به گزارش خبرگزاری شبستان و به تقل از روابط عمومی و امور بینالملل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران، شادی مالکی معاون هماهنگی و ارزیابی امور مناطق این سازمان با اشاره به لزوم مدیریت پسماندهای چوب و سرشاخه به دلیل حجم زیاد تصریح کرد: این دسته از پسماندها مشکلات زیادی را در جمعآوری و حمل و نقل ایجاد کرده و علاوه بر این با تحمیل هزینههای گزاف، مدیریت شهری را با اشکال در این حوزه مواجه میکنند.
وی افزود: در مدیریت پسماندهایی نظیر میوه و ترهبار نیز با گرفتاریهایی همچون فسادپذیری بالا، تولید شیرابه و ایجاد انواع آلودگیهای زیست محیطی روبه رو هستیم. لذا رویکردهای نوینی جهت حل این مشکلات توسط سازمان مدیریت پسماند اتخاذ شده است که از آن جمله میتوان به جمعآوری جداگانه پسماند تر میادین میوه و تره بار به منظور تولید کود کمپوست با کیفیت همچنین پردازش سرشاخهها و پسماندهای حجیم و طرح جمعآوری پوشالهای مستعمل اشاره کرد.
مالکی هدف از انجام این اقدامات را کاهش تولید پسماند، تقلیل حجم پسماند، عدم تولید شیرابه، کاهش تولید گاز متان، کاستن از هزینههای حمل و نقل و عدم دفن پسماند همچنین تولید کود کمپوست با کیفیت و دستیابی به درآمد پایدار عنوان کرد و گفت: از ابتدای فروردین ماه سال جاری تا کنون، دو هزار تن پسماند تر از سوی میادین میوه و تره بار در سایت تولید کمپوست واقع در اراضی جنب ایستگاه جهاد پذیرش شده و ساخت بیوراکتور هوازی تولید کمپوست نیز انجام پذیرفته است.
وی در همین خصوص توضیح داد: ظبق بررسی های انجام شده در 2 ماهه اول سال جاری این موضوع از حمل دو هزار تن پسماند به مجتمع پردازش و دفع آرادکوه جلوگیری کرده است؛ همچنین توانستهایم با انجام این کار طی مدت مذکور مانع از تولید 200 متر مکعب شیرابه و دفن دو هزار تن پسماند شویم. به طوری که این امر موجب کاهش هزینههای ماهیانه مدیریت شهری با رقمی در حدود 300 میلیون تومان یا به عبارتی 3.6 میلیارد تومان در سال، خواهد شد.
معاون هماهنگی و ارزیابی امور مناطق سازمان مدیریت پسماند به هماهنگیهای صورت گرفته با سازمان بوستانها جهت استقرار مخازن غلطان برای جمعآوری پسماندهای فضای سبز بوستانها(چمن، برگ، علف کشی و تعویض نشاء) اشاره و خاطر نشان کرد: در حال حاضر هفت بوستان برای این منظور مخزنگذاری شده است که بخشی از پسماند چوب و سرشاخه به سایت سرشاخهها و پسماند حجیم آزادگان منتقل شده و زایدات فضای سبز شامل چمن، علف، برگ و زایدات حاصل از تعویض نشاء جهت تولید کمپوست به سایت تولید کمپوست در اراضی جنب ایستگاه خدمات شهری جهاد واقع در منطقه 19 منتقل می شود.
وی در پایان با اشاره به احداث دو مجتمع پردازش حجیم در جنوب و شرق پایتخت به منظور پردازش این نوع از پسماندها در آینده ای نزدیک اظهار داشت: سایر طرحهای موضوعی نیز از جمله طرح جمعآوری پوشالهای مستعمل جهت تولید چیپس چوب در فصل بهار و تابستان، در راستای کمک به ساماندهی پسماندهای حجیم، مد نظر این سازمان قرار گرفته و از ابتدای آغاز طرح تاکنون پذیرش حدود 30هزار عدد پوشال مستعمل در مجتمع پردازش پسماندهای حجیم آزادگان، صورت پذیرفته است.
نظر شما