به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، افروز در ابتدای برنامه در مورد نحوه تشکیل ستاد جنگ های نامنظم در سالهای دفاع مقدس اینطور بیان داشت که: قبل از آنکه ستاد جنگ های نامنظم به طور رسمی و با اسم و رسم تشکیل شود، در کردستان، سیستان و بلوچستان و همچنین در خوزستان جنگ نامنظم را انجام می دادیم، منتهی در جنگ نامنظم در برابر عوامل ستون پنجم دشمن. در جنگ با رژیم بعث شیوه جنگ های نامنظم فرق کرد به طوری که آن ها انفجارات و کمین ها و تخریب و حتی ربایش انجام می دادند و ما ضد آنها عمل می کردیم و در حقیقت ضد جنگ های نامنظم عملیات انجام می دادیم. هر جای کشور که جنگ آغاز می شد چون با چریک روبرو می شدیم ضد چریکی میجنگیدیم و برنامه های ضد آنها را پیاده می کردیم بنابراین این عوامل هم جزئی از جنگهای نامنظم بود. زمانی که جنگ اتفاق افتاد و آغاز شد، کنار کار پدافند توسعه ی داخلی ناچار شدیم به تشکیل یگان های منظم تا در خط بتوانیم دربرابر یگان های کلاسیک مبارزه کنیم،بنابراین ارتش ما آن موقع برای دفاع آمادگی نداشت که به سرعت خود را به خط برساند لذا بخشهای عمدهای از غرب کشور و جنوب غرب سقوط کرد و تا موقعی که ارتش خود را آماده کند چمران ستاد جنگهای نامنظم را در منطقه سوسنگرد تشکیل داد که نیروهای فدائیان اسلام و داوطلبان با او همراهی داشتند که تا جای ممکن تلاش کنند بخشهای دیگر کشور سقوط نکند،به همین دلیل شهید چمران که در لبنان آموزش دیده بود و جنگ هایی هم انجام داده بود و تجربه جنگ های نامنظم را داشت آن ستاد را تشکیل داد ولی ستاد جنگهای نامنظمی که شهید چمران تشکیل داد با ستاد جنگهای نامنظمی که سپاه شکل داده بود متفاوت بود به این معنی که ستاد جنگهای نامنظم شهید چمران یگان پذیر نبود و خود یک یگان به حساب می آمد و کارهای محدود و محلی انجام می دادند در حالیکه جنگهای نامنظمی که سپاه تشکیل داد در حقیقت ستادی بود که بر پایه جنگ نامتقارن در جهان برنامه ریزی می کرد.
افروز همچنین در مورد چگونگی و زمان تشکیل قرارگاه رمضان اظهار داشت که: پس از آنکه در جنوب جنگ حالت قفل شده پیدا کرده بود و نیاز به زمان بیشتر بود برای آنکه بتوانیم به عمق خطوط دفاعی چند لایه دشمن دسترسی پیدا کنیم ستاد جنگهای نامنظم تشکیل شد و چون در ماه رمضان این قرارگاه شکل گرفت اسم این قرارگاه قرارگاه رمضان شد که اولین فرمانده این قرارگاه سردار نقدی بود و فرمانده بعدی سردار ذوالقدر بودند.
مهمان برنامه در مورد دسته بندی و سازماندهی مردم عراق اینطور بیان داشت که قرارگاه رمضان چه در بخش عربی و چه در بخش کردی ماموریت سازماندهی مردم را داشت. در کردستان چند گروه وجود داشت که بزرگترین گروه در شمال عراق حزب دموکرات کردستان به رهبری آقای بارزانی و گروه دیگر اتحادیه میهنی در جنوب کردستان یعنی منطقه سلیمانیه به رهبری آقای طالبانی بودند. البته گروههای کوچک دیگری هم وجود داشتند که قبل از تشکیل قرارگاه رمضان این گروه ها وجود داشتند و علیه دولت مرکزی عراق فعالیت انجام می دادند.
آقای افروز در ادامه در مورد ماموریت این قرارگاه اینطور عنوان داشت که قرارگاه رمضان با هدف گذاری این که مردم کرد عراق را پشتیبانی کند تا بتوانند وارد فاز نظامی بشوند و دفاع کنند تشکیل شد و پس از آن عملیات هایی انجام داد که مهمترین آنها عملیات فتح ۵ و فتح ۶ بودند که در پالایشگاه کرکوک به وقوع پیوستند
آقای افروز در پایان بحث خود به این نکته اشاره کردند که جمع آوری اطلاعات از منطقه توسط گروه های شناسایی و نیروهای قرارگاه به کمک مردم محلی انجام می شد و این امر نقش شایانی را در پیشبرد اهداف کشور، پایان دادن به جنگ و فتح و ظفر رزمندگان اسلام داشت.
نظر شما