به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، « ظاهر سارایی» متولد ۱۳۴۲ در شهر ایلام است، وی داری مدرک کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه شهید چمران اهواز است، این ادیب فرهیخته و شاعر توانمند ایلامی، سالیان عمر خود را در عرصه ( شعر، ادب و پاسداری از زبان کردی ایلامی ) سپری نموده و چندین اثر ماندگار و ارزنده همچون ( دیوان غلامرضاخان ارکوازی ) و ( کتاب شاعر قله های مه آلود) از آثار مانای این ادیب تواناست.
کارکرد زبان و شعر سارایی، کارکردی فرهنگی است
استاد، شاعر و هنرمند توانمند ایلامی، عصر امروز(۲۱ اردیبهشت) در آئین بزرگداشت استاد« ظاهر سارایی» در سالن اجتماعات مجتمع فرهنگی و هنری ارشاد اسلامی استان ایلام، اظهار کرد: استاد ظاهر سارایی، شاعری مردمی است که در بین مردم بوده و حضور داشته است که بحث مردمی بودن این شعار توانمند ایلامی، مجال زیادی می طلبد.
«بهروز سپیدنامه» با بیان اینکه ظاهر سارایی، شاعر نسبت هاست و به خوبی بلد است که نسبت ها را در میانه نگاه دارد، او توانسته است که نسبتی که در بین عشق و عقلانیت وجود دارد را در شعر خود بیان کند.
وی با بیان اینکه تناسب و حفظ نسبت ها است که یک جامعه سالم را ایجاد می کند، ابراز کرد: کارکرد زبان از نظر استاد ظاهر سارایی یک کارکرد فرهنگی است و شاعری است که انسجام جامعه و تامیت آن مد نظر ایشان است.
سپیدنامه بیان کرد: سارایی، هم شاعر و هم ادیب است و به دلیل تسلطی که به واژگان دارد، کار ضعیف تولید نمی کند و خود ظاهر منتقد است که به همین دلیل کارهای زیبایی را تولید می کند.
وی یادآور شد: وی، علوم مختلفی را مطالعه کرده است و علوم اجتماعی و تاریخ خوانده است و کتابخوان بسیار خوبی است و نه تنها ادبیات کهن را مطالعه کرده است ادبیات سایر نقاط جهان را نیز مورد مطالعه قرار داده است.
این استاد دانشگاه و شاعر ایلامی گفت: یکی از آسیب هایی که در حوزه ادبیات شعر وجود دارد انقطاع نسل هاست که یک خطر جدی در حوزه شعر است و ظاهر سارایی به درستی توانسته است این پیوند را بین نسل های جامعه و هنرمندان شاعر به وجود بیاورد.
سپیدنامه با بیان اینکه سارایی خدمتی که در ادبیات انجام داده است بحث شاگرد پروری است، گفت: تعداد زیادی از شاعران امروز ما خود را شاگرد بلافصل ظاهر سارایی می دانند یا اینکه با واسطه شاگرد ایشان هستند،
این استاد، شاعر و هنرمند توانمند ایلامی شاعری است که فروتن و دانسته است، او هر آنچه هست که در کتاب ها و شعرهای ایشان پیداست،
وی بیان کرد: تجربه نشان داده شاعرانی که فرایند شعر را حکیمانه تعقیب نموده اند، میزان ماندگاری آنان در تاریخ ادبیات فارسی بیشتر بوده است، ظاهر سارابی از جمله شاعرانی است که این مسیر را به درستی طی کرده است، او علاوه بر مطالعه شعر در قالب های مختلف از شاعران متقدم و متأخر و مطالعه ترجمه شعر شاعران جهان دارای مطالعات وسیعی در حوزه فلسفه، تاریخ، ادیان، اساطیر، زبان شناسی، هنر و ادبیات است.
گفتنی است، در پایان این مراسم، با حضور « علی هوشمند» مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام و جمعی از مسئولان فرهنگی، اجرایی و بزرگان و شاعران استان با اهدای لوح و تندیس از استاد ظاهر سارایی به خاطر عمری تلاش در پاسداشت زبان مادری و ادبیات کردی تجلیل شد.
عظیم پیرانی- ایلام
نظر شما