به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «حسن حاجی پور» در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ميزان سازش در بين متقاضيان طلاق افزايش ۷ درصدي داشته، گفت: اين افزايش را نشانهي تأثير خدمات روانشناسي و مشاوره خانواده به متقاضيان طلاق دانست و گفت: برنامه پيشگيري از طلاق كه سال ۹۵ در بهزيستي خراسان رضوي طراحي شده، با همكاري دستگاه قضايي اجرايي گرديده و اكنون به عنوان طرح ملي در حال اجرا ميباشد.
مسئول برنامه پيشگيری از طلاق بهزيستی خراسان رضوی يادآور شد: ميزان ثبت نام در سامانه تصميم نيز افزايش قابل ملاحظهاي داشته كه بايد توجه برنامهريزان كشور و دستگاههاي مرتبط را جلب نمايد لذا اگر مشاوره روان شناسي توانسته، سازش را افزايش دهد پس ميتواند به عنوان يك برنامه گسترده و دائمي در فرايند مراحل پيش از ازدواج گنجانده شود تا متقاضيان طلاق نيز كاهش يابند.
وی افزود: به جهت اينكه برنامه پيشگيري از طلاق، در خراسان رضوي طراحي شده و همكاران ما در بهزيستي و دفاتر مشاوره و همچنين شوراي مشورتي اين برنامه كه متشكل از بهزيستي و دستگاه قضايي استان است تجربهي بيشتري در اين زمينه دارند در افزايش سازشها موفق بودهاند.
حاجی پور خاطر نشان كرد: اما وروديهاي طلاق، در اختيار ما نيست و چندين ارگان و سازمان در اين زمينه وظيفهمند هستند و اگر قرار باشد متقاضيان طلاق را كاهش دهيم بايد همه اين دستگاهها تحت مديريت بهزيستي و با محوريت بهزيستي فعاليت داشته باشند تا بتوان نتيجه مطلوب را اتخاذ كرد.
مسئول برنامه پيشگيری از طلاق بهزيستی خراسان رضوی گفت: طلاق، يك پديده اجتماعی چند محوري است و ما حتي اگر تمام كوششهايمان را متمركز كنيم بر برخي از اين محورها تأثير زيادي نداريم، براي مثال، مسائل اقتصادي و فشارهاي معيشتي، يك فاكتور مهم اختلاف زوجين است كه ما نميتوانيم تأثيري روي آن بگذاريم و در كلان كشور بايد اتفاقي بيفتد.
وی اظهارداشت: همچنين، فضاي مجازي و تأثيرات منفي آن از عواملي است كه بخش تخصصي بهزيستي نقشي در آن نميتواند داشته باشد و صرفا آگاهيدادن و مشاوره روانشناسي، دست ما است.
حاجی پور خاطر نشان كرد: مسئله اعتياد نيز كه يكي ديگر از علل طلاق است يك مسئله ميانبخشي است و بجز خدمات روانشناختي و مددكاري، بقيهي قسمتها در كنترل ساير دستگاهها ميباشد كه كاهش آن نيازمند عملكرد متمركز همهي اين دستگاهها ميباشد.
نظر شما