افزایش ۳.۷ درصدی رشد اقتصادی ایران/اطلاع از وضعیت یارانه نیاز به نصب هیچ‌گونه نرم‌افزار موبایلی ندارد

بانک جهانی: رشد اقتصادی ایران به ۳.۷ درصد افزایش می‌یابد، ضرورت بازطراحی نظام نمایندگی دولت‌ها در امور تصمیم‌گیری سازمان بین‌المللی کار، اطلاع از وضعیت یارانه نیاز به نصب هیچ‌گونه نرم‌افزار موبایلی ندارد برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز خرداد شبستان به شرح زیر است:

بانک جهانی: رشد اقتصادی ایران به ۳.۷ درصد افزایش می‌یابد

بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود موسوم به دورنمای اقتصادی جهان پیش‌بینی خود از رشد اقتصاد جهانی در سال جاری میلادی را به ۲.۹ درصد کاهش داد و نوشت: حمله روسیه به اوکراین به همراه تبعات ناشی از شیوع کرونا باعث شده است تا رشد اقتصادی جهان کند شود و وارد دوره‌ای از رشد ضعیف و تورم بالا در جهان شویم.

بانک جهانی در گزارش جدید خود در حالی رشد ۲.۹ درصدی را برای اقتصاد جهان طی امسال پیش‌بینی کرده است که در گزارش ماه ژانویه خود پیش‌بینی کرده بود اقتصاد جهان طی این سال ۴.۱ درصد رشد کند. اقتصاد جهان در سال ۲۰۲۱ با کاهش محدودیت‌های کرونایی توانسته بود به رشد قابل توجه ۵.۷ درصدی دست یابد.

بر اساس این گزارش رشد کند اقتصاد جهان در اثر جنگ اوکراین، کاهش سرمایه‌گذاری‌ها و اختلال در تجارت طی سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ نیز ادامه خواهد یافت.

همچنین پیش‌بینی شده است درآمد سرانه کشورهای درحال‌توسعه طی سال ۲۰۲۲ پنج درصد کمتر از دوران پیشا کرونا باشد.

کشورهای توسعه‌یافته که سال ۲۰۲۱ رشد اقتصادی ۵.۱ درصدی را تجربه کرده بودند در سال جاری میلادی تنها ۲.۶ درصد رشد را تجربه خواهند کرد. این رقم در سال ۲۰۲۳ نیز بیشتر از ۲.۲ درصد نخواهد بود.

رشد اقتصادی کشورهای درحال‌توسعه نیز که در سال میلادی گذشته ۶.۶ درصد گزارش‌شده بود طی امسال به ۳.۴ درصد کاهش خواهد یافت.

رشد اقتصادی آمریکا در سال ۲۰۲۲ به کمتر از نصف خواهد رسید. درحالی‌که اقتصاد آمریکا طی سال ۲۰۲۱ رشد ۵.۷ درصدی را تجربه کرده بود در سال ۲۰۲۲ رشدی بهتر از ۲.۵ درصد نخواهد داشت. رشد اقتصادی منطقه یورو نیز از ۵.۴ درصد در سال قبل به ۲.۵ درصد طی امسال کاهش خواهد یافت.

چین در سال ۲۰۲۱ رشد اقتصادی ۸.۱ درصدی داشته که انتظار می‌رود در سال ۲۰۲۲ با رشد ۴.۳ درصدی مواجه شود. رشد اقتصادی روسیه نیز باوجود افزایش قیمت نفت از ۴.۷ درصد در سال قبل به منفی ۸.۹ درصد طی امسال می‌رسد.

رشد اقتصادی ژاپن برای امسال ۱.۷ درصد، ترکیه ۲.۳ درصد و هند ۶.۸ درصد پیش‌بینی شده است.

 

توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در استان تهران سرعت می‌گیرد

محمود کمانی معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) و محسن منصوری استاندار تهران تفاهم‌نامه‌ای را با هدف توسعه زیرساخت های لازم در استان تهران جهت تولید برق تجدیدپذیر و پاک و حمایت از مشارکت بخش خصوصی و گسترش فرهنگ مدیریت مصرف انرژی برق از طریق بهینه سازی و ارتقای بهره وری انرژی در سطح مشترکین برق خانگی، اداری و صنعتی استان تهران، به مدت چهار سال امضا و مبادله کردند.

 

این تفاهم نامه در جهت ایجاد همکاری و بستر سازی برای توسعه انواع انرژی های تجدیدپذیر و پاک با استفاده از ظرفیت کلیه ادارات، سازمان ها و دستگاه های ذیربط و همچنین به اشتراک گذاری اطلاعات مورد نیاز با هدف شناسایی ساختگاه های مناسب برای احداث نیروگاه های تجدیدپذیر و پاک در استان به منظور تسهیل امور و ترغیب سرمایه گذاران شکل گرفت.

 

ضرورت بازطراحی نظام نمایندگی دولت‌ها در امور تصمیم‌گیری سازمان بین‌المللی کار

«حجت‌الله عبدالملکی» در سخنرانی برخط مجمع عمومی یکصد و دهمین کنفرانس بین‌المللی کار، با بیان اینکه جهانِ کار امروز نامطمئن‌تر، نابرابرتر و ناعادلانه تر از دو سال قبل است، اظهار داشت: امروز می‌دانیم که تحولات تکنولوژیک به یک اندازه بازار کار همه کشورها را منتفع و برخوردار نمی‌کند و شکاف دیجیتال چه در درون و چه در بین کشورها رو به گسترش است.

 

وی افزود: امروز ما می‌دانیم که یک‌جانبه‌گرایی نه یک ادعا بلکه مخاطره‌ای بسیار جدی‌تر از آن‌ چیزی است که می‌پنداشتیم و حتی وقتی سخن از حفظ سلامت و جان مردم با واکسن است، مهارناپذیر است.

 

عبدالملکی با تأکید بر اینکه دستاوردهای جهانی ما در عدالت و برابری اجتماعی شکننده و ناپایدارند، گفت: امروز دیگر می‌دانیم که نه فقط ساختن آینده بهتر از گذشته دشوار شده است، بلکه بازسازی بهتر گذشته نیز به مخاطره افتاده است.

 

رئیس شورای عالی کار اظهار داشت: نکته اول اولویت بازسازی دستور کار تاریخی سازمان پیرامون عدالت اجتماعی از طریق انتشار گزارش سالانه و جهانی نابرابری‌ها در دنیای کار به عنوان مبنایی برای تشریک مساعی نهادهای بین‌المللی است.

 

وی با بیان اینکه نکته دوم ضرورت بازطراحی نظام نمایندگی دولت‌ها در امور تصمیم گیری سازمان در قالب گروه‌های منطقه‌ای و جغرافیایی است، گفت: اثربخشی الگوی کنونی سه‌جانبه‌گرایی در سازمان به عنوان وجه ممیزه تاریخی آن، از ناحیه عدم بازنمایی منافع و اولویت‌های همه دولت‌های عضو در مخاطره است.

 

عبدالملکی بازنمایی راستین نیروی کار در کشورهای متفاوت و مناطق مختلف جهان را ضامن سه‌جانبه‌گرایی راستین و اثربخشی اقدامات مبتنی بر آن برای مدیریت چالش‌های پیش روی دنیای کار در آینده دانست و اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در دو سال اخیر در عین رویارویی با آثار شدید اقتصادی ناشی از همه‌گیری کرونا بر کسب و کارها و بازار کار خود، همزمان تحت شدیدترین نظام تحریم‌های قهری یک‌جانبه و ظالمانه ایالات متحده آمریکا نیز قرار داشته است.

 

آمادگی شرکت های ایرانی برای اجرای طرح های خدمات فنی و مهندسی تاجیکستان

«علی‌اکبر محرابیان» رئیس ایرانی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و تاجیکستان در دیدار خود با «قاهر رسول‌زاده» نخست وزیر تاجیکستان ضمن تاکید بر نظر رهبر معظم انقلاب بر خویشاوندی مردم دو کشور، برای کمک به برادران تاجیکستانی اعلام آمادگی کرد.


وی با اعلام شرایط شرکت‌های ایرانی با قیمت مناسب و کیفیت بالا، بر اجرای پروژه‌های خدمات فنی و مهندسی این کشور توسط متخصصان ایرانی اعلام آمادگی کرد.


در ادامه، نخست وزیر تاجیکستان ضمن قدردانی از میزبانی ایران در برگزاری مراسم امضای ١٧ سند همکاری، این اسناد را زمینه‌ساز توسعه همکاری‌ها عنوان کرد.


نخست وزیر تاجیکستان افق همکاری دو کشور را روشن‌تر از همیشه دانسته و در زمینه گسترش روابط تجاری اعلام آمادگی کرد. رسول‌زاده همچنین توانایی شرکت‌های خدمات فنی و مهندسی ایرانی را مورد تایید قرار داد.

 

اطلاع از وضعیت یارانه نیاز به نصب هیچ‌گونه نرم‌افزار موبایلی ندارد

مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که اطلاع از وضعیت یارانه نیاز به نصب هیچ‌گونه نرم افزار موبایلی ندارد. در این اطلاعیه آمده است: هموطنان برای بررسی و اطلاع از وضعیت یارانه نیاز به نصب هیچگونه نرم‌افزار و سامانه موبایلی ندارند و صرفاً سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی HEMAYAT.MCLS.GOV.IR مرجع پاسخگویی است. 

 

هموطنان برای جلوگیری از هرگونه سوء‌ استفاده و کلاهبرداری از اطلاعات هویتی و بانکی به هیچ آدرس و یا سامانه دیگری مراجعه نکنند.

 

سامانه ۰۲۱۶۳۶۹ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای راهنمایی و پاسخگویی به مردمی که از دریافت یارانه‌ها در طرح جدید دولت جا مانده‌اند و سایر سوالات یارانه‌ای، در سه شیفت و با ۱۲۰ اپراتور که از جامعه معلولان کشور هستند و تلفن گویای ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ نیز در اختیار آحاد ملت قرار دارد.

 

 

کد خبر 1183492

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha