حجت الاسلام والمسلمین سعید روحانی، در گفتگو با خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به این که عید سعید فطر عید بازگشت به فطرت انسان هاست، گفت: در دین مبین اسلام آمده است، موفقیت های انسان بر مدار معنویت و سعادت حقیقی انسان می چرخد و هر جا که انسان بتواند در مسیر کمال قدم بردارد، جای خوشحالی، خشنودی و جشن گرفتن برای این موفقیت وجود دارد.
وی با اشاره به معنای واژه عید گفت: عید در لغت از ماده عود به معنی بازگشت است، و لذا به روزهایی که مشکلات از فرد و یا جمعتی بر طرف میشود و بازگشت به پیروزیها و راحتیهای نخستین میکند عید گفته میشود، و در اعیاد اسلامی به مناسبت این که در پرتو اطاعت یک ماه مبارک رمضان صفا و پاکی فطری نخستین به روح و جان باز میگردد و آلودگیها که بر خلاف فطرت است، از میان میرود، عید گفته شده است.
حجت الاسلام روحانی افزود: در خصوص اهمیت و ارزش ماه مبارک رمضان و عید فطر در قسمت آخر سوره بقره آیه 185 آمده است " یُرِیدُ اللّهُ بِکُمُ الْیُسْرَ وَلاَ یُرِیدُ بِکُمُ الْعُسْرَ وَلِتُکْمِلُواْ الْعِدَّةَ وَلِتُکَبِّرُواْ اللّهَ عَلَى مَا هَدَاکُمْ وَلَعَلَّکُمْ تَشْکُرُون" خداوند براى شما آسانى مىخواهد و دشوارى نمىخواهد، تا سرانجام شمار [روزهاى روزه] را کامل کنید و خداوند را براى آنکه رهنمونتان کرده است تکبیر بگویید (بزرگ بشمارید) و باشد که سپاسگزار باشید که در این آیه خداوند عید فطر را عید شکرگزاری نامیده است و فرموده که این روز را بزرگ بشمارید و در آن به شکر گزاری بپردازید و باید به آن توجه شود.
مدیر ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم ادامه داد: اعیاد اسلامی که به تعبیری در روایات اسلامی آمده است، عید خوشحالی و سرور است و عید سعید فطر نیز از جمله اعیاد بزرگ مسلمانان است .
حجت الاسلام و المسلمین روحانی تصریح کرد: زمانی که مسلمانان به حج مشرف می شوند و توفیق اعمال حج را پیدا می کنند، در پایان عید قربان است که حجاج به پاس موفقیتی که در انجام اعمال حج حاصل شده است، جشن می گیرند.
مدیر ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم ادامه داد: در عید غدیر، زمانی که پیامبر گرامی اسلام (ص) ولی خدا را معرفی می کند و مردم بیعت می کنند، با این بیعت، توفیق ولایتمداری و شناخت ولی و عهد و پیمان برای آنها حاصل می شود و عید سعید غدیر نام می گیرد.
حجت الاسلام و المسلمین روحانی تصریح کرد: حتی روز جمعه در روایات اسلامی و کلام بزرگان دین عید است، زیرا در روز جمعه کارهای عبادی توصیه شده است و انسان هایی که موفق به انجام کارهای نیک می شوند، این روز برای آنها عید است.
وی افزود: عید سعید فطر نیز از این مقوله است؛ یک ماه عبادت، کارهای شایسته فردی و اجتماعی انجام دادن، رسیدگی به محرومین، روزه گرفتن و شب قدر را درک کردن، انسان را از آلودگی پاک می کند و در مسیر نزدیکی به خداوند پیش می برد، بنابراین چنین توفیقی جای جشن گرفتن و خشنود شدن برای سعادتی که نصیب انسان شده است، دارد.
حجت الاسلام و المسلمین روحانی ادامه داد:عید سعید فطر برای این است که ما موفقیت خود را در ماه مبارک رمضان نسبت به کارهایی که سعادت دنیوی و اخروی را تأمین می کند، جشن بگیریم و برای ابراز موفقیت هم شکرانه خداوند را به جای آوریم.
مدیر ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم افزود: عید سعید فطر، جشن گرفتن توفیقاتی است که خداوند نصیب انسان ها کرده است، اگر چنین به عید سعید فطر نگاه شود، انسانی که این روز را جشن می گیرد، قطعا در ادامه راه این توفیقات را در طول سال کسب می کند.
وی یادآور شد: همان طور که امام سجاد علیه السلام در دعای صحیفه سجادیه از خداوند درخواست می کند که توفیق این اعمال را در طول روزهای سال عنایت کند؛ یکی از اموری که ما در عید سعید فطر از خداوند درخواست می کنیم، این است که توفیقات و صفایی که در ماه مبارک رمضان برای ما حاصل شده است، برای ما تداوم داشته باشد.
وی در پایان تصریح کرد: رسول گرامی اسلام(ص) در حدیثی طولانی در عظمت ماه مبارک رمضان و ارزشهای فراوان آن در موضوع عید فطر فرموده است: «فاذا صارت لیلة عید الفطر و تسمی لیلة منح الجوائز یکافیء الله تعالی العاملین فی هذا الشهر المبارک بلاحساب» شب عید فطر زمان اهداء جوائز از طرف خداوند است، فرشتگان در کوی و برزن فریاد می زنند: ای بندگان خدا برای گرفتن پاداش های بزرگ بسوی محل برگزاری نماز حرکت کنید، خداوند به فرشتگان می فرماید: شاهد باشید که پاداش روزه ماه مبارک رمضان و مناجات شبانه بندگانم را رضایت خویش و آمرزش قرار دادم.
نظر شما