توجه بر مصرف فرهنگی از اولویت‌های مهم این دوره از فعالیت دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور است

سیدمجید امامی گفت: برگزاری جلسات شورای فرهنگ عمومی کشور با این هدف است که هر تصمیمی برای فرهنگ و هنر کشور با خرد جمعی صورت بگیرد.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اولین روز از همایش مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها سیدمجید امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با اشاره به نقش و جایگاه این دبیرخانه در حوزه فرهنگ و هنر کشور گفت: مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سراسر کشور به عنوان هادیان قرارگاه‌های فرهنگی استان‌ها به شمار می‌روند و باید حکمران هوشمند برای فرهنگ و هنر در استان‌های کشور باشند.


وی با اشاره به روابط و تعامل این دبیرخانه با شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: باید فاصله خود را با شورای عالی انقلاب فرهنگی کاهش دهیم.


امامی ادامه داد: برگزاری جلسات شورای فرهنگ عمومی کشور با این هدف است که هر تصمیمی برای فرهنگ و هنر کشور با خرد جمعی صورت بگیرد.


وی با تاکید بر اینکه در دولت مردمی همدلی و همزبانی وجود دارد گفت: آرایش دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور به مثابه شریانی است که می تواند خون را به مقصد برساند. وزیر محترم نیز به عنوان رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور برای حضور در جلسات این شورا وقت می گذارند و مسائل وزارتخانه را به گونه‌ای با شورای فرهنگ عمومی کشور مرتبط ساخته اند.


دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با اشاره به اعضای حقیقی و حقوقی این شورا گفت: اعضای حقیقی شورای فرهنگ عمومی کشور می توانند با مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان های سراسر کشور تعامل برقرار کنند و همچنین هر یک از اعضای حقوقی نیز به عنوان عضو ناظر در یک استان حضور دارند و اعضای این شورا افراد تاثیرگذار جامعه هستند که این امر کمک بسیاری در ارتقای فرهنگ عمومی کشور می کند.
وی با بیان اینکه ساختار دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور در سه بخش ملی، استانی و بین‌المللی است گفت: طرح‌های زیادی در این ساختار دنبال می‌شود و یکی از بزرگترین اقدامات نظام در دیپلماسی عمومی به شمار می‌آید و جمهوری اسلامی برای دیپلماسی فرهنگی و عمومی نظرات و ایده های مختلفی دارد.
امامی با تاکید بر اینکه این دبیرخانه اقداماتی را هم در سازمان های بین المللی دنبال می‌کند افزود: یکی از اقداماتی که در این شورا پیگیری می شود مرکز رصد فرهنگی کشور است که با کمک محققان پژوهش‌هایی را در بازه های کوتاه مدت دو هفته تا یک ماهه انجام می دهد و این مرکز می تواند از پژوهش های ادارات کل در استان‌های سراسر کشور حمایت کند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تصریح کرد: تلاش ما بر این است تا بسیاری از تلاش های مرکز رصد فرهنگی کشور به سوی نیازهای استان‌های کشور منتقل شود.
وی با تاکید بر نقش موثر مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها در شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: مدیران کل باید در این حوزه در شورای فرهنگ عمومی استان‌ خود به عنوان عضو فعال در صحنه باشند.
امامی با اشاره به توجه برنامه ششم توسعه بر سبک زندگی ادامه داد: توجه بر مصرف فرهنگی از جمله اولویت‌های مهم ما در این دوره است.
وی با تاکید بر اینکه قدرت ما بر اساس دانش است تاکید کرد: از طریق دانش باید به رفع موانع و پیگیری اهداف بپردازیم.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در بخش دیگری از سخنان خود به توجه دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور به حوزه حجاب و عفاف اشاره کرد و گفت: بر این اساس لباس باید سالم، زیبا، عفیفانه و ارزان باشد و در این عرصه باید به گونه ای عمل کنیم که گفتمان رسانه ای ایجاد شده از سوی دشمنان در حوزه حجاب و عفاف به گفتمان حیا و امنیت خانواده در کشور تبدیل شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بر نقش و اهمیت بازی ها و سرگرمی ها برای کودکان و نوجوانان اشاره کرد و ادامه داد: حوزه اسباب بازی یکی از موضوعات مهم است و باید کارگروه آن در شورای فرهنگ عمومی کشور مورد توجه قرار بگیرد توجه و یا عدم توجه به حوزه بازی و سرگرمی نوجوانان می تواند منجر به ماندن و یا خروج نوجوانان از مدار فرهنگی نظام شود.
 
امامی گفت: موضوع هویت و زبان ملی و قومی از موضوعات دیگر است که از جمله اولویت ها در این دوره به شمار می آید. همچنین تبلیغات محیطی نیز یکی دیگر از مسائل با اهمیت است که در حال احیای آن در دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور هستیم.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره مد و لباس فجر ادامه داد: برگزاری این جشنواره نشان از اهمیت لباس در جامعه دارد و نشان می‌دهد که لباس تنها موضوعی است که شورای فرهنگ عمومی کشور به طور کامل به آن توجه می کند و نباید آن را کم اهمیت تر از سینما، کتاب، موسیقی و ... بدانیم.
امامی تاکید کرد: اینکه تلاش می‌کنیم کارگاه نوآوری در استان‌ها راه اندازی شود، استان ها می توانند الهام بخش ما در دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور باشند.
وی در پایان افزود: باید گفتمان هویت فرهنگی انقلاب اسلامی را تقویت کنیم و باید از ظرفیت دبیرخانه برای گفتمان سازی بهره‌مند شد و دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی در استان ها را فعال کرد.

کد خبر 1173489

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha