرفته شد در حالیکه کل منابع در اختیار پارک حدود ۴ میلیارد تومان بود که هم به دانش‌بنیان‌ها و هم‌ واحدهای فناور اختصاص پیدا کرده است.

 

وی بر تعامل با سایر دستگاه‌ها برای اختصاص بخشی از تسهیلات خود با حوزه دانش‌بنیان‌ها تاکید کرد و گفت: در حال رایزنی با دستگاه‌هایی مانند صنعت، معدن و تجارت، جهادکشاورزی، میراث فرهنگی و غیره هستیم‌ تا بخشی از منابع خود را برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان اختصاص دهند.

 

کد خبر 1171163

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha