حجت الاسلام یدالله سراج کارشناس مذهبی در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان در خصوص شخصيت حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) گفت: در مکتب تشیع منطقه ای وجود دارد که این منطقه بسیار مقدس و مرز بندی ندارد و در همه سیاره خاکی، این منطقه گسترش دارد. نام این منطقه مقدس فدک است.
حجت الاسلام سراج گفت: عنوان این منطقه مقدس از بیان معصوم است. زماني که هارون الرشید ، به مدینه آمد یک مهمانی عمومی کرد که البته هارون الرشید با این پذیرایی اهداف شومی را تعقیب می کرد ، یکی از اهداف، این بود که امام کاظم علیه السلام را به مهمانی دعوت کند و امام کاظم در مهمانی از او درخواست هایی داشته باشد و هارون با این ترفند به طرفداران و شیعیان و محبان اهل بیت بگوید: این امام شماست که دست تکدی به سمت من دراز می کند؛ پس چون می خواست از بغداد حرکت کند و به مکه برود لذا این مهمانی را گرفت.
وی ادامه داد: هارون الرشید يک خلیفه بود، که به قول معروف یک امپراطوری داشت و آن را اداره می کرد؛ او ادعا می کرد آفتاب هر کجا که می تابد در قلمرو حکومت اوست .وقتی به مدینه آمد و به زیارت مرقد حضرت رسول رفت؛ به مدت ۳ روز همه شهروندان و آنهایی که در اطراف بودند را به مهماني دعوت کرد. همه وقتي شنیدند که خلیفه آمده و مهمانی گرفته وبيان داشته اگرمشکلي يا کاری داريد به او مراجعه کنيد. پس مردم هر درخواست و حاجتی داشتند با نامه یا پیامی می آمدند و آن را مطرح میکردند؛ اما هارونالرشید که منتظر موسی بن جعفر علیه السلام بود تا بیاید؛ اما سه روز گذشت و امام نیامد وهارون الرشيد به هدفی که میخواست نرسید لذا به غلامان خود گفت: بروید موسي بن جعفر را بیاورید حتی اگر سر پیچی کرد تهدیدش کنید.
حجت الاسلام سراج خاطر نشان کرد: غلامان وقتي آمدند به خانه امام ، حضرت فهمید که این حیله هارون است و قصد بدي دارد لذا حرکت کرد و به مهمانی هارون آمد. وقتی هارون از بالای جایگاهش امام را ديد به پایین آمد؛ او امام را در آغوش گرفت و خطاب به ايشان گفت: پسر عمو چرا پیش ما نمی آیی ، بعد هم امام را به جايگاه خود برد و در کنارخود نشاند. اوبه امام گفت: من سه روز است مهمانی داده ام و اهالی مدینه را فرا خواندم که هر مشکل و درخواستی دارند مطرح کنند؛ بعداز شنيدن مشکلات آنها، دستور دادم رفع مشکل از زندگی آنها شود. بعد از این توضیحات به امام گفت: شما چه درخواستی دارید امام فرمود : من هیچ درخواستی ندارم هارون الرشید اصرار کرد، امام گفتند: من هیچ درخواستی ندارم هارون الرشید گفت: من شنیدم شما فرزندان زیادی دارید و برای هرکدام خواسته ای دارید حضرت در جواب گفت :فرزندانم خدا دارند و خداوند یاریگر اصلی آنان است.
وی گفت: هارون رشید وقتی دید امام نمی خواهد قبول کند و زیر بار منت او برود برای بار چندم اصرار کرد و بالاخره امام فرمود: حال که اینقدراصرار داری فدک را به ما پس بده هارون با آن دب دبه و کب کبه اي که داشت در ميان ازدحام جمعیت گفت: فدک مال شما، میتوانید بروید وآن را بردارید حضرت، با یک کلام خود، سیلی محکمي به هارون زد و گفت: هارون، من به گفته تو اعتماد ندارم و تو باید بنویسی که فدک مال ماست در این هنگام هارون جا خورد و متعجب شد؛ پس مجبور شد با توجه به ازدحام جمعیت، یک کاغذ و قلم بگیرد و بنویسد که فدک در این تاریخ و زمان به امام واگذار شد؛ حضرت نوشته را گرفت و پس از خواندن گفت :من اینطور قبول ندارم تو باید حد وحدود این واگذاری را بنویسی و این سیلی دوم بود که حضرت به هارون زد.
حجت الاسلام سراج خاطر نشان کرد: هارون گفت: من که باغبان و کشاورز نیستم ، من خلیفه هستم من در بغداد زندگی نمی کنم من در مدينه ساکن هستم و گفت: من به حد و اندازه این باغ آگاهي ندارم حضرت فرمود: من آگاهم پس میگویم تا تو بنویسي حضرت حد و حدود را بيان کردند: از شرق به هندوستان، از غرب به صحرای آفریقا ، از شمال به قسطنطنیه که امروز معروف به استانبول و مرز اروپا است وازجنوب هم به دریای عمان می رسد. هارون در اینجا یکه خورد و گفت :پس نگو من فدک را می خواهم بگو من خلافت را می خواهم. امام توضیح دادند: امامت ما فدک ماست و فدک ما همان امامت ماست.
حجت الاسلام سراج ياد آورشد: منابع اين بيانات در کتاب منتهي الآمال شيخ عباس قمي قسمت زندگينامه موسي بن جعفر و کتاب بحارالانوار علامه مجلسي بخش زندگينامه موسي بن جعفر مي باشد.
کارشناس مذهبي تصريح کرد: بنابراین منطقه مقدسی به نام فدک ایجاد شده که از زبان وحی و از زمان رسول اکرم صلي الله عليه و آله این منطقه، وسیع بوده است؛ و هیچ مرزی برای این منطقه قائل نيست؛ این منطقه زمامدارانی دارد که زمامداران اصلی آن از حضرت رسول اکرم تا وجود مبارک مهدی صاحب الزمان هستند.
وي ادامه داد: اما این منطقه در مسیر ادامه حیات خود با فراز و نشیبها و مشکلاتی مواجه بوده است و مشعل داران فدک همیشه در حفظ و حمایت از فدک کوشیداند. یکی از مشعل داران فدک حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) است که میتوان با کمال افتخارگفت: مشعل دار بسیار خوبی برای فدک بوده است.
حجت الاسلام سراج گفت: چون در آن زمان انحرافات فکری بیداد می کرد؛ حضرت عبدالعظیم حسني نيز در عراق و حجاز زندگی می کرد او تا زمانی که به ایران بیاید با انحرافات فکری زيادي مواجه بود از جمله انحرافات فکري: از يک طرف زند یق ها که هیچ پایبند به وحی الهی نبودند و برای خود مکتبی ایجاد کرده بودند از طرف ديگر آنهایی که در دایره مکتب اسلام بودند و انحرافاتی ایجاد کرده بودند، مثل قدریه، آنها معتقد بودند جبر در خلقت آسمان و زمین و انسان حاکم است و این جبر در دست خداست که اینها همه انحرافات فکری و ذهنی و اعتقادی بوده که پیش آمده بود. از جمله کسانی که با این انحرافات مبارزه کرد یکی از مشعل دار فدک حضرت عبدالعظیم حسنی بود.
کارشناس مذهبي بيان داشت: از افتخارات حضرت عبدالعظیم حسنی آن است که چهار امام معصوم را زیارت کرده و شاگرد آنها بوده است. که ما امروز در کتب ، احادیث و اخبار، روایات زیادی داریم؛که راوی این احادیث و اخبار حضرت عبدالعظیم حسنی است.
این از افتخارات جهان شیعه است که چنین مشعل داری را دارد افتخار دوم حضرت عبدالعظیم این است که معصوم در مورد ایشان فرمود: اگر کسی حضرت عبدالعظیم را در شهر ري زیارت کند ثواب زیارت سیدالشهدا در نامه اعمالش نوشته می شود چنانچه در زیارتنامه ایشان می خوانیم: السلام علیک یا من بزیارته ثواب زیارت سیدالشهداء يرتجي ..َ
نظر شما