به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، حجتالله واعظینژاد رئیس خانه نخبگان ستاد کل نیروهای مسلح کشور عصر شنبه ۲۱ خرداد ماه در دیدار با اعضای خانه نخبگان استان کردستان اظهار کرد: قطعا در همه سفرهایی استانی درصورت سعادت با نخبگان حتما دیدار خواهم داشت چرا که شنیدن درددلها، درخواست و با انتظارات آنها ما را در ارائه خدمت بیشتر به نخبگان یاری میدهد.
وی افزود: باتوجه به تاکید حضرت آقا، باید به حوزههای نخبگان در استانها اهمیت ویژهایی داده شود چرا که این حوزەها به دلیل حضور نخبگان بااستعداد بیشترین مطالبە را از ما دارند.
رئیس خانه نخبگان ستاد کل نیروهای مسلح کشور گفت: یکی دیگر از تاکیدات حضرت آقا این است کە یک نخبە در کنار موضوعات علمی و مسائل تخصصی باید بە محیط پیرامون خود نیز توجە و اهتمام بیشتری داشته باشد و بتواند اثرگذاری خود را در خدمت به مردم ببیند.
وی اظهار داشت: حضرت آقا در همە دیدارها تاکید میکنند کە نخبگی یک استعداد الهی و خدادادی است و افرادی کە از این ظرفیت برخوردارند در مقابل این نعمت در کشور خود مسئول هستند و این یک رزق مادی نیست بلکە یک رزق معنوی و وظیفە یک نخبە انفاق این رزق است.
رئیس خانه نخبگان ستاد کل نیروهای مسلح کشور با اشاره به اینکه یکی از مظاهر قدرشناسی از نعمت نخبگی، بە کاراندازی استعداد در مسیر رشد و توسعە کشور است، افزود: بحث مصائب کشور، کمک بە حل مسائل، ارائە راەحلهای علمی برای رفع مسائل کشور، مشارکت در برنامەریزیهای راهبردی، قبول مسئولیت و زیربار مسئولیت رفتن از دیگر مطالبات و تاکیدات مقام معظم رهبری است.
واعظینژاد عنوان کرد: مقام معظم رهبری متقابلا نیز انتظاراتی از مدیران کشوری و استانی دارند زمانیکە یک نخبە نسبت بە محیط پیرامون و مسائل کشور احساس مسئولیت میکند و این وظیفە مدیران ارشد استان است کە فضا را برای حضور نخبگان فراهم کنند.
وی در تعریف نخبە یادآور شد: اگر فرد بااستعدادی استعدادش بە اثرگذاری نرسد این نخبە نیست چرا که یکی از تعاریف نخبە بە اثرگذاری رسیدن استعداد آنها است.
واعظینژاد افزود: انتظاری کە از مدیران و مسئولان استانی میرود این است کە فضا را برای حضور و اثرگذاری نخبگان در جامعە فراهم کنند و در برنامەریزیهای راهبردی، تصمیمگیریها و چیدمان مدیریتی کشور مشارکت داشتە باشند.
رئیس خانه نخبگان ستاد کل نیروهای مسلح کشور گفت: ایجاد خانە نخبگان ابتکار عملی بود کە سازمان بسیج، سپاە و ...یکی از بسترهای تحقق تدابیر حضرت آقا برای نقش دادن نخبگان در محیط پیرامون و حل مسائل استانها است و خانە نخبگان این تدبیر حضرت آقا را محقق میکند و ظرفیت ارزشمندی است و وظیفە مسئولان ارشد استانی است کە از این ظرفیت بە نحو احسن استفادە کنند.
وی بیان کرد: هرگاە مدیران ارشد استانی از این ظرفیتها درست استفادە کردەاند مشکلات و مسائل آن استان بهتر حل شدە است، اما مدیرانی کە از این ظرفیت ارزشمند استفادە نکردەاند، همچنان با مسائل و مشکلاتی دست و پنجە نرم میکنند.
رئیس خانه نخبگان ستاد کل نیروهای مسلح کشور خاطر نشان کرد: این هوشمندی باید در مدیران ارشد استانی باشد و استفادە از این ظرفیت نشان از هوش بالا و نگاە عالمانە مدیران دارد.
وی یادآور شد: ما در نیروهای مسلح ظرفیتهای متنوع و متعددی داریم کە میتواند در خدمت توسعە ملی و پیشرفت و آبادانی و شکوفایی کشورها و استانها قرار بگیرد.
واعظینژاد تصریح کرد: تفاهم نامە همکاری با معاونت علمی ریاست جمهوری، وزارت علوم، وزارت بهداشت، دانشگاە آزاداسلامی انعقاد شدە کە یکی از آنها استفادە از ظرفیت نخبگانی است.
به گفته این مقام مسئول، ما در سال حدود ۱۰ هزار نفر بە عنوان سرباز علمی در طرحهای مختلف بە عنوان نخبە دانشگاهی، نخبە فناور، سرباز فناور، سرباز پژوهشگر، نخبەهای پژوهشگر مقیم خارج از کشور بە خدمت میگیریم؛ در واقع سربازی را با رویکرد علمی این طرح در حال اجرا است.
وی با اشاره به تقریبا ٦۰ درصد از ظرفیت نخبگانی در خدمت نیروی مسلح قرار گرفتە است، اظهار داشت: بیش از ۱٥۰ منطقە و ۳٦ دستگاە کشوری از این ظرفیت نخبگانی نیروهای مسلح استفادە میکنند و براساس درخواست معاونت علمی دفتر ریاستجمهوری در سال ۹٨ برای استفادە از این ظرفیت در شرکتهای دانشبنیان، خوشبختانە این امر در حال تحقق است.
رئیس خانه نخبگان ستاد کل نیروهای مسلح کشور اضافە کرد: از سال ۹٨ تا ۱۴۰۰ سالانە حدود ۲۰۰ نفر نخبە فناور و ۱٥۰ نفر سرباز فناور در اختیار شرکتهای دانشبنیان قرار دادیم، منتهی امسال کە سال تولید دانش بنیان است،یکی از انتظارات حضرت آقا ظرفیت ۲ برابری شرکتهای دانشبنیان است.
نظر شما