خبرگزاری شبستان: نوروز جشن آغاز سال و یکی از کهنترین جشنهای به جا مانده از دوران باستان که نوید بخش بهار است. بهاری که با خود نشاط و شادابی را به ارمغان می آورد و امید را دل ها جاری می کند و انسان ها کینه ها و دلخوری ها را همراه کوله بار زمستان می کنند.
هم زمان با آغاز سال نو به رسم دیرینه سفره هفت سین چیده می شود و اعضای خانواده ها به بهانه تحویل سال نو و شروع فصلی جدید دور هم جمع می شوند و همین امر، صفا و صمیمیت را در بین خانواده ها افزونتر می کند.
طبیعت زیبای بهار و شکفتن گلها و درختان که خود نشانه هایی از قدرت پروردگار است، برای روح و روان انسان شادابی و نشاط به ارمغان می آورد، این شادابی و نشاط فرصت مناسبی است تا انسانها کینه ها و نفرت ها را از درون خود بزدایند و مانند شکفتن گلها بشکفند و درون خود را زیبا سازند.
هفت سین نماد آرزوهای خوب است و همه خانواده ها با نیت سلامتی، خوشبختی و موفقیت اطراف آن می نشینند.
سنجد؛ نماد زایش، تولد، بالندگی و برکت است ، سمنو نماد خوبی برای زایش گیاهی و بارور شدن گیاهان، سبزه؛ نماد فراوانی و برکت در سال نو و رنگ سبز آن رنگ مذهبی ایرانیان، سیب سرخ؛ نماد باروری و زایش، سماق، سیر و سرکه نیز نماد گندزدایی و پاکیزگی هستند. در مجموع عناصر سفره نوروز معنادار بوده و ریشه در سنت های ایرانی دارد.
همچنین؛ قرآن مجید نشانه استواری ایمان، زینتبخش سفره نوروزی مسلمین است که پس از تحویل سال همه آن را بوسیده و چند آیهای برای تبرک میخوانند.
زیارت اهل قبور در پنج شنبه و جمعه آخر سال که یکی از سنت های بسیار خوب و پسندیده مسلمانان ایرانی است ریشه در این عقیده ایرانیان دارد که در ایام نوروز ارواح درگذشتگان از جایگاه آسمانی خود به زمین و به خانههای خویش باز می گردند. بازماندگان برای پذیرایی از آنها سفرهای رنگین میگسترانند و انواع خوراکها و نوشیدنی ها را در آن مینهادند تا ارواح درگذشتگان از پذیرایی و صفا و پاکیزگی بازماندگان، دل خوش شده و آنان را برکت عطا کنند. این رسم توجیه سفرهٔ نوروزی یا هفت سین شد.
نوروز در واقع نو شدن و تغییرو تحول است باید در سال جدید تجدید نظری در رفتار های ناپسند دهیم و همدلی و مهر ورزی و امید را جایگزین کنیم.
پایان پیام/
نظر شما