به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، نشست هماندیشی فرهنگی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد با انجمن های فرهنگی و هنری و کانون های فرهنگی مساجد شهرستان لنده در راستای همدلی، هماندیشی و برنامهریزی برای برگزاری هر چه بهتره برنامههای فرهنگی و هنری برگزار شد.
«امین درخشان» در این نشست ضمن پاسخگویی به مطالبات مسئولین انجمن ها و کانون های فرهنگی مساجد، گفت: به خوبی جایگاه لنده در حوزه فرهنگ و هنر را می شناسم و از نقاط قوت و ضعف آن آگاهی کامل دارم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد ضمن تاکید بر اینکه اجرای امور فرهنگی باید مردم محور باشد، اظهار کرد: نگاه ما به حوزه فرهنگ مردم محوری بوده که نمونه آن برگزاری جشنواره های فرهنگی و هنری در سطح استان است.
وی ساز و کار حمایت از نویسندگان را مستلزم برنامه های قانونی و تعریف شده ای دانست و ادامه داد: باید پذیرفت که متاسفانه ساز و کاری جدی برای تشویق و حمایت از نویسندگان و مولفان وجود ندارد، اما می شود با یک سری تدابیر این کار را انجام داد.
درخشان یادآور شد: به صراحت می گویم در بحث ساخت فرهنگ سرا به لنده ظلم شده و حق لنده این بود که ساخت فرهنگ سرا حداقل تاکنون ۷۰ تا ۸۰ درصد رشد فیزیکی می داشت که البته اساسی ترین مشکل آن زمین بوده و تصمیم گرفته شد یک مکان جدیدی برای آن پیش بینی شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد افزود: بدون شک یکی از دغدغه اصلی بنده در استان فرهنگ سرای لنده بوده که امیدوارم زمینی که امروز مشخص شد، با همکاری سایر ادارات و منابع طبیعی به نتیجه برسد.
وی از فرماندار درخواست کرد که مکانی را برای برگزاری برنامه های حوزه فرهنگ و ارشاد پیش بینی کند و این اداره نیز تجهیزات آن را فراهم می کند.
درخشان خاطرنشان کرد: برای استقلال اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان لنده تاکنون دوبار با وزارتخانه مکاتبه کردیم و پیگیر مسئله هستیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد عضویت در صندوق اعتباری هنر را فرصت مناسبی برای هنرمندان تمام رشته های فرهنگی و هنری دانست و گفت: هنرمندان در صورت داشتن شرایط لازم، می توانند از مزایای آن (حمایت توسعه ای، حمایت های بیمه ای و حمایت های معیشتی و تامین آتیه) استفاده کنند.
وی گریزی به نقد هراسی بعضی از مدیران زد و با بیان اینکه «جوهر کار خبرنگاران نقد بوده و نقد سازنده رسالت خبرنگاران است»، افزود: نقد منصفانه عنصر پویایی و شکوفایی جامعه است، به همین دلیل گاهی اوقات خبرنگاران مورد کملطفی قرار میگیرند، در حالی که مسئولان باید از نقد منصفانه خبرنگاران استقبال کرده و از راهکارهای رسانه و نگاه مردم برای برطرف کردن مشکلات جامعه استفاده کنند.
درخشان به اشاره به سابقه دیرینه شهرستان لنده در زمینه تعزیه، گفت: اگر بنا باشد سوگواره تعزیه در استان برگزار شود، آن را در لنده برگزار خواهیم کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به تصویب تهیه فیلم شهید «هدایت الله طیب» هم گفت: تاکنون بیش از ۱۰ میلیارد بودجه برای ساخت این فیلم تصویب شد که این مهم نیز در معرفی چهره شهرستان کمک خوبی خواهد کرد.
*** جلال دانش نیز در این نشست با بیان اینکه مهم ترین رکن هر جامعهای، زیرساخت فرهنگی آن جامعه است، گفت: یکی از وظایف هر حاکمیتی، تثبیت فرهنگ مورد نیاز آن جامعه و رشد و ارتقای فرهنگی است.
فرماندار و رئیس شورای اداری شهرستان لنده با اشاره به اهمیت ساخت و تهیه فیلم شهید «هدایت الله طیب»، افزود: این فیلم اگر ساخته شود از بسیاری زیرساختهای عمرانی مهمتر خواهد بود، زیرا چهره شهرستان ما را معرفی خواهد کرد.
وی از مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و سایر مسولان مربوطه خواست با توجه به اینکه روستای موگر محل تولد شهید طیب در حوزه استحفاظی لنده قرار دارد، این فیلم نیز در شهرستان لنده تهیه شود.
دانش ادامه داد: عزم و اراده ما برای کمک به مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی جزم است تا هر چه سریعتر محل احداث ساختمان فرهنگ سرا تعیین و عملیات احداث آن آغاز شود.
***اسماعیل زارعی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان لنده هم در ابتدای این نشست از حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و فرماندار شهرستان به منظور شنیدن صحبت های انجمن های فرهنگی و هنری تقدیر و تشکر کرد.
لازم به ذکر است، مدیران انجمن ها و کانون های مساجد نیز در این نشست برنامه های خود را پیرامون مسائل فرهنگی و هنری، کمبودها و راهکار ها بیان کردند که اهم مشکلات مربوطه در خصوص ساخت و احداث فرهنگ سرای لنده، استقلال اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمایت از نویسندگان و اهل قلم، تامین مکانی مناسب برای اجرای برنامه های فرهنگی، حمایت مالی و معنوی از اصحاب رسانه و گروه های فیلم، تئاتر، سرود و موسیقی بود.
نظر شما