به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، «زینب عبداللهی» در نشست صمیمی با بانوان خبرنگار استان قم که در سالن حضرت زینب(س) استانداری قم برگزار شد، ضمن عرض تبریک به مناسبت ایام دهه کرامت، عنوان کرد: در این برهه زمانی که عصر ارتباطات است، نقش بانوان خبرنگار بسیار سازنده است.
مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری قم، سه اصل جامعیت در انعکاس اخبار، صحیح بودن اخبار و شفافیت خبر را در عرصه خبرنگاری مهم دانست و گفت: اگر خبرنگار این سه اصل را رعایت کند، میتواند جایگاه مردمی داشته باشد و اعتماد سازی کند، نگاه من به رسانه همین است و حضور بانوان خبرنگار را ارزشمند میدانم و از شما کمک میخواهم.
عبداللهی با بیان اینکه استان قم در حوزههای مختلف جریانساز بوده است، افزود: ما تغییرات قانونی را در سطوح ملی داشتیم که شروع آن از قم بوده است.
وی بابیان اینکه مطالبه گری در استان قم بیشتر از استانهای دیگر است و مطالبه گری در حوزه زنان هم ویژه است، گفت: پتانسیلهای قم بی نظیر است، از جمله جامعه الزهرا سلاماللهعلیها یک فرصت بی نظیر در قم است که در هیچ کجای دنیا دیده نمیشود که باید ظرفیتها و پتانسیلهای آن دیده شود.
مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری قم با اشاره به اینکه تنها دانشکده زن و خانواده کشور در قم وجود دارد، افزود: افرادی که در حوزه بانوان فعالیت کردند، افراد ارزشمندی هستند که ظرفیت ها، پتانسیل ها، اشکالات، ضعفها و مشکلات جوانان و بانوان را شناسایی میکنند و ما هم این مسائل را پیگیری میکنیم.
عبداللهی بیان داشت: یک خلأ که در حوزه بانوان وجود داشت، این بود که بیانیه مأموریت مشخصی به دستگاهها اعلام نشده بود. گام اول که در این مجموعه حضور پیدا کردم، تدوین و تصویب بیانیه مأموریت به دستگاهها بود تا نظاممندتر، کارشناسی شده و دقیق به برنامهها بپردازیم و از اجرای برنامههای سلیقه ای بپرهیزیم.
وی افزود: ما در استان قم، پتانسیلهایی داریم که شناسایی نشده اند، بنابراین در گام اول، بیانیه را با هدف کلان شامل بسترسازی تعالی زن و خانواده از طریق تسهیل کنش اجتماعی ترسیم کردیم که یکی از مهم ترین مسائل برای رسیدن به این هدف این است که وضعیت زنان را در استان بشناسیم.
مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری قم با اشاره به سند ارتقای وضعیت زنان، گفت: برای تدوین این سند زحمات ارزشمندی صورت گرفت، اما در عین حال، خلأهایی هم وجود داشت، زیرا نظام مسائل اولویت دار استان را احصا نکرده بودیم.
عبداللهی با اشاره به لزوم ایجاد بانک اطلاعات کامل از زنان استان، گفت: ما تهیه بانک اطلاعاتی زنان را جزو اولویتهای خود قرار دادیم تا به وسیله آن، ظرفیتها، پتانسیلها و نظام مسائل اولویت دار در حوزه زنان شناسایی شوند.
وی با اشاره به راه اندازی هیئت اندیشه ورز در اداره کل امور بانوان استانداری قم، اظهار داشت: این هیئت متشکل از فعالان و صاحب نظران حوزه زنان هستند که بین عرصه اجرا و اندیشه پیوند ایجاد میکنند و در حقیقت بازوان قوی برای ما محسوب میشوند تا مسائل حوزه بانوان در استان شناسایی و راهکارهای اجرایی برای آن دیده شود.
مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری قم با اشاره به موضوع عفاف و حجاب، تصریح کرد: در حوزه عفاف و حجاب دو نگاه وجود دارد، نگاه به بحث بدنه اداری است که خوشبختانه در این بخش مسئله دار شاخص نیست. قانون هم در حوزه عفاف و حجاب مسئله را مشخص کرده است. اما در واحدهای تابعه موضوع عفاف و حجاب مسئله دار است که برای آنها هم برنامه داریم.
عبداللهی با بیان اینکه در مسئله فرهنگی فقط امور بانوان متولی نیست، بلکه نهادهای مختلفی متولی هستند، گفت: گاهی در برخی جاها افراطهایی در برخوردها وجود دارد که باید پرهیز شود و نگاه باید قطعا ایجابی باشد. زیرا بی حجابی در قاطبه جامعه ما از سر عناد و دشمنی نیست، گاهی از حیث عدم آگاهی و شناخت است.
وی اضافه کرد: در حوزه عفاف و حاجب باید به تربیت مربی و کنشگرهای فعال بپردازیم تا با نگاه ایجابی با جوانان ارتباط بگیرند.
مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری قم با تصریح بر اینکه در فعالیتهای فرهنگی با کار مقطعی نمیتوان به جایی رسید، عنوان کرد: کار فرهنگی باید استمرار داشته باشد و مخاطب را باید در کار مشارکت داد تا به نتیجه مطلوب برسیم؛ با اهدای شاخه گل و گیره روسری و .... معضلات عفاف و حجاب حل نمیشود، چون عفاف و حجاب نیاز به نهادینهسازی دارد، فرد برای پذیرش عفاف و حجاب باید به شناخت عمیق برسد.
عبداللهی با تأکید بر اینکه نگاه به مسائل فرهنگی باید نگاه ایجابی باشد، اظهار داشت: ما در حوزه زنان، بحث محله محوری و تشکیل شورای فرهنگی محله را در دستور کار قرار دادیم.
وی افزود: طرح شورای فرهنگی محله با هدف شناسایی و استفاده از فرصتها و ظرفیتها در محلات استان در دستور کار قرار گرفته است که این طرح به صورت آزمایشی در 40 محله اجرا خواهد شد و همه مجموعهها مانند کانونهای مساجد، مؤسسات حوزوی، مؤسسات خیریه، مراکز بهداشتی و ... به صورت محله محور به فعالیت میپردازند.
مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری قم در ادامه به موضوع بحث اشتغال اشاره کرد و گفت: در بحث اشتغال، اولین گام بحث تفاهم نامه با بنیاد برکت بود. هم اکنون فرصت دریافت وامها خیلی زیاد است و خیلی مؤسسات اقدام به اعطای وام کردند. اما در هنگام دریافت وام با مشکلاتی مواجه میشوند. یکی از کارهای مهم در این زمینه، ایجاد صندوق ضمانت زنان در معاونت زنان ریاست جمهوری است در دستور کار قرار گرفته و گام خوبی برای زنان سرپرست خانوار برداشته شده است و مراحل نهایی را طی میکند تا به اجرا برسد.
عبداللهی بیان داشت: در بحث اعطای وام باید توجه کنیم که مورد سوء استفاده قرار نگیرد و در محل درست که پیش بینی شده مصرف شود. بنیاد برکت در طرحهای اشتغال آفرینی 95 درصد موفقیت داشت که امتیاز خوبی بود. بر همین اساس، با رایزنیهای انجام شده تفاهم نامه ای منعقد شد. بنیاد برکت برای اعطای وام، اهلیت سنجی میکند و در صورت تأیید، وام اعطا میشود.
وی با اشاره به اینکه در حوزه مشاغل خانگی تنوع زیادی وجود دارد، یادآور شد: مهم ترین معضل اشتغال خانگی بحث عرضه محصولات و بعد ایجاد بازارچه خانگی است. نگاه ما در بحث ایجاد اشتغال برای زنان سرپرست خانوار، بحث خانواده محور است.
مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری قم با اشاره به لزوم شبکه سازی خیرین برای هدفمند کردن کمکهای خیریه، عنوان کرد: مؤسسات خیریه یکی از مؤلفههای مهم در دارا بودن ظرفیتهای بالای مردمی هستند، اما در ایام کرونا در بحث توزیع بستههای معیشتی، سطح برنامه ریزی و پوشش دهی مناسب نبود، به همین خاطر بحث اتحاد بین مجموعهها و بحث محله محوری برای مؤسسات در نظر گرفته شد تا هر مؤسسه در یکی از محلات استان اقدام به فعالیت کند.
عبداللهی با اشاره به موضوع افزایش جمعیت و فرزندآوری، به جشنواره مادرانه اشاره کرد و گفت: این جشنواره برکات زیادی داشت و اکثر شرکت کنندگان در این جشنواره تمایل خود را برای فعالیت در حوزه جمعیت اعلام کردند که در این زمینه، تربیت کنشگر در دستور کار قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه ما با بحران پیری مواجه میشویم، گفت: نخستین جلسه قرارگاه جمعیت با حضور مدیران کل 25 دستگاه تشکیل و قانون جمعیت ابلاغ شد که تضمین اجرایی بسیار بالایی دارد. بر اساس این قانون در حوزه جمعیت، هر جا نقصی دیده شود و قانونی اجرا نشود، مورد پیگیری قرار میگیرد.
مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری قم همچنین به فعالیت قرارگاه 19 دی، طراحی دورهها در بحث عفاف و حجاب، تربیت مربی عفاف و حجاب و برگزاری دورههای تخصصی در این زمینه اشاره کرد.
در این جلسه موضوعاتی چون عفاف و حجاب، مادران شاغل دارای فرزند، اشتغال زنان و مشاغل خانگی، فرزندآوری، بازنگری در سیاستهای حوزه زنان و خانواده، آسیبهای موجود در بوستانهای قم، آموزش امر به معروف و نهی از منکر، جمعیت، ازدواج و طلاق و موضوعات متعددی در حوزه زن و خانواده از سوی بانوان خبرنگار مطرح شد.
تهیه و تنظیم: زهرا قربانی
نظر شما