رقابت 1300 کتاب پایداری/نویسندگان ادبیات مقاومت کم کاربودند

دبیر نخستین جشنواره کتاب شهید آوینی از رقابت بالغ بر 1300 عنوان کتاب پایداری و مقاومت در 56 گروه داوری خبر دادو گفت: آثار برتر 21 فرودین ماه همزمان با سالروز شهادت سید شهیدان اهل قلم جوایز خود رادریافت می کنند.

به گزارش خبرنگار شبستان، نشست خبری نخستین جشنواره کتاب مقاومت با عنوان جایزه شهید آوینی صبح امروز 23 اسفند با حضور بهروز اثباتی دبیر این جشنواره در بنیاد فرهنگی هنری روایت فتح برگزار شد.

 

بهروز اثباتی در این نشست با اشاره به اینکه هویت فرهنگی موسسه روایت فتح با تولید فیلم مستند توسط شهید آوینی آغاز شد گفت: این جریان فرهنگی با انتشار کتابهایی در حوزه مقاومت و پایداری در این بنیاد ادامه یافت و حاصل عملکرد این بنیاد امروز علاوه بر نشر کتاب برگزاری مجموعه ای از نشست ها و برنامه های مختلف حوزه فرهنگی است به این دلیل که بنیان روایت فتح بر مبنای مقاومت پایداری شکل گرفته است همکاران ما در مرکز انتشارات به این نتیجه رسیدند که از فضای ادبیات را باید بیش از پیش مورد توجه قرار دهند.

 

وی ادامه داد: بر این اساس بنیاد روایت دو دوره جشنواره شعر مقاومت را برگزار کرده و در حین تشکیل کمیته های شعر متوجه شدیم که نویسندگان و مترجمان دست به قلمی در حوزه پایداری مقاومت فعالند و آثاری را خلق کرده اند؛ بنابراین با توجه به تجربه مان در جشنواره های شعر و به این دلیل که نگاه جدی تری را به کتب ادبیات پایداری داشته باشیم، بر آن شدیم که جشنواره کتاب مقاومت را کلیپ بزنیم.

 

دبیر نخستین جشنواره کتاب مقاومت خاطرنشان کرد: مهمترین چالش اصلی ما در این حوزه این بود که به لحاظ مفهومی این نوع از ادبیات را مورد تبیین را قرار دهیم به ویژه آنکه کتابهایی را که ما در این حوزه می شناسیم عمدتاً در ادبیات دفاع مقدس جا می گیرند.

 

وی اضافه کرد: در این جشنواره سعی کرده ایم در حوزه دفاع مقدس وارد نشویم و با تشکیل کارگروه ها و جلسات مختلف نگاه هایمان را به شاخصه هایی در حوزه ادبیات مقاومت معطوف کرده ایم. همچنین در این عرصه به مفهوم بیداری اسلامی که هم اکنون در محیط فعال و پویای منطقه وجود دارد نیز توجه کرده ایم.

 

 

اثباتی با اشاره به اینکه به لحاظ مفهومی توانستیم تعریفی از ادبیات پایداری داشته باشیم بیان کرد: این نوع ادبیات در حال حاضر هم در رسانه ها مطرح شده است و ما تقریباً از چند ماه پیش اسامی تعدادی از این کتابها را یافتیم و یا اینکه خود کتابها به دست ما رسید.

 

همچنین با هماهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، خانه کتاب و مراکز مختلف فرهنگی مرتبط با ادبیات 2 هزار و 475 عنوان کتابی که تصور می شد در این حوزه وجود دارند جمع آوری شد.

 

وی با بیان اینکه قرار بر این شد جشنواره کتاب مقاومت را به صورت دوسالانه برگزار کنیم گفت: در این جشنواره کتابهایی که در سال 1388 و 1389 منتشر شده اند که بالغ بر حدود 1300 عنوان کتاب هستند را جمع آوری کرده و در 56 گروه داوری به رقابت گذاشتیم.

 

 

دبیر جشنواره کتاب مقاومت به 6 گروه داوری در این جشنواره اشاره کرد و افزود: حوزه ادبیات داستانی با دبیری حسین فتاحی، حوزه شعر به دبیری جواد محقق، حوزه ادبیات مستند به دبیری احمد گوردزیانی، حوزه هنر به دبیری مجید سرسنگی، حوزه پژوهش و نقد علمی به دبیری علی شجاعی سائین و حوزه جنگ نرم و عملیات روانی که بیشترین کتابها نیز در این حوزه وجود دارند به دبیری بهروز اثباتی آغاز به کار کرد.

 

وی با انتقاد از کم کاری نویسندگان و هنرمندان در عرصه مقاومت و پایداری تاکید کرد: هم اکنون 17 کتاب در عرصه ادبیات داستانی 16 کتاب در عرصه شعر 23 اثر در حوزه ادبیات مستند ده کتاب در حوزه هنر 36 عنوان پژوهش و نقد علمی و 90 اثر در حوزه جنگ نرم در 2 مرحله داوری مورد بررسی قرار گرفتند که مرحله نهایی داوری نیز تا پایان سال انجام می شود و در جلسه شورای حضوری داوری برگزیدگان انتخاب می شوند.

 

بهروز اثباتی همچنین درباره مراسم پایانی این جشنواره گفت: آیین پایانی نخستین جشنواره کتاب دفاع مقدس در سالروز شهادت مرتضی آوینی و با یاد او در 21 فروردین ماه سال 91 از ساعت 17 الی 19 در یکی از مکان های خانه هنرمندان و یا پژوهشکده فرهنگ و هنر و معماری برگزار می شود.

 

وی با اشاره به اینکه در این جشنواره بخش جنبی با حضور تعدادی از انتشاراتی ها و خادمینی که در این حوزه کار ویژه صورت داده اند درباره تعداد برگزیدگان گفت: در هر 6 گروه داوری یک برگزیده خواهیم داشت اما به لحاظ تنوع اثر و موضوع و به درخواست تعدادی از دبیران احتمالاً تعداد جوایز بیشتر خواهد شد اما مصوبه علمی شورای هر گروه داوری، انتخاب یک کتاب است.

 

اثباتی با اشاره به اینکه معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد و رییس خانه کتاب تعهد جایزه جشنواره را قبول کرده اند افزود: جایزه برگزیدگان این جشنواره لوح تقدیر به همراه تندیس جشنواره و همچنین به دلیل نوسانات قیمت سکه وجه نقدی معادل 5 سکه بهار آزادی به برگزیدگان اعطا می شود.

 

اثباتی در پایان در پاسخ به این سوال که آیا ظرفیت های بین المللی این جشنواره پدید آمده است گفت: به این دلیل که برگزاری جشنواره ها در اولین دوره آن سخت است قول مساعد داده ایم که از مرحله دوم به بعد جشنواره وارد حوزه بین المللی آن شویم.

 

وی درباره برنامه های حمایتی از نویسندگان خاطرنشان کرد: پیشنهادی که ارایه دادیم این است که کتابهای برگزیده جشنواره چاپ مجدد شوند و یا اینکه امتیاز چاپ آنها خریداری شود ضمن اینکه یکی از اهداف و رویکردهای جشنواره جذب نویسندگان حوزه مقاومت و پایداری است.

 

پایان پیام/

کد خبر 117250

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha