به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، معاون سیاسی امنیتی استانداری زنجان در نشست توجیهی توزیع هدفمند یارانه آرد و نان با خبرنگاران اظهار کرد: طرح اصلاح یارانه ها یک رویداد مهمی است که با هدف اصلاح اقتصاد کشور اجرا می شود.
ابوالفضل رفیعی با اشاره به ضرورت همکاری همکاری همه مردم برای پیشبرد این طرح و رفع نواقص و مشکلات آن ادامه داد: در سال 97 و تحریم ها یک ارز ترجیحی برای برخی کالاها پیش بینی شد ولی انحراف از هدف و چالش هایی که روی داد موجب شد تا این طرح نتواند به خوبی پیش برود.
این مسئول ادامه داد: در سال گذشته تعداد کالاهای برخوردار از ارز ترجیحی از 24 قلم به هفت قلم رسید و با اجرای این طرح ارز ترجیحی تنها در مورد آرد و دارو همچنان به قوت خود باقی است.
این مسئول با بیان اینکه اجرای طرح اصلاح یارانه ها در قانون بودجه 1401 به تصویب رسید، گفت: در این طرح یارانه کالاها مستقیما به مردم پرداخت می شود.
معاون سیاسی امنیتی استانداری زنجان، گفت: تمام ارکان نظام در اجرای این طرح اتفاق نظر دارند و تنها در جزئیات اختلاف نظرهایی است.
وی خاطرنشان کرد: نظارت بر بازار و مقابله با افزایش قیمت کالاهای مشابه در دستور کار دولت است و قرارگاهی مرتبط با این موضوع در استانداری تشکیل شده است.
رفیعی با اشاره به اینکه موضوع نان به صورت پایلوت در زنجان به اجرا درآمده است، تصریح کرد: سامانه هوشمند در 300 نانوایی نصب شده و مردم با مراجعه به نانوایی ها و ثبت سفارش خود نسبت به خرید نان اقدام می کنند.
مدیرکل جهادکشاورزی استان زنجان نیز در سخنانی با اشاره به اینکه طرح مردمی سازی در دو بخش نان و سایر کالاها اجرا می شود، گفت: این طرح با هدف اقتصادی از بعد سیستمی و تورمی اجرا می شود.
حسنی اضافه کرد: روش تامین مواد اولیه تولید تورم زا بود و بحث سیستمی و دسترسی به داده و جلوگیری از هدر رفت کالا و توزیع عادلانه یارانه ها در طرح اصلاح یارانه ها دنبال می شود.
وی خاطرنشان کرد: مدت ها دولت یارانه را به نهاده های دامی و روغن خام اختصاص می داد که با آزادسازی یارانه روی قیمت آن تاثیرگذار بود که این مبلغ در این طرح به حلقه آخر یعنی خود مردم اختصاص می یابد.
وی افزود: در حوزه مربوط به نان نیز آرد با قیمت آزاد در اختیار نانوایی ها قرار می گیرد و مردم با خرید نان بخشی از هزینه نان را پرداخت و مابقی نیز توسط دولت به حساب نانوایی ها واریز می شود. در این راهکار نظارت به صورت سیستمی خواهد بود.
مدیرکل جهادکشاورزی استان زنجان با بیان اینکه قبل از تشکیل کالابرگ مبلغی به یارانه ها اضافه شده است، گفت: تامین کالا در بازار در دستور کار ما قرار دارد؛ اصلاح رویه ها و تسهیل در تولید، بهاء دادن به زنجیره های تولید در این طرح مورد تاکید دولت خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه رصد قیمت ها در بازار با جدیت دنبال می شود، گفت: برخورد با تخلفات با حضور 100 تیم و روزانه یک هزار بازرسی انجام می شود.
حسنی اضافه کرد: تثبیت قیمت ها گام بعدی در اجرای طرح اصلاح یارانه ها است و در روز اول طرح قیمت مرغ با حداکثر قیمت عرضه شد ولی امروز به جهت عرضه و تقاضا قیمت کاهش یافته است.
رئیس سازمان صمت استان زنجان نیز در سخنانی گفت: ارز ترجیحی در دارو همچنان به قوت خود باقی است چون جامعه خاص خود را دارد.
ناصر فغفوری به تامین به موقع کالا و قیمت آن بر عهده این سازمان است، گفت: اگر تامین کالا به موقع و کافی نباشد مردم به قیمت بالاتر خریداری می کند.
وی با اشاره به اینکه پرداخت یارانه ها نیز به صورت بخشی نقدی و بخشی در پرداخت نان است، خاطرنشان کرد: در روزهای اخیر در حوزه خرید روغن با حجم بالایی از خرید مواجه بودیم که همین موضوع موجب رکود و توقف خرید در روزهای آتی بازار خواهیم بود.
فغفوری از تامین روغن خام در روزهای آتی خبر داد و گفت: معتقد هستیم قیمت های دستوری منتج به توقف تولید می شود و اجرای این طرح به افزایش کیفیت و رقابت تولیدکنندگان منجر خواهد شد.
نظر شما