حجت الاسلام «ابوالفضل ساجدی» در گفت و گو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان گفت: عشق این قدرت را دارد که توانایی های نهفته انسان را شکوفا کند، یکی از این توانایی ها، توانایی معرفت است. ما می توانیم معارف بلندی را به دست آوریم، سطح معرفت ما بسیار می تواند افزایش یابد. اما این معرفت را ما به سادگی نمی توانیم به دست بیاوریم جز در سایه پیوند قلبی خود با خداوند.
این عضوهیت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) ادامه داد: پیوند قلبی است که می تواند ما را به این سطح از معرفت برساند و حقیقتا این توانایی در انسان قابل قیاس با سایر توانایی ها نیست، چرا که برکات عظیمی دارد ، ما تا به آن نرسیم، نمی توانیم مشاهده کنیم و هر قدر معرفت حضوری انسان نسبت به خداوند افزایش یابد، نوع لذتی که از خدا می برد، ارتقا می یابد و متفاوت می شود.
حجت الاسلام ساجدی تصریح کرد: بسیاری از آن چیزهایی را که برای دیگران مهم است برای ما دیگر مهم نخواهد بود، وقتی داشتن چیزهایی در زندگی من را به شعف وا میدارد و از دست دادنش من را دچار غم و اندوه می کند این نشان می دهد که من هنوز در سن کودکی به سر می برم، هر چند سن من زیاد شده است ولی سن عقلی و معرفتی من به تناسب رشد جسمی من افزایش نیافته است لذا من اگر بخواهم از این مسیر عبور کنم و در افق بالاتری قرار بگیرم، راهش این است که دلم را به خداوند گره بزنم.
وی در ادامه اظهار کرد: گره زدن دل به خداوند، انسان را به جایی می رساند که آنچه برای دیگران مهم است برای او اهمیتی ندارد؛ بنابراین یکی از آثار عشق الهی این است که توانایی های معرفتی انسان را شکوفا می کند و ما را به جایی می رساند که به رغم زندگی در این جهان مادی بسیاری از اموری که دیگران را به آن وا می دارد و یا دچار شعف می کند، برای ما خنده دار تلقی می شود و ما به دنبال گوهر گرانبهای دیگری خواهیم بود.
این عضوهیت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) افزود: یکی از برکات دنیوی اين عشق، سلامت روان است.چرا؟ چون عشق الهی به هماهنگی ذهن و دل و رفتار در مسیر خدا منتهی می شود. یک عامل مهم تنش روانی، ناسازگاری این ساحتها با یکدیگر است.
حجت الاسلام ساجدی گفت: به علاوه، عشق الهی از تندبادهای عشق های مادیِ وجدان سوز و اخلاق ستیز که سرانجامی تلخ و اضطراب زا و ضد سلامت روان دارند جلوگیری می کند.
نظر شما