افزایش قدرت خرید طبقات پایین با اجرای طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها

اشرفی گفت: افزایش و تقویت قدرت خرید طبقات متوسط و پایین جامعه یکی از خروجی های اجرای طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها است و این امر می تواند به نفع مردم استان کمتر توسعه یافته خراسان جنوبی باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «جواد اشرفی» امروز (۳ خرداد) در نشست صمیمی با دبیران سازمان های مردم نهاد جوانان اداره کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی اظهار کرد: از ظرفیت جوانانی که ایده های خلاقانه و پویایی در شرکت های دانش بنیان و فناور و سمن های مردم نهاد دارند در هیات اندیشه ورز اقتصادی می توان برای تعالی و پیشرفت اقتصادی استان در حوزه های مختلف استفاده کرد.

 

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه دستگاه های اجرایی استان با تمام اختیارات همراه سازمان های مردم نهاد جوانان هستند تا بتوانیم به توسعه اقتصادی استان کمک کنیم، افزود: نشست با سمن های مردم نهاد جوانان به صورت ماهانه برگزار خواهد شد.

 

وی در ادامه به پایگاه اجتماعی و ضریب نفوذ سازمان های مردم در سطح جامعه اشاره کرد و افزود: دولت به معنای عام آن یعنی نظام اسلامی طی سنوات گذشته تصمیماتی داشته است که باید اصلاح ساختاری در نظام پرداخت یارانه ای را رقم می زدند اما به دلایلی دولت های مختلف از اجرای آن امتاع می ورزیدند و قطعاً بار سنگین مسئولیت و تبعات اجتماعی به حیث خدشه در جایگاه سیاسی رئیس جمهور دارد اما دولت سیزدم برای اجرای این طرح الزاماتی قانونی و عقلایی دارد.

 

اشرفی با تأکید بر اینکه همه اقتصادانان در سطح کشور بر ضرورت اصلاح ساختاری در نظام پرداخت یارانه ها اذعان دارند البته در مدل اجرای آن شاید اختلاف نظرهایی وجود داشته باشد، گفت: دولت خود را مکلف می داند که با رانت و فساد ناشی از ارز ترجیحی مبارزه کند و خیلی از تقاضاهای واردات در سال های گذشته به خاطر همین تفاوت نرخ ارز ترجیحی مبتنی بر واقعیت های روز کشور هم نبود.

 

وی به پرونده های فساد ناشی از اختصاص ارز ترجیحی در ۲ سال گذشته و عدم واردات کالا به کشور اشاره کرد و افزود: با سیستم های نظارتی و محدودیت های سلبی نمی توان جلوی فساد و قاچاق را گرفت لذا مهمترین کار از بین بردن زیرساخت ها و بسترهای فسادزا است.

 

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی بیان کرد: چهار قلم کالای اساسی مشمول این طرح شد اما همه شما می دانید که خراسان جنوبی در سه قلم کالای مرغ، تخم مرغ و شیر تولیدکننده است و بیش از ۷۰ درصد مرغ تولیدی و روزانه ۱۰۰ تن شیر تولیدی این استان به استان های همجوار ارسال می شود لذا اگر به دنبال صرفه اقتصادی باشیم باید این مزیت در سطح خراسان جنوبی منجر به تولید به ثروت شود.

 

اشرفی بر ایجاد ارزش افزوده و راه اندازی واحدهای فرآوری و تکمیل زنجیره تولید مرغ و لبنیات تأکید و عنوان کرد: برخی با توجه به تبلیغات و خط دشمن می گویند «نخرید تا ارزان شود»؛ هیچ کسی مدافع گرانی نیست اما ارزانی بدون چارچوب هم قطعاً خوب نیست و تولید کشور دچار آسیب می شود.

 

وی با اشاره به اینکه یکی از شاخص های طرح اصلاح ساختاری در نظام پرداخت یارانه‌ها حمایت از تولید است، گفت: همچنین در حوزه فساد اقتصادی نیاز به اصلاح ساختاری برای از بین بردن زمینه های فساد است و دولت سیزدهم در سال اول خدمتش این طرح کلان و جراحی اقتصادی را انجام داد.

 

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی تصریح کرد: قرار نیست یارانه و ارز ترجیحی حذف شود بلکه قرار است در نحوه پرداخت یارانه‌ها، جا به جایی صورت بگیرد و به جای آنکه یارانه به کالا و محصول و یا وارد کننده تعلق گیرد به خود افراد جامعه به عنوان مصرف کننده پرداخت می شود.

 

اشرفی با بیان اینکه درآمد سرانه متوسط یک خانوار شهری در خراسان جنوبی ۵۴ میلیون تومان است در حالی که میانگین درآمد در سطح کشور بالاتر است، تصریح کرد: در همین راستا افزایش و تقویت قدرت خرید طبقات متوسط و پایین جامعه یکی از خروجی های اجرای طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها است و این امر می تواند به نفع مردم استان کمتر توسعه یافته خراسان جنوبی باشد.

 

وی افزود: در سطح کشور وضعیت درآمدی و تولید سرانه خانواده ما پایین است و خراسان جنوبی نیم درصد از درآمد اقتصادی کشور را تولید می کند.

 

اشرفی با بیان اینکه خراسان جنوبی بین یک تا ۲ درصد از بودجه کشور را مصرف می کند، گفت: خراسان جنوبی استان محرومی نیست بلکه کمتر توسعه یافته است چون بسیاری از مزیت های نسبی داریم که تاکنون از آن استفاده صحیح نشده است.

 

 

کد خبر 1178595

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha