قاسم پور از پاسخ وزیر بهداشت به صورت مشروط قانع شد

نماینده مردم تهران در مجلس از توضیحات وزیر بهداشت، به صورت مشروط قانع شد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه(31خرداد)مجلس شورای اسلامی سوال فاطمه قاسم پور نماینده مردم تهران در مجلس ازو وزیر بهداشت در مورد اجرایی نشدن تبصره 17 بودجه 1400 در موضوع ناباروری مطرح شد .

پس از توضیحات وسخنان وزیر بهداشت،قاسم پور اعلام کرد که به صورت مشروط از پاسخ وزیر قانع شده است .

قاسم  پور تاکید کرد: اگر من امروز این سوال را به رأی نگذاشتم به این دلیل نیست که قانع شدم بلکه تصورم این است که اگر یک فرصت یک ماهه به وزارت بهداشت بدهم شاید فرصتی برای کمک به زوجین نابارور باشد.

وی در توضیح سوال خود،گفت: در مسئله مهم جمعیت و ارائه خدمات به خانواده های ایرانی برای فرزندآوری یکی از موضوعات مهم مسئله درمان ناباروری، توسعه زیرساخت ها، تجهیز مراکز و تربیت کادر موثر و یارانه درمان است.زوجین نابارور که تمایل بسیار زیادی به فرزندآوری دارند، اما هزینه درمان ناباروری در کنار رنج فرآیندهای درمان و نداشتن فرزند، باعث می شود تا ما به عنوان سیاستگذار در سیاست های جمعیت، یارانه بیمه و درمان و حمایت جدی از آنها داشته باشیم.

رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس اظهار کرد: در چند سال اخیر یارانه درمان ناباروری در بودجه سنواتی دیده شده اما انحراف عملکرد آن بالاست، در ابتدای مجلس یازدهم نظارت بر اجرای بودجه سال 1399 و 1400، ساماندهی بودجه هدفمند برای خانواده های نابارور مورد توجه قرار گرفت و در قانون جوانی جمعیت با همت مجلس، بیمه درمان ناباروری در کنار دیگر خدمات دیده شد.متاسفانه در چند سال اخیر اگرچه اعتبارات خوبی برای درمان ناباروری تخصیص یافت، متاسفانه بودجه به ذینفعان نرسید و هزینه موارد دیگری شد که از طریق دیوان محاسبات پیگیر آن هستیم و مسببین باید پاسخگو باشند.

وی  تاکید کرد: براساس بند بند (هـ) تبصره 17 قانون بودجه سال 1400 مقرر بود 90 درصد یارانه درمان برای سه دوره هر کدام از زوجین نابارور و پوشش هزینه های دارویی و پاراکلینیکی و ایجاد سامانه ثبت اطلاعات اختصاص یابد، مجلس در کنار ساماندهی ها در این تبصره، 1300 میلیارد تومان برای درمان ناباروری تخصیص داد تا تنظیم گری کرده باشد و بودجه کافی برای حل مسائل این خانواده ها دراختیار وزارت بهداشت قرار بگیرد.

نماینده مردم تهران در مجلس گفت: تشکیل یک قرارگاه خوب است، اما اگر اقدامات آن کام مردم را شیرین نکند، عملاً موثر نیست. پاسخ های وزیر منوط به سوال من نبود، بودجه هزینه شده، اما نباید در آن انحراف عملکرد وجود داشته باشد و تدبیر قانونگذار در قانون بودجه 1400 عملیاتی نشده، طبق بند 2 قرار بود بخشی از بودجه به سمت هزینه های دارویی و پاراکلینیکی هدایت شود و این اتفاق نیز رخ نداده، زیرا کار گروهی نکرده اید و ذینفع از طریق دستگاه های خدمت رسان خدمات دریافت نکرده است.

وی با بیان اینکه بودجه به دانشگاه های علوم پزشکی اختصاص پیدا کرده، اما سامانه ای ایجاد نشده است،تاکید کرد: چرا باید امروز که 7 ماه از تصویب قانون جوانی جمعیت می گذرد، درمان ناباروری، بیمه پایه نباشد و افراد متقاضی درمان به مراکز مراجعه کنند؟ بسیاری از مجموعه ها به دلیل تجربه تلخ همکاری با بیمه ها حاضر به ارائه خدمات نیستند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم خطاب به وزیر بهداشت با بیان اینکه اگر مسئله جمعیت برای شما مهم بود، باید سامانه مذکور را ایجاد می کردید، گفت: بررسی ها از طریق همکاران در استان ه نشان می دهد که وحدت رویه وجود ندارد و خسارت درمان در برخی استان ها انجام می شود، نگاه 3 و نیم میلیون زوج نابارور به مجلس و دولت است. در بودجه 1401 مجدداً یک هزار و 500 میلیارد تومان برای درمان ناباروری در تبصره 14 دیده شده و وزارت بهداشت باید بتواند از 12 هزار میلیارد تومان دیده شده در تبصره 17 نیز استفاده کند.

کد خبر 1187889

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha