دولت باید ورود بخش های غیر دولتی  به حوزه تولید برق فراهم کند

قادری با تاکید بر اینکه دولت در حوزه تولید برق باید صرفا تسهیل گری کند، اظهار کرد: دولت به جای اینکه متولی تولید برق باشد، باید سیاست گذاری کند و زمینه را برای ورود بخش های غیر دولتی را به برق فراهم کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفت‌وگو در خصوص جلوگیری از قطعی برق در صنایع مادر و ضرورت برنامه ریزی برای افزایش تولید برق با اشاره به تذکر خود به وزیر نیرو گفت: در جریان رسیدگی به طرح جهش تولید برق، در یکی از تبصره ها آمده بود که شرکت برق حرارتی از محل فروش اموال و دارایی های خود، در نیروگاه های حرارتی سرمایه گذاری می کند. در آنجا تذکر داده شد که دولت اجازه ندارد نیروگاه داری کند و باید آن را واگذار کند. همچنین این مسئله که دولت شرکت برق حرارتی و نیروگاه ها را نگه داشته است و واگذار نمی کند، تخلف و تخطی از قانون سیاست های اصل 44 است زیرا فقط شبکه ها باید مسئولیت دولتی داشته باشند.

 

وی با بیان اینکه در دولت گذشته، لایحه ای به کمیسیون جهش تولید در خصوص تنظیم گری برق ارائه شد، گفت: در آن لایحه که در کمیسیون جهش تولید مصوب شد، اجازه دادیم دولت نهاد تنظیم گری را تاسیس کند اما دولت جدید که روی کار آمد، بلافاصله این لایحه را پس گرفت زیرا وزارت نیرو بنای این را ندارد که در بحث تنظیم گری به صورت جدی ورود کند. مجلس ناچار شد لایحه ای که دولت جدید پس گرفته بود را در قالب یک طرح اعلام وصول کنیم و در حال حاضر این طرح در کمیسیون جهش تولید قرار دارد.

 

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با تاکید بر اینکه دولت در حوزه تولید برق باید صرفا تسهیل گری کند، اظهار کرد: دولت به جای اینکه متولی تولید برق باشد، باید سیاست گذاری کند و زمینه را برای ورود بخش های غیر دولتی را به برق فراهم کند.

 

قادری درباره چالش هایی که تابستان در حوزه آب و برق در کشور ایجاد می شود، گفت: در زمینه آب کمتر دچار چالش می شویم زیرا از آب سدها برای تامین آب کشاورزی استفاده نمی شود و آب پشت سد نگه داشته شده است تا آب شرب شهرها و روستاها تامین شود. با توجه به کمبودی که در سال های گذشته داشتیم، امسال نیز مانند سال های گذشته خاموشی داریم. البته اقداماتی که وزارت نیرو انجام داده است، شاید شدت خاموشی ها را کمتر کند. در سال گذشته اکثر صنایع کلیدی مانند سیمان و فولاد با کمبود برق مواجه شدند و مشکلات جدی پیدا کردند.

 

وی با تاکید بر اینکه تامین برق در تابستان نباید منجر به قطعی برق صنایع مادر شود، عنوان کرد: نباید اجازه دهیم صنایع تولیدی همچون فولاد و سیمان با کمبود برق دچار ضرر شوند. البته به نظر می رسد امسال اقداماتی در این زمینه انجام شده است تا جلوی قطعی برق در صنایع اصلی و مادر گرفته شود.

کد خبر 1179073

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha