«فرزاد میرشکاری» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، گفت: طرح تنور داغ قصه گویی یکی از تازه ترین فعالیت های کانون فرهنگی هنری فاطمه ها است که در روستای دهکهان اجرا می شود.
مدیر کانون فرهنگی هنری فاطمه ها دهکهان افزود: این ایده از آنجا شکل گرفت که این کانون فرهنگی هنری با حمایت خیرین تهرانی بنیاد نیکوکاری رایحه از سال گذشته تاکنون در قالب طرح پنج شنبه های مهربانی با خرید تنور زمینه توانمندسازی و اشتغال ۳۰ نفر از زنان روستا را فراهم کرد و ما خواستیم که این فعالیت را با فعالیت های فرهنگی کانون فاطمه ها پیوند دهیم.
وی یادآور شد: در طرح پنج شنبه های مهربانی که به نیت اموات خیرین اجرا می شود علاوه بر این که به کسب و کار زنان نانوای روستا رونق بخشیده موجب احیای پخت نان سنتی محلی نیز شده است.
میرشکاری ابراز کرد: در این طرح هر پنج شنبه تعداد ۸۰۰ قرص نان توسط ۳۰ نانوا پخت شده و سپس در بین خانوارهای نیازمند روستای دهکهان و چند روستای همجوار توزیع می شود.
مدیر کانون فرهنگی هنری فاطمه ها دهکهان ادامه داد: در طرح تنور داغ قصه گویی هر نانوا باید یک قصه گو داشته باشد و این کانون فرهنگی هنری نیز موظف است با دعوت از اساتید کارگاه قصه گویی برای ۳۰ نفر از اعضای کتابخانه فاطمه ها برگزار کند.
وی اظهار کرد: سپس با محوریت قصه گوها در کنار هر تنور حلقه های کتابخوانی و قصه گویی متشکل از کودکان و نوجوانان روستا راه اندازی می شود.
میرشکاری اضافه کرد: بانوان کارآفرین نانوا در نقشِ حامیان فرهنگ به کمک ما آمده اند و قرار است قصه های قدیمی، باورها و سنت های گذشته روستا را برای ۳۰ قصه گو تعریف کنند تا آنها نیز به صورت قصه های نو برای کودکان و نوجوانان بازگو کنند.
مدیر کانون فرهنگی هنری فاطمه ها عنوان کرد: در این طرح زنان نانوا ۲۵ تا ۶۰ ساله از طریق کارآفرینی در طرح های فرهنگی و اجتماعی کانون فاطمه ها که موجب توسعه دانش، ادبیات و قصه گویی کودکان روستا می شود، مشارکت می کنند.
وی یادآور شد: این ۳۰ بانوی نانوا بخشی از تاریخچه کتابخوانی کتابخانه فاطمه ها هستند چرا که خود این بانوان و یا بچه ها و نوه های آنها عضو این کتابخانه هستند بنابراین ارتباط مستقیم با کانون فرهنگی هنری فاطمه ها دارند و همواره در ویژه برنامه های مناسبتی این کانون فرهنگی هنری مشارکت می کنند.
میرشکاری با یادآوری این مطلب که قصه های ۳۰ تنور در آینده با حمایت خیرین بنیاد نیکوکاری رایحه تبدیل به کتابی تحت عنوان قصه های زنان نانوای روستای دهکهان می شود، بیان کرد: هر قصه گو باید هر هفته یک کلیپ از قصه گویی خود را در کنار تنور برای ما ارسال کند تا ما این قصه های شیرین را برای حامیان تهرانی کانون فاطمه ها بفرستیم.
مدیر کانون فرهنگی هنری فاطمه ها هدف اصلی از اجرای طرح تنور داغ قصه گویی را تربیت ۳۰ مروج کتابخوانی برشمرد و افزود: هر تنور مرکزی برای توسعه و ترویج کتابخوانی می شود چرا که معتقدیم به منظور تروبج کتابخوانی ابتدا باید قصه خوانی و قصه گویی را ترویج کنیم و به این صورت ما یک فعالیت اقتصادی را به یک کار فرهنگی پیوند می زنیم.
وی ابراز کرد: کلیپ های تولیدی در سایت آپارات بارگزاری می شود تا قصه دوستان سراسر کشور با قصه های اعضای کانون فاطمه ها آشنا شوند.
میرشکاری اظهار کرد: قصد داریم در آینده مستندی از طرح تنور داغ قصه گویی را تولید کرده و از طریق صدا و سیما این طرح را معرفی کنیم.
مدیر کانون فرهنگی هنری فاطمه ها در خاتمه یادآور شد: مروجین کتابخوانی علاوه بر فعالیت در روستای دهکهان تصمیم دارند در آینده به روستاهای اطراف نیز بروند و برای ترویج کتابخوانی تلاش کنند.
نظر شما