به گزارش خبرنگار شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز سهشنبه 23 اسفند و در بررسی جزییات طرح اختیارات و وظایف وزارت نفت پس از یک ساعت و نیم بحث و بررسی در رابطه با ماده 10، این ماده را با پیشنهاد جمشید انصاری، نماینده زنجان تصویب کردند.
بر اساس رأی نمایندگان، در ماده 10 نظامهای اداری و استخدامی و پرداخت حقوق و مزایای آن دسته از کارکنان و شرکتهای تابع وزارت نفت که در واحدهای عملیاتی و تخصصی شاغل هستند با رویکرد تقویت رقابتپذیری در راستای ارتقای جایگاه صنعت نفت کشور و سرعتبخشیدن به میادین بهرهبرداری و حفظ نیروی انسانی متعهد و متخصص تابع آییننامه خاص است که بدون الزام به رعایت قانون مدیریت خدمات کشوری با پیشنهاد وزارت نفت و تأیید معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییسجمهور حداکثر ظرف شش ماه پس از لازمالاجرا شدن این قانون به تصویب هیئت وزیران میرسد.
ماده 10 که در جلسه روز یکشنبه مجلس مورد بررسی قرار گرفته بود و به دلیل پیشنهادات زیاد نمایندگان و مخالفت مجلس با حذف و اصل آن به کمیسیون برای بررسی ارجاع شده بود امروز نیز نمایندگان با حذف و اصل آن که از سوی کمیسیون ارایه شده بود، مخالفت کردند.
در ابتدای بررسی این ماده، در جلسه امروز حسن کامران، نماینده اصفهان پیشنهاد حذف این ماده را مطرح کرد و گفت: این ماده نماد تبعیضات ناروا بین دستگاهها است و به همین دلیل باید حذف شود اما نمایندگان به این پیشنهاد کامران رأی ندادند.
در ادامه، سیدجواد ابطحی، نماینده خمینیشهر و موسیالرضا ثروتی، عضو کمیسیون برنامه- بودجه و محاسبات در اخطار قانون اساسی این ماده را خلاف قانون برنامه دانستند و خواستار حذف آن شدند اما لاریجانی با تأکید بر اینکه اخطار قانون اساسی مربوط به مواد خلاف قانون اساسی است و نه مواد خلاف برنامه، گفت: این ماده خلاف برنامه نیست و نیاز دو سوم آرای نمایندگان نیز ندارد.
پس از اینکه پیشنهاد کامران برای حذف این ماده با مخالفت نمایندگان روبرو شد احمد توکلی، نماینده تهران پیشنهاد حذف وزارت نفت و امور تخصصی از این ماده را مطرح کرد و گفت: ما با حذف امور تخصصی فقط کارمندان عملیاتی را از قانون مدیریت خدمات کشوری مستثنی میکنیم والا کسانی که نیروهای ستادی وزارت نفت هستند از این قانون مستثنی نمیشوند.
در ادامه این بحث، اسدالله عباسی، نماینده رودسر و املش با این پیشنهاد توکلی مخالفت کرد و گفت: آیا نمیدانید بسیاری از نیروهای متخصص نفت به دلیل حقوق کم از کشور خارج میشوند چرا میخواهیم به گونهای رفتار کنیم که بیشتر این نیروها را از دست دهیم.
نورالله حیدری، نماینده اردل و فارسان پیشنهاد توکلی را برای رفع تبعیضات ناروا در مورد وزارتخانهها مؤثر دانست و گفت: با حذف این کلمات از ماده 10 عوارض این ماده نیز کاهش مییابد.
نماینده دولت نیز در مخالفت با این پیشنهاد توکلی گفت: دولت تلاش میکند با تبعیض مبارزه کند و اکثر نمایندگان نیز به این موضوع اذعان دارند ولی همانطور که میدانیم طبق قانون برنامه پنجم برخی سازمانها همانند سازمان انرژی هستهای از قانون مدیریت خدمات کشوری مستثنی شده است، پس مستثنیکردن متخصصان وزارت نفت مخالف قانون برنامه نیست.
سیدعماد حسینی، سخنگوی کمیسیون انرژی نیز در مخالفت با این پیشنهاد توکلی گفت: ما یک نگهداشت نیروی انسانی مؤثر را در وزارت نفت لازم داریم و اگر این ماده از قانون وزارت نفت حذف شود چیزی از این قانون باقی نمیماند.
در نهایت نمایندگان به این پیشنهاد توکلی رأی ندادند.
در نهایت پس از یک ساعت و نیم بحث و بررسی در رابطه با این ماده و پس از رأیگیری برای حذف و اصل آن که به تصویب نمایندگان نیز نرسید جمشید انصاری، نماینده زنجان پیشنهاد خود را مطرح کرد که پیشنهاد وی به عنوان ماده 10 مصوب شد.
پایان پیام/
نظر شما