به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ آیت الله احمد شیخ بهایی، پنجشنبه(۲۵ خرداد) در جمع تعدادی از بانوان حوزوی، مسئله جمعیت را مهم، اساسی و حیاتی خواند و گفت: در فاجعه پیری جمعیت عواملی نقش داشته که گاه از نظر اقتصادی و گاه فرهنگی و اجتماعی بوده است.
استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان افزود: اول مطلبی که مطرح می شود این است هزینه ها را از کجا تأمین کنیم؟ چه در ازدواج و چه در فرزندآوری؛ در حالیکه درباره کسی که اعتماد و اعتقاد او به خدا است این سئوال مشکل ایجاد می کند زیرا در هر دو مورد خداوند وعده داده و تعهد کرده رزق و روزی فرزند و همسر را می رساند البته معنای آن نشستن و کار نکردن نیست اما اگر با اعتماد به وعده الهی کار و تلاش کند و خداوند هم تأمین می کند.
وی با بیان اینکه به گفته متخصصان تنها ۲۲ درصد مشکل جمعیت مسئله اقتصادی است؛ اظهار کرد: معنایش این است بسیاری از افراد از نظر مادی تأمین هستند و تن به ازدواج نمی دهند زیرا بعضاً ازدواج را دردسر می دانند در حالیکه ازدواج؛ تعهد اجتماعی و تشکیل سلول اجتماع است.
آیت الله شیخ بهایی ادمه داد: جامعه بشری گله گوسفند نیست که آمار آن به تعداد گوسفندها باشد بلکه سلول جامعه بشری خانواده و آمار آن به تعداد خانواده ها است که اگر والدین نسبت به هم و فرزند متعهد نشوند و ازدواج شکل نگیرد جامعه بشری به جامعه حیوانی سقوط می کند و مفاسدی به دنبال آن پیش می آید.
وی با بیان اینکه ازدواج امر الهی است که خداوند آن را دوست می دارد و همین کافی است؛ گفت: اگر خداشناس باشیم و محبت و عشق خدا به انسان را بفهمیم، کارها را روی محبت خداوند تنظیم می کنیم زیرا فرض کنید هیچیک از مشکلات قابل حل نباشد اما همین قدر بدانیم خداوند دوست دارد، {کافی است} هیچ بنایی محبوب تر از تزویج نیست و مبغوض ترین حلال طلاق است.
استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان به پیامدهای تنهایی زوج های بدون فرزند که در آینده با آن مواجه می شوند هم اشاره و تصریح کرد: والدین در سن بالا به شدت نیازمند یک پرستار و مراقب هستند که از سر محبت کاری برای آنان بکند و نیازعاطفی در سنین بالا را خانه سالمندان تأمین نمی کند.
وی با تأکید بر این مسئله که رابطه ازدواج و فرزندآوری با اقتصاد را باید قطع کرد زیرا اگر کسی در فقر زندگی می کند چه یک نفر باشد یا چند نفر و اگر هم ثروت دارد همینگونه؛ اظهار کرد: ازدواج و فرزندآوری یکی از نیازهای انسان است که نباید متوقف بر ثروت باشد چون کسی که تشنه است به او نمی گویند مدرک و خانه ات چیست؟ و... همه چیز را نباید به مال و درآمد گره زد ضمن اینکه هیچ تضمینی برای ثروت نیست زیرا حوادث هیچگاه خبر نمی کند.
آیت الله شیخ بهایی با تأکید بر پرهیز از تعیین شروط خاص برای ازدواج، افزود: طبق روایت پیامبر اخلاق و دین کافی و مابقی قابل گذشت است ضمن اینکه ازدواج باید در سن خودش انجام بشود که اگر زمان طلایی(ازدواج و فرزندآوری) از بین برود در آینده قابل جبران نخواهد بود و چند قرن باید بگذرد تا مسئله روی ریل خود برگردد.
وی اظهار کرد: وقتی مسئله اینقدر مهم است طلاب باید تبلیغ و تشویق کنند، افرادی نقش واسطه گری برای ازدواج داشته باشند، زوج های جوان مهارت های زندگی و ارتباطی را یاد بگیرند و اینکه مسئله باید برای خود مُبلغ حل شده باشد و ابهام نداشته باشد.
استاد درس خارج فقه و اول حوزه علمیه کرمان بخشی از جهاد تبیین را ناظر به مسئله جمعیت خواند و گفت: دشمن با تبلیغ فراوان علیه خانواده و فرزند و ازدواج کار می کند.
نظر شما