به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، بهرهمندی روستائیان از برنامههای فرهنگی، هنری و مباحث سلامت جامعه بسیار امری ضروری و نقش مهمی در آگاهی مردم دارد.
خوشبختانه سمنها، موسسات و کانونهای فرهنگی، هنری و موسسات مردم نهاد بخش سلامت استان کردستان با تشکیل گروه و تیمهای تخصصی در عرصههای مختلف فرهنگی و هنری شهرستانها و روستاهای استان کردستان آموزشهای لازم را در سطح جامعه گسترش و در این زمینه به طور مستمر فعالیت میکنند و با وجود کمبود امکانات در روستاهای کردستان فعالیت این موسسات در مناطق محروم بسیار ضروری و قابل تحسین است.
در این راستا به همت موسسه مردم نهاد تلاشگران سلامت زیر نظر ادارهکل ورزش و جوانان استان کردستان با همکاری ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی از فعالان فرهنگی و هنری بخش سارال شهرستان دیواندره که با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرماندار، مقامات اداری و انتظامی و نظامی شهرستان دیواندره برگزار شد، برای نخستین بار از تلاشگران عرصه سلامت و فرهنگی تقدیر و تجلیل به عمل آمد.
سید طاهر حسینی فرماندار شهرستان دیواندره ضمن ابراز امیدواری جهت توجه بیشتر به حوزههای فرهنگی شهرستان دیوانده و بخشهای تابعه اظهار داشت: امیدوارم منطقه گردشگری سارال مورد توجه همه متولیان امر و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار بگیرد.
وی افزود: بسیاری از مفاخر بزرگ و بارگاه عرفانی منطقه سارال در سه روستای بخش سارال قرار گرفته و شهر هزار کانیان نیز به عنوان مرکز عارفان و عالمان مشهور و معروفیت دارد و در تاریخ کردستان شناسی همیشه از شهر هزار کانیان با افراد ادبا، عرفا و بزرگ مردان نام برده میشود.
فرماندار شهرستان دیواندره بیان کرد: روستاهای بخش سارال هر کدام از وجود مفاخر بسیاری برخودار و فعالیتهای عرصههای فرهنگی بسیاری نیز در این شهرستان برگزار شده است.
حسینی با بیان اینکه یکی از افتخارات ما در استان و شهرستانها حضور فعال سازمانهای مردم نهاد فعال جوان است، خاطر نشان کرد: امیدوارم از ظرفیت سمنها و تشکلهای مردم نهاد برای ارتقای سطح آگاهی جامعه و رفع مشکلات مردم استفاده شود چراکه نقش آفرینی ارزنده توام با انگیزه و توان مضاعف سازمانهای مردم نهاد در زمینه همراهی و کمک در پیشگیری، مقابله و کنترل بیماریها و آسیبهای اجتماعی، رفع مشکلات محیط زیستی و حمایت و توانمندی بانوان ستودنی و قابل تقدیر است.
وی نقش مهم موسسههای مردم نهاد و سمنها در بالا بردن سطح دانش مردم در اصول بهداشتی و کاهش آسیبهای اجتماعی را بسیار مهم خواند و عنوان کرد: موسسههای مردم نهاد حوزه سلامت و فرهنگی میتوانند با توصیه و آموزشهای مختلف برای رعایت اصول سبک زندگی سالم جامعه را به این سمت هدایت و راهنمایی کنند.
دخیل کردن مردم در اجرای طرحها منجر به ایجاد همدلی و همبستگی بین مردم و مسئولان میشود
علی اصغر دریایی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان در حاشیه این مراسم نیز اظهار داشت: درابتدای امر لازم است مشکلات و مسایل موجود در مناطق هدف احصا و براساس نیاز سنجیهای انجام شده اقدام به فعالیتهای ترویجی، فرهنگی و اجتماعی مشهود شود چراکه تاثیرگذاری سریعتری خواهد داشت.
وی ضمن قدردانی از موسسه مردم نهاد تلاشگران سلامت به فعالیت مستمر موسسههای مردم نهاد و سازمانهای داوطلب اشاره کرد و گفت: دخیل کردن مردم در تصمیمگیریها و اجرای طرحها و برنامههای توسعه در قالب تشکلهای مردمی میتواند علاوه بر ایجاد همدلی و همبستگی بین مردم و مسئولان بازوی توانمندی نیز برای دولت باشند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه سازمانهای مستقل از دولت در خدمت مردم هستند، گفت: مشارکت مردم یکی از بازوهای اصلی ارتقای سلامت، کاهش فقر و بیعدالتی در سلامت جوامع است، سمنها و سازمانهای مردم نهاد نقش موثری در همفکری، همراهی، اجرای فعالیتهای آموزشی و ترویجی و انعکاس مطالب مردمی در دستگاههای اجرایی برای حل مشکلات جامعه در حوزههای مختلف دارند، قطعا گره بسیاری از مشکلات در زمینه درمان، بهداشت، معیشت و حتی روحی و روانی بیماران با استفاده از ظرفیت این سازمانها باز میشود.
اعزام کارشناسان خبره برای کاهش آسیبهای فرهنگی و اجتماعی روستاها
پیمان سبزی عضوهیئت رئیسه موسسه مردم نهاد تلاشگران سلامت نیز هدف از برگزاری این مراسمات را برخورداری بهتر و مطلوب روستاهای استان کردستان در ارتقای آگاهی مسائل فرهنگی وموضوعات سلامت جامعه دانست و اظهار داشت: در راستای کاهش آسیبهای فرهنگی و اجتماعی روستاها و شهرهای استان کردستان موسسه تلاشگران سلامت با همکاری و نظارت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان در بیشترین روستاها اقدام به اعزام کارشناسان خبره در زمینههای اجتماعی و فرهنگی کرده است.
وی با بیان اینکه زندگی سالم شعار موسسه مردم نهاد تلاشگران سلامت است، افزود: با حضور کارشناسان خانواد در قالب اردوهای جهادی با شعار زندگی سالم در راستای کاهش آسیبهای فرهنگی و اجتماعی با موضوع آموزش پیشگیری، آشنایی با سرطانهای زنان، بیماریهای واگیردار و بیماریهای غیر واگیردار مانند «فشارخون، دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی» و شیوه زندگی سالم و بهداشتی جوانان را در برنامههای خود با همکاری اهالی روستاهای کردستان اجرایی کرده است.
این عضو موسسه مردم نهاد تلاشگران سلامت با ذکر اینکه برگزاری محفل قرآنی به مناسبتهای مختلف مذهبی و عرفانی نیز در برخی از روستاها برپا شده است، خاطر نشان کرد: در راستای طرح ژیانی خاوین «زندگی سالم» در کنار کارگاههای آموزش بهداشت فردی و خانوادگی با همکاری دهیار روستا و حضور بانوان روستا مراسمات قرآنی و معنوی نیز برگزار شده است که مورد استقبال خوب اهالی روستاها بوده است همچنین توزیع اقلام بهداشتی و اهدای کتاب از دیگر برنامههای این موسسه مردم نهاد تلاشگران سلامت بوده است.
سبزی از حمایت و تعاملات مسئولان استانی و شهرستان دیواندره و از نهادهای مردمی تقدیر و خواهان توجه بیشتر به اقشار ضعیف و کم برخودارجامعه استانی شد.
وی گفت: زندگی سالم نیازمند آموزش و آگاهی بخشی است و باید برای آحاد جامعه تعریف کرد حضور کارشناسان خانواده، توزیع وسایل بهداشتی، آگاهسازی مردم روستاها کاری بسیار ضروری بوده و باید با کمک موسسات مردم نهاد و جوانان برای رسیدن به چارچوب سبک زندگی سالم، برخوردار بودن از محیط سالم و عدالت دسترسی خدمات بهداشتی تلاش کرد و این رسالت بزرگ برعهده همه زحمتکشان عرصه فرهنگ و بهداشت استان کردستان قرار گرفته است.
نظر شما