حجت الاسلام احمد مبلغی، رئیس دفتر تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی و مدرس حوزه علمیه قم، عید نوروز را پیوند دهنده دو عنصر ملیت ایرانی و هویت اسلامی ایرانیان دانست و با بیان این که به طور کلی دین اسلام آداب و سنت های صحیح تمدن های مختلف را پذیرفته است، به خبرنگار شبستان در مشهد، گفت: هر کجا سنتی به صورت صحیح و منطقی شکل گرفته، اسلام نگاهی پذیرا نسبت به آن داشته است.
وی افزود: نوروز در ایران با تعطیلی کاری آغاز می شود که این تعطیلی و کنار گذاشتن همه مشغله های ذهنی باعث بازنگری در رفتار و اندیشه می شود؛ چون فرصتی است که انسان در خلوت خود به گذشته و رفتار و کردار خویش بیندیشد، تصمیم هایی بگیرد و به نوعی بازنگری و بازسازی در فکر و رفتار خود داشته باشد.
حجت الاسلام مبلغی با اشاره به این که بسیاری از آداب نوروز مورد تاکید دین اسلام نیز هست، اظهار داشت: آدابی که در نوروز وجود دارد مثل صله رحم، دید و بازدید، احترام به بزرگ ترها، شادی و نشاط و غیره همه مورد تاکید دین اسلام است. به طور کلی آداب نوروز را اگر با محک و معیار اسلام بسنجیم درمی یابیم بسیاری از این سنت ها از نظر اسلام پذیرفته شده است و با آموزه های دینی انطباق دارد.
وی با بیان این که نظر مثبت ائمه اطهار(ع) درباره نوروز را از منظر اسلامی می توان برداشت کرد، گفت: به طور کلی اسلام برای روزهای مهم و شاد، مسلمانان را به انجام اموری مثل روزه گرفتن، لباس نو پوشیدن، به دید و بازدید رفتن و غیره توصیه کرده است.
رئیس دفتر تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نوروز پیوند دهنده ملیت ایرانی و هویت اسلامی است گفت: عید نوروز پیونددهنده دو عنصر ملیت ایرانی و هویت اسلامی ما ایرانیان است، در این آیین ملی، سنت هایی وجود دارد که مورد تاکید دین اسلام است.
وی به معیارهای سنت های صحیح و مفید اشاره کرد و افزود: معیار صحیح و سالم بودن یک سنت از دیدگاه اسلام را می توان در این جمله امام علی(ع) جست و جو کرد که می فرمایند: سنت های صحیح، سنت هایی است که موجب الفت بیشتر میان مردم شود و آن ها را کنار هم جمع کند و شادی آور باشد.
وی با اظهار تاسف از این که گاهی برخی نگاه های تنگ نظرانه ای نسبت به آداب و رسوم و سنت هایی مثل نوروز دارند و به اشتباه معتقدند که اسلام با چنین سنت هایی مخالف است، یادآور شد: برخی زهد را اشتباه معنا و آن را مخالف شادی تلقی می کنند در حالی که اسلام آن را پذیرفته است. علمای اسلام با روی گشاده و نگاه مثبت و تاییدکننده این رسم کهن ایرانیان را پذیرفته اند و بر آن مهر تایید زده اند.
حجت الاسلام مبلغی با بیان این که در نوروز بین طبیعت و انسان تحولی هماهنگ ایجاد می شود، افزود: همان گونه که طبیعت متحول و نو می شود انسان نیز هم زمان و هماهنگ با آن می کوشد تا متحول شود.
وی با اشاره به این که در نوروز ارتباط های اجتماعی و دوستی ها و انس و الفت ها و شادی اجتماعی رشد فزاینده ای می یابد، تاکید کرد: اسلام بر زندگی اجتماعی و گسترش روابط بین انسان ها تاکید و به آن به عنوان یک اصل مهم توجه بسیاری کرده است که این اتفاق بزرگ معمولا در نوروز رخ می دهد.
پایان پیام/
نظر شما