به گزارش خبرگزاری شبستان، آرش کردی، مدیرعامل شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) گفت: سختگیرانهترین بخش مصوبه دولت برای مدیریت مصرف، مربوط به بخش اداری دولتی است به طوری که این دستگاه ها، باید حتما در ساعت اداری ۳۰ درصد و غیر اداری ۶۰ درصد نسبت به پارسال کاهش مصرف را داشته باشند. همه ادارههای دولتی در تهران مجهز به کنتورهای هوشمند کنترل از راه دور شدهاند که باعث رویت پذیر شدن مصرف برقشان میشود و به این ترتیب مصرف آنها از راه دور در مرکز کنترل برق تهران بزرگ رصد میشود.
وی ادامهداد: اطلاعات این ادارهها هر پنج ثانیه یکبار به مرکز کنترل ارسال و در صورت نیاز برق آنها از راه دور قطع میشود.
مدیرعامل توانیر درباره تغییر ساعات کاری ادارهها نیز گفت: طبق مصوبه دولت، اختیار تغییر ساعتهای اداری به استانداران داده شده و تاکنون، تغییر ساعتهای اداری در ۱۰ استان کشور که گرمسیر هستند، اجرایی شده است.
وی خاطرنشانکرد: تغییر ساعتها به شکلی است که ادارهها قبل از ساعت ۱۳ و ۳۰ دقیقه تعطیل شوند تا در دوره اوج مصرف که از ساعت ۱۳ یا ۱۴ آغاز می شود تعطیل شده باشند.
کردی اضافهکرد: این طرح سبب تناسببخشی به وضعیت ترافیک هم خواهد شد که مصوبههای اولیه آن در ۱۰ استان دیگر نیز تهیه شده است و احتمالا در روزهای آینده، تعداد استان هایی که باید تغییر ساعتهای بخش اداری را داشته باشند به ۲۰ استان میرسد.
مدیرعامل توانیر درباره بخش صنعت گفت: محدودیتهایی که سال گذشته ایجاد شد و خاموشیهایی که اتفاق افتاد، امسال تکرار نخواهد شد زیرا هماهنگیها برای مدیریت بار در بخش صنعتی امسال با هماهنگی وزارت صمت و با رعایت برنامههای مدیریت بازار از مدتها پیش آغاز شده است.
رشد ۱۰ درصدی مصرف برق صنایع از ابتدای امسال
کردی بیانداشت: از ابتدای امسال تاکنون شاهد رشد بیش از ۱۰ درصدی مصرف برق صنایع بودیم، همچنین بر اساس مصوبه هیات وزیران، پس از پایان دوره اوج بار، هیچ محدودیتی در مصرف صنایع وجود نخواهد داشت و حتی در صورت تجاوز از دیماند (مصرف برق بیش از قرارداد) نیز با آنها همکاری خواهد شد.
وی درباره برنامههای همکاری با بخش کشاورزی نیز گفت: با برنامههای تعریف شده کشاورزان میتوانند در صورت همکاری با برق، از تعرفه رایگان در ۱۹ ساعت از شبانهروز بهرهمند شوند.
مدیرعامل توانیر افزود: این برنامهها بهگونهای است که هیچ خللی در کشاورزی کشور ایجاد نخواهد شد و حتی میتواند باعث کاهش هزینههای کشاورزان شود، زیرا در این برنامهها کشاورزان میتوانند در صورت عدم استفاده از چاههای کشاورزی به مدت پنج ساعت در بازه زمانی ۱۱ تا ۱۸ از برق رایگان در بقیه ساعتها استفاده کنند.
کردی در خصوص نیروگاههای تولید برق نیز گفت: در کشور سبدی از انواع نیروگاهها وجود دارد و این تنوع در منابع تولید، لازمه حفظ پایداری شبکه برق است.
وی ادامهداد: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده، ۱۵ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی، ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه صنایع، باید در مدت چهار سال دولت سیزدهم به مدار بیاید.
مدیرعامل توانیر با بیان این که ۸۲ درصد از نیروگاههایی که قرار است به بهرهبرداری برسند، با سرمایهگذاری بخش خصوصی ساخته میشود، خاطرنشانکرد: از ابتدای تاریخ صنعت برق ایران تاکنون، فقط یکهزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر به مدار آمده بود، درحالیکه در طول چهار سال آینده ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر جدید وارد مدار خواهد شد.
کردی همچنین درباره وضعیت تولید تجهیزات موردنیاز صنعت برق افزود: اکنون به خودکفایی نزدیک به ۱۰۰ درصدی در ساخت تجهیزات مورد نیاز صنعت برق رسیدهایم و حتی شرکتهای توانمند ایرانی توان تأمین کالاهای برقی موردنیاز سایر کشورها را نیز دارند.
وی درباره تلفات شبکههای برق نیز گفت: تلفات در ذات شبکههای برق است و این تصور که میتوان تلفات را به صفر رساند اشتباه است.
مدیرعامل توانیر خاطرنشانکرد: اکنون تلفات میزان شبکههای برق به زیر ۱۰ درصد رسیده است.
نظر شما