به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، «جواد قناعت» شامگاه (۲۰ اردیبهشت) در جریان حضور در سی و سومین جلسه قرارگاه امنیت غذایی استان در محل سازمان جهاد کشاورزی و رصد اقدامات این مجموعه در راستای مدیریت شرایط موجود، اظهارکرد: هدف از اجرای این طرح، رساندن یارانه ها به گروه های هدف است.
استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: در تمام کشورهای دنیا، یارانه را به تولید کننده یا به مصرف کننده می دهند اما در ایران، این یارانه به وارد کننده اعطا می شود.
به گفته وی؛ اعطای یارانه به وارد کننده، سبب شده این اعتبار از مسیر اصلی خارج شده و به جامعه هدف نرسد.
استاندار خراسان جنوبی تصريح کرد: ار ابتدای انقلاب تاکنون، هر ساله شاهد افزایش یارانهها هستیم اما یک سوم یا یک چهارم این اعتبارات به سفره های مردم می آید و بقیه از ریل خارج می شود.
قناعت متذکر شد: با این شیوه پرداخت یارانه، فقیر هر روز فقیرتر شده و سرمایه دار در حال سرمایه دارتر شدن است.
وی با تأکید بر این که تمامی دولت ها به این مهم واقف بوده اند، اما شهامت ورود به تغییر آن را نداشته اند، گفت: این موضوع یک بار در شورای دهم مطرح و اجرا شد اما در دیگر دولت ها، ورودی به این مسئله رقم نخورده است.
به گفته وی؛ آیت الله رئیسی، علیرغم دلسوزی های حامیان و تذکراتی که در راستای منع ورود ایشان به این مسئله در شرایط فعلی داده اند، خیلی مخلصانه و صرفاً به جهت حفظ منافع نظام و کشور، به اجرای طرح مردمی سازی توزيع عادلانه يارانه ها اقدام کرده است.
استاندار خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود ۱۰ - ۱۲ میلیون نفر از شهروندان در ۱۰ - ۱۵ کشور اطراف همچون گرجستان، ترکیه، عراق و... از یارانه های پرداختی ما منتفع می شوند.
قناعت ادامه داد: این یارانه در قالب تولیداتی مثل ماکارانی یا به شکل قاچاق آرد از مرزهای کشور خارج می شود.
وی با اشاره به این که حجم کالای قاچاق ضبط شده در سال گذشته ۲۵۰ هزار تن بوده، تصریح کرد: بیش از این حجم کالا از مرزهای کشور خارج شده و به این ترتيب سوبسیدها از دست می روند.
به گفته وی؛ رسیدن این یارانه به مصرف کننده واقعی در قالب اجرای طرح مردمی سازی توزيع عادلانه يارانه ها، همکاری و هم افزایی همه دستگاه ها و همراهی مردم را می طلبد.
استاندار، ضمن تشکر از کارکنان جهادکشاورزی و قابل تقدیر خواندن اقدامات در راستای مدیریت شرایط موجود و تنظیم بازار، اظهار داشت: آن چه در شرایط موجود مهم است، پر بودن انبارها از اقلام و کالاهای اساسی، تنظیم بازار و نیز نظارت های کافی بر مبادی تولید، توزیع و عرضه می باشد.
قناعت تأکید کرد: با هماهنگی هرچه بیشتر حوزه ها و کار تیمی کردن، می توانیم طرح را به خوبی در استان اجرا کنیم.
وی متذکر شد: هماهنگی هر چه بیشتر ما به نفع استان است.
نظر شما