به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از منطقه آزاد اروند، «محمدرضا اسکندری» عصر امروز (سه شنبه ۲۰ اردیبهشت) در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه متاسفانه از ابتدای آغاز به کار منطقه آزاد اروند تاکنون زیرساختهای درمان در آبادان و خرمشهر فراهم نشده است اظهار کرد: با توجه به تردد گردشگران کشورهای همسایه از مرزهای زمینی و دریایی باید زیرساخت های درمانی در منطقه آزاد اروند فراهم شود.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند افزود: متاسفانه با تلاش موسسات خیریه در شهرهای آبادان و خرمشهر برای راه اندازی مراکز درمانی در این شهر که گاهی خیران خارجی امکانات لازم را برای تامین و تجهیز این مراکز را تقبل میکنند مجوز لازم از سوی وزارتخانه بهداشت و درمان داده نمیشود.
وی تصریح کرد: هم اکنون پرونده مرکز درمان شیمیایی برای بیماران سرطانی که قرار است از سوی یک موسسه در خرمشهر راه اندازی شود با وجود تامین دستگاهها و تجهیزات مورد نیاز از سوی خیران خارجی، به کشور همسایه برگشت داده شده و اجازه ورود آن را ندادند مگر اینکه از این تجهیزات در تهران استفاده شود درحالی که خرمشهر نیاز مبرمی به این مرکز دارد.
اسکندری در بخش دیگری از سخنان خود از احیای نخلستانهای آبادان و خرمشهر به عنوان اولویت کاری منطقه آزاد اروند یاد کرد و ادامه داد: احیای نخلستانهای آبادان و خرمشهر از برنامههای مهم منطقه آزاد اروند در سال جاری است، نخلداران موفق در منطقه را شناسایی کرده ایم و کارگروهی تخصصی برای استفاده از ظرفیتهای منطقه و جایگزین و تولید محصولات با توجه به شرایط خشک سالی و کم آبی توسعه روستایی و توانمندسازی کشاورزان و نخلداران آبادان و خرمشهر تشکیل شده است.
وی توانمندسازی و اشتغال خانگی روستایی را از دیگر اقدامات مهم منطقه آزاد اروند در آبادان و خرمشهر دانست و اضافه کرد: به منظور ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی خانوار روستایی در بخش کشاورزی بنا داریم با فراهم کردن تسهیلات مورد نیاز در تولید محصولات کشاورزی در منطقه آزاد اروند درآمد روستائیان را افزایش دهیم.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد اروند همچنین به پروژه احداث جاده خرمشهر - اهواز اشاره کرد و وزارت راه وشهرسازی متولی احداث این جاده برشمرد و تاکید کرد: انعقاد تفاهمنامه سه جانبه بین منطقه آزاد اروند با وزارت راه و شهرسازی و استانداری خوزستان در گذشته برای احداث این جاده غیرقانونی و بدون پشتوانه مالی است.
وی احداث بزرگراهها را از وظایف ملی وزارت راه و شهرسازی دانست و عنوان کرد: احداث جاده خرمشهر - اهواز یک طرح ملی است ضمن اینکه این جاده بینالمللی است و محل تردد کاروانهای راهیان نور و کامیون های ترانزیت کالا است لذا وزارت راه و شهرسازی باید این طرح را اجرا کند.
اسکندری با بیان اینکه منطقه آزاد از بودجه ملی اعتبار نمیگیرد خاطر نشان کرد: درآمدهای این منطقه باید در راستای توسعه اقتصادی و زیرساخت های آبادان و خرمشهر هزینه شود.
وی انعقاد تفاهمنامه همکاری این سازمان با برخی از وزارتخانهها برای اجرای طرحهای ملی را خلاف قانون دانست و بیان کرد: امضای این گونه تفاهمنامهها به معنای محروم کردن مردم از امتیاز اعتبارات طرح های ملی است.
رئیس هیات مدیر سازمان منطقه آزاد اروند از ساخت پایانه صادراتی اروند در شلمچه با مشارکت بخش خصوصی خبر داد و ابراز کرد: ساخت این پایانه صادراتی در مرز شلمچه به عنوان پنجمین پایانه بزرگ جهان با وسعت ۶۰ هکتار طی یک ماه آینده آغاز خواهد شد.
وی اذعان کرد: احداث این پایانه در سه مرحله و با سرمایهگذاری و مشارکت بخش خصوصی به میزان ۲۵ هزار میلیارد ریال در مدت چهار سال اجرایی می شود؛ سرمایه گذار این طرح مذاکراتی با کشورهای مختلف برای صادرات کالاهای منطقه آزاد اروند نیز برای صادرات انجام داده است.
اسکندری تصریح کرد: در این پایانه محصولات داخلی و خارجی عرضه خواهد شد و از تمام ظرفیت ریلی، هوایی و دریایی منطقه برای صدور کالا به نقاط مختلف جهان استفاده خواهد شد.
وی به ساماندهی کالای حمل مسافر و ته لنجی در منطقه آزاد اروند اشاره کرد و گفت: برای تسهیل و راه اندازی واردات کالای مسافر با پلیس کل کشور نشست داشتیم و قرار است گمرک جمهوری اسلامی در گیتهای خروجی منطقه آزاد اروند مستقر شود لذا واردات در این منطقه قاچاق محسوب نمیشود.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند بیان کرد: از دبیر شورای عالی مناطق آزاد درخواست کردیم که مرز شلمچه به عنوان منطقه آزاد مشترک بین ایران و عراق مشخص شود و اگر این امر مورد قبول دو کشور قرار گیرد همه مسایل و مشکلات مرز شلمچه برطرف میشود.
وی یاد آور شد: در صورت راه اندازی منطقه آزاد مشترک بین ایران و عراق، با توجه به توافقات انجام شده بین اتحادیه کشورهای عرب میتوانیم به بازارهای منطقه نفوذ کنیم.
نظر شما