به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان؛ گردهمایی مدیران کانونهای فرهنگی و هنری مساجد بخش سیروان امروز با حضور بخشدار، ملا محمد بابایی امام جمعه روستای درویشان، حجتالاسلام رضایی از روحانیون مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور و تنی چند از مدیران ادارات بخش سیروان و اعضای شوراهای اسلامی، دهیاران، بهورزان و کارآفرینان و فعالان اجتماعی به همت کانون علم و دانش روستای سو در مسجد روستای درویشان سنندج برگزار شد.
ایرج فرد، بخشدار بخش سیروان از توابع شهرستان سنندج در این مراسم برنقش مساجد در پیشگیری از آسیب های اجتماعی و فرهنگی تاکید و اظهار کرد: مسجد به عنوان نخستین کانون آموزش و تکریم انسان از ابتدای تاریخ اسلام همواره اصلیترین سنگر آموزش و تعلیم اصول و مبانی دینی بوده است.
وی با بیان اینکه مساجد در صدر اسلام علاوه بر جنبه دینی و عبادی، مرکز شور و مشورت و برنامهریزیهای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی بودهاند، یادآوری کرد: با توجه به تقدس این اماکن در نگاه اقشار مختلف و اعتماد مردم به این نهاد مقدس، امروزه میتوان از مساجد به عنوان مراکز آموزش و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بهره گرفت.
کامل گلباغی، مدیرستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کردستان نیز در ادامه با اشاره به اهداف و سیاست های ستاد کانون های مساجد و عملکرد این حوزه اظهار داشت: کانون های فرهنگی و هنری مساجد به عنوان مراکز فرهنگی روستایی می تواند در حوزه اجتماعی نیز موثر باشند.
وی تاکید کرد: مساجد میتوانند با شناسایی نخبگان متعهد در هر محله و پیوند مردم با روحانیت با هماهنگی خانواده ها، مربیان و مدارس، آموزش های اجتماعی و فرهنگی را به مدارس بکشانند و از طریق برگزاری جلسات با محور آموزش قرآن و احکام، برگزاری مسابقات فرهنگی، ورزشی و اردوهای رفاهی و جلسات سخنرانی و تبادل نظر، کارکرد اصلی خود را پررنگ تر کنند.
مدیرستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کردستان با بیان اینکه مساجد میتوانند نخبگان متعهد هر محله را شناسایی کنند، افزود: پیوند مردم با روحانیت و هماهنگی خانوادهها، مربیان با مدارس میتواند آموزشهای اجتماعی و فرهنگی را به مدارس نیز بکشاند.
گلباغی با تاکید بر مهم خواندن مباحث اجتماعی و آسیب های اجتماعی، گفت: دستگاه های اجرایی با نیروی انسانی کم و ... می توانند ورود پیدا کنند، اولین قدم جذب و ارتباط مهم است.
وی اضافه کرد: برای جذب جوانان، یک ظرافت در مساجد لازم است و سپس می توان به پیاده کردن اهداف، اقدام کرد که گام اول، آگاهی و بر اساس آن انگیزش، مهارت هایی را کسب می کنیم.
ماموستا ملا محمد بابایی امام جماعت روستای درویشان و مسوول کانون سیدصابر این روستا به طور مشروح درخصوص اقدامات فرهنگی و دینی کانون مطالبی بیان و بر احیای کارکردهای اصلی مساجد برای کاهش آسیبهای اجتماعی تاکید کرد.
وی عنوان کرد: باید به سمتی حرکت کرد که مسجد محور شود، کارکردهای اصلی و اصیل مسجد که دین مبین اسلام برای آن دیده به خود مسجد دوباره برگردد.
لازم به ذکر است در پایان این مراسم از 22 نفر از فعالان فرهنگی و دینی، اهل مسجد و کارآفرین روستایی تجلیل شد.
گردهمایی کانون های فرهنگی هنری مساجد روستایی بخش سیروان به همت کانون علم و دانش مسجد روستای سو به عنوان متولی برگزاری این گردهمایی و با حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و همکاری و مشارکت ستاد فهما کردستان در راستای کاهش آسیب های فرهنگی و اجتماعی بخش سیروان سنندج برگزار شد.
نظر شما