دکتر «حجت امانی»، استاد دانشگاه هنر و هنرمند نقاش و خوشنویس درباره آثار هنری دوران دانشجویی و ویژگی های این آثار به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان گفت: «احتیاط»، دست را از حرکت باز می دارد و تکیه بر «مهارت»، اجازه تخیل و کشف قلمروهای نادیدنی ذهن را نمی دهد؛ از این رو جرأت یا به بیان متعالی، سرمستیِ تجربه گری و نهراسیدن از اصطلاح درستِ «اشتباه کردن» شاید از نیرومندترین ویژگی های آثار هنری دوره دانشجویی باشد که در هر مرحله ای از زندگی هنری باید حفظ شود. کنجکاوی و روش های آفرینندگی متغیر در سایه اندیشه ورزی که ریشه در همین دوران دارد، می تواند به واقعیتی تبدیل شود تا ابعاد تازه ای را برای هنرمند فراهم سازد که لازمه آزادی در هنر است.
این استاد دانشگاه هنر تاکید بر مهارت ورزی در ایجاد تجارب تجسمی پیش یافتهِ تکراری، بجای تمرین های «درست دیدن» و شتاب زدگی، امروزه به عنوان آفت های پنهان در روند آموزش های دانشگاهی دانست و اظهار کرد: پیدایش هنر نیز مانند هر پدیده دیگری باید سیر تکوین و پالایش خود را طی کند تا به موقع به شکوفایی و غنای لازم برسد و بی آنکه بدنبال نتیجه باشد به انضباط هنری درآید.
دکتر حجت امانی افزود: تاثیر رسانه ها و هجوم تصویرهای گوناگونِ ناخوانده بر ذهن هنرجوی امروزی امری گریز ناپذیر است که ویژگی های زیست بوم را هم دستخوش تغییر قرار داده است و هنرجویان بیش از آنکه طرز برخورد با رسانه های تجسمی و نظم آن را از «خودِ حقیقی» باز بیابند آن را در هیاهوی این جهان تصاویرِ لحظه ای می طلبند. رسیدن به خود در این شرایط جز با تجربه گری مستقیم، افزایش دامنه بینش نسبت به تاریخ هنر، فرهنگ و «جهان زیست» میسر نخواهد شد که بسترسازی آن بر عهده نهادها و مراکز هنری و دانشگاهی است.
نظر شما