به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، قوه قضائیه پرچمدارثبت بیشترین آمار اعلام دارایی مسئولان قضایی و اداری،گشایش های خوب درحوزه سیاست خارجی در دولت سیزدهم، بازدید دادستان تهران از "بند نسوان"زندان اوین، مخالفت باصدور قطعنامه شورای امنیت علیه ایران از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در سه شنبه ۱۷ خرداد است.
قوه قضائیه پرچمدار ثبت بیشترین آمار اعلام دارایی مسئولان قضایی و اداری
رمضان رنجبر با بیان اینکه قانون رسیدگی به دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران جمهوری اسلامی در سال ۹۴ تصویب شد و آییننامه این قانون در سال ۹۸ به تصویب ریاست محترم وقت قوه قضاییه رسید، عنوان کرد: تمامی دارندگان پایههای قضایی بر اساس بند ۷ ماده سه این قانون میبایست دارایی خود، همسر و فرزندان تحت تکفل را به رئیس محترم قوه قضاییه اعلام کنند و مطابق بند ۶ ماده ۳ نیز برای مدیران اداری از سطح مدیرکل و همتراز به بالا به همین نحو امکان ثبت دارایی وجود دارد.
رنجبر افزود: تاکنون بیش از ۸۰ درصد از مشمولین قوه قضاییه دارایی خود را با ورود به درگاه خدمات الکترونیک قضایی به نشانی adliran.ir و انتخاب سامانه ثبت دارایی مسئولان ثبت کردهاند.
وی اذعان داشت: مشمولین ساعی و کوشای قوه قضاییه که خود سمبل اجرای قانون و مقررات هستند، نسبت به همه نهادها و سازمانها و قوای دیگر در ثبت دارایی خود استقبال بیشتری نشان دادند که موجب تشکر است و نتیجه تلاش و پیگیری مدیران قوه قضاییه برای اجرای این قانون بوده است.
وی ضمن تقدیر و تشکر از اقدام اخیر دکتر محمدباقر الفت، معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه در جهت حسن اجرای قانون و تقید به قانون، این پیشرفت و همت در اجرای قانون را قابل ملاحظه دانست.
مدیرکل اداره رسیدگی به دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران جمهوری اسلامی اظهار داشت: تمامی مشمولین اطمینان خاطر داشته باشند که اطلاعات محفوظ میباشد. وی ادامه داد: اطلاعات وارده توسط مشمولین در سامانه بصورت رمزگذاری شده به مرکز فنآوری اطلاعات منتقل و طبق اعلام این مرکز به صورت محرمانه در محل جداگانه ذخیره میشود و از لحاظ حفظ اطلاعات مشکلی وجود ندارد.
وی گفت: تمامی همکاران مشمول با دریافت پیامک، در سامانه ملزم به ثبت دارایی خود، همسر و فرزندان تحت تکفل میباشند. لذا همکاران مشمولی که تاکنون پیامکی در این خصوص دریافت ننمودهاند با نقص اطلاعات وارده از جمله شماره همراه قابل دسترس مواجه هستند. لذا میبایست هماهنگیهای لازم با اداره کل کارگزینی قضایی و اداری را درخصوص ارائه اطلاعات کامل بهعمل آورند.
گشایش های خوبی در حوزه سیاست خارجی در دولت سیزدهم صورت گرفته است
عباس گلرو در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به سیاست خارجی دولت سیزدهم گفت: سیاست خارجی دولت آقای رییسی که برای مجلس تشریح کرد الان در صحنه عمل اجرایی می شود و برنامه ای که وزیر امور خارجه ارایه داد در حال عملیاتی شدن است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: این سیاست دولت سیزدهم نشان می دهد که ما باید سیاست خارجی را از تک موضوعی بودن خارج کنیم همه منافع ملی ما در برجام و توافق هسته ای نهفته نیست. دنیای تعاملات سیاسی و تجاری دنیای بسیار گسترده ای است و حوزه های روابط تجاری هم وسیع است که می توان منافع اقتصادی کشور را هم در نزدیک ترین نقطه و هم در دورترین نقطه جست و جو کرد.
وی با اشاره به جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با معاون اقتصادی وزارت خارجه و مدیران ارشد وزارت خارجه گفت: گزارشات نشان می دهد که وزارت خارجه در بعد محتوایی کار می کند. گشایش های خوبی ایجاد شده است و فرصت های خوبی شناسایی شده است بر روی بعضی از فرصت های مهم و اساسی هم در حوزه نفت و هم غلات و محصولات غذایی کار شده است.
گلرو تاکید کرد: سفرهای رییس جمهور به حوزه کشورهای خلیج فارس اقدام خوبی است اگرچه معتقدیم سفر و امضای چند توافق نامه پیش برنده نیست بلکه پیگیری اینها مهم است. هر موافقت نامه ای باید توسط وزارتخانه مربوطه جدی پیگیری شود.
بازدید دادستان تهران از "بند نسوان" زندان اوین
دادستان عمومی و انقلاب تهران از زندان اوین به صورت چهره به چهره با تمامی محکومان حاضر در بند نسوان گفتوگو کرد. علی صالحی در این باره اظهار کرد: در اجرای دستور رئیس قوه قضاییه بازدید از بند نسوان زندان اوین صورت گرفت.
دادستان تهران تصریح کرد: دیدار چهره به چهره با محکومان بند نسوان و همچنین پیگیری مطالبات آنها و اعطای تسهیلات قانونی از برنامههای این بازدید بوده است.
مخالف صدور قطعنامه شورای امنیت علیه ایران هستیم
کاظم غریب آبادی معاون امور بینالملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، که پیش از این سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمانهای بینالمللی در وین بوده، با حضور در برنامه گفتوگوی ویژه خبری که همزمان از شبکه یک و شبکه خبر پخش شد به سووالات مطروحه در خصوص گزارش اخیر مدیرکل آژانس بینالمللی اتمی و پیشنویس قطعنامه توسط سه کشور اروپایی علیه جمهوری اسلامی ایران، پاسخ داد.
غریب آبادی درباره گزارش منفی گروسی و پیشنویس قطعنامه سه کشور اروپایی علیه کشورمان، اظهار داشت: مطلع هستید که آژانس نزدیک به ۳ سال است که در هر نشست شورای حکام، دو گزارش به شورا ارائه میکند؛ یک گزارش درباره راستی آزمایی اجرای تعهدات برجامی و یک گزارش درمورد بحث پادمان "ان.پی.تی" جمهوری اسلامی ایران.
وی افزود: بحث چالش برانگیزی که مطرح شده، گزارش دوم آژانس است که ناظر بر مباحث پادمانی است. آژانس ادعا کرده بود اسنادی دارد که نشان دهنده فعالیت مرتبط با مواد هستهای در برخی اماکن انجام شده و از ایران خواست با آژانس همکاری و موضوع را روشن کند. جمهوری اسلامی ایران نیز با حسن نیت و بر مبنای شفافیت، با آژانس همکاری کرد. به دنبال نمونهبرداریهایی که انجام شد، مقادیر ناچیزی ذرات هسته ای در یکی دو مکان نشان داده شد و متعاقبا ایران توضیحات لازم و مکفی را هم به آژانس ارائه کرد.
این کارشناس ارشد حوزه هستهای تصریح کرد: اینکه آژانس این موضوع را به عنوان یک موضوع برجسته و مهم در دستور کار خودش قرار داده، از نظر من دو دلیل اساسی دارد؛ یک دلیل فشارهای سیاسی است که بر آژانس همواره وارد شده که مشخصا این فشارها از جانب آمریکا، برخی کشورهای غربی و رژیم صهیونیستی است. درواقع، سه طیف را در برمیگیرد؛ یک طیف که همیشه با جمهوری اسلامی و مردم ایران سر عناد داشته؛ یک طیف که خودش در برجام بدهکار ایران است به دلیل عدم اجرای اقدامات و تعهداتش تحت برجام؛ و یک طیف هم که رژیم صهیونیستی است که دارای سلاحهای هستهای است و عضو ان.پی.تی هم نیست.
مقتدایی با روسای مجالس روسیه، ارمنستان و تاجیکستان دیدار کرد
رییس هیأت اعزامی از مجلس شورای اسلامی به نشست مجمع پارلمانی کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت دسته جمعی (کشورهای حوزه اوراسیا) که روز دوشنبه ١۶ خرداد ١۴٠١ به ریاست روسیه در ارمنستان برگزار شد در پایان نشست با روسای مجالس روسیه، ارمنستان و تاجیکستان بطور جداگانه دیدار کرد.
رئیس دومای روسیه با تشکر از حضور هیأت جمهوری اسلامی در این نشست، بر اهمیت توسعه روابط پارلمانی دو کشور تأکید کرد.
همچنین آلن سیمونیان نیز حضور ایران در این نشست بعنوان مدعو را فرصت مغتنمی برای تقویت همکاری های منطقه ای دانست.
محمد طاهر ذاکرزاده رئیس مجلس تاجیکستان نیز از ایران به عنوان کشور دوست و همسایه یاد کرد و گفت: مجالس دو کشور باید روابط خود را هر چه بیشتر توسعه دهند.
نظر شما