از وظیفه هر انسان اهل قلم برای اینکه صلح را  اندیشه ورزی کند تا مشارکت ۸ کشور در ششمین همایش ادیان و صلح

امروز وظیفه هر انسان اهل قلم این است که صلح را اندیشه ورزی کند تا در دل جامعه تفکر صلح تعمیق شود.

به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، همزمان با برگزاری نشست خبری همایش انجمن علمی مطالعات صلح، آیت الله سید مصطفی محقق داماد، دبیر علمی ششمین همایش انجمن علمی مطالعات صلح در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه گفت:  سیر و سلوک در نقش و اهداف ادیان ابراهیمی و توحیدی ما را به این نتیجه می رساند که هدف اصلی این ادیان الهی تحقیق صلح و دوستی در میان بشریت است.

 وظیفه هر انسان اهل قلم و اندیشه ورزی صلح است  

وی با اشاره به جایگاه و اهمیت صلح در دین اسلام و وظیفه انبیا برای تحقق این مهم در بین بشریت تصریح کرد: اگر بخواهیم رسالت انبیا و پیامبران صلی الله علیه و آله و سلم را بررسی کنیم پس از دعوت به توحید ترویج صلح و دوستی از دیگر اولویت های آن هاست بر این اساس می‌توان نتیجه گرفت که توحید بی ارتباط با صلح و دوستی افراد نیست.

آیت الله محقق داماد  با اشاره به رابطه شرک و دشمنی عنوان کرد: تاریخ گواه می دهد که اولین جنگ انسان ها ناشی از شرک بوده است و اگر آرمانمان صلح بشریت باشد بی شک باید سعی بر تحقق مفهوم توحید در بین آحاد جامعه داشته باشیم.متاسفانه در کنار این بیان به دلیل تفاسیر غیر واقعی و تحلیل‌های غلط بشر ناخودآگاه به سمت شرک رفته است.

وی افزود: امروز در منطقه ما جنگ و خونریزی شعله ور شده است و تمام این پلیدی ها و شرارت ها به نام دین و سایه ادیان تفسیر می شود که همه اینها به خاطر کج اندیشی از دین است.

 

 دبیر علمی ششمین همایش انجمن علمی مطالعات صلح انشالله به نگاه ادیان ابراهیمی در خصوص صلح  افزود: هر سه دین ابراهیمی یعنی دین اسلام، مسیحیت و یهودیت برای تحقق توحید  و صلح آمدند و انتظار نمی رفت که زمانی بین آنها جمع شود اما به دو دلیل عدم فهم صحیح از دین چه خونریزی هایی به پا شد  این در حالی است که  دین صحیح جاذبه ایجاد می کند.

 

 وی با اشاره به بیان قرآن کریم پیرامون صلح و معرفی نام خداوند بر این عنوان تصریح کرد: خداوند متعال در قرآن کریم به اسماء حسنا اشاره می کند در سوره  حشر چندین نام از خداوند می آورد که زیباترین آن سلام به معنای صلح است سلام یعنی آرامش و دوستی که برگرفته از نام خداوند متعال است و ما افتخار می کنیم که در آیین ابراهیمی و دین اسلام زیست می کنیم که کتابش از نام خدا به نام سلام یاد می کند.

 

آیت الله محقق داماد تاکید کرد: قرآن کریم دین حضرت ابراهیم علیه السلام با اسلام معرفی میکند دینی که در آن برادری و صلح اهمیت دارد و امروز وظیفه هر انسان اهل قلم این است که  صلح  را اندیشه ورزی کند تا در دل جامعه تفکر صلح تعمیق شود.شیطان همواره به دنبال ادامه و دشمنی است و ما وظیفه سنگینی داریم تا در مقابل حربه های دشمن  بایستیم و صلح را به گفتمان غالب تبدیل کنیم.

 وی افزود: یکی دیگر از اسم های خداوند متعال ودود است ودود یعنی اینکه انسان چقدر دیگران را دوست دارد و هر چقدر این مهم در وجود انسان نهادینه شده باشد این صفت الهی در آدمی بیشتر بروز می کند.

 

دبیر علمی ششمین همایش انجمن علمی مطالعات صلح خاطر نشان کرد: امسال عنوان همایش به نام ادیان و صلح گذاشته شده است که از اندیشمندان داخلی و خارجی با ادیان مختلف مسیحی زرتشتی سنی شیعه که علاقمند به موضوع صلح هستند دعوت به مشارکت شده است. حتی اگر ادیان غیر الهی نیز حاضربه شرکت در همایش باشند توفیق  بزرگی است که از آن استقبال می‌کنیم.

 

اثر مثبت همایش ادیان و  صلح در وجه جمهوری اسلامی  

بنابراین گزارش، علی اکبر صالحی، قائم مقام  فرهنگستان علوم در ادامه این نشست با اشاره به وظیفه خطیر و گرانبار انجمن مطالعات صلح گفت: انجمن مطالعات صلح کار بسیار ارزشمند و گرانبها ای دارد و این نشان از بزرگی و اهداف آن می باشد که به تفاهم بین آحاد بشر منجر می گردد.

 

 صالحی تصریح کرد: وجود شخصیتی بزرگ همچون آیت الله محقق که دارای علم صداقت و بزرگی بسیاری هستند کار ارزشمندی است چرا که هر حرفی نشان برگرفته از مطالعات فراوان و ریشه در اسلام و علوم قرآنی دارد و امروز سخنان ایشان از نکات ظریف و دقیق برخوردار بود که نشان داد منشاء صلح خداست و منشاء درگیر ها شیطان است.

 

وی با اشاره به برگزاری همایش ادیان و صلح و نقش آن در مثبت جلوه دادن وجه جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد:  ششمین همایش ادیان وصلح  می‌تواند برای وجه جمهوری اسلامی در در مجامع بین المللی اهمیت باشد  چرا که  گواهی بر این مدعاست  که ایران ریشه در باورهایش دارد.

مشارکت ۸ کشور در ششمین همایش ادیان و صلح

ماندانا تیشه یار، رئیس هیئت مدیره انجمن مطالعات صلح با اشاره به سابقه تشکیل این انجمن گفت: انجمن علمی مطالعات صلح در سال ۱۳۹۴ موفق به دریافت مجوز از سوی وزارت علوم تحقیقات و آموزش پزشکی شد که پس از صرف ۷ سال به ترویج گفتمان صلح پرداخت.

 وی افزود: در این مدت همایش های بسیاری برگزار شد که امسال برای نخستین بار در این همایش در سطح بین المللی برگزار می شود که به صلح آفرینی در هزاره سوم ظرفیت ها و چالش های آن می پردازد.اساتیدی که به عنوان بنیانگذار انجمن مطالعات صلح پا بر این عرصه گذاشتند از بزرگان علمی و پژوهشی کشور محسوب می‌شوند و در سال۱۴۰۰ این انجمن بر اساس آمار وزارت علوم تحقیقات و آموزش پزشکی به عنوان انجمن رتبه الف شناخته شد .

 

تیشه یار تصریح کرد: همایش امسال با مشارکت و حمایت کمیته صلح و دین پژوهی انجمن مطالعات صلح و با هماهنگی کمیته های علمی و پژوهشی علوم و فنون دانشگاه اسلامی، انجمن ایرانی مطالعات ایرانی، مرکز پژوهش ادیان جهان، دانشگاه مازندران، دانشگاه علامه طباطبایی، سازمان فرهنگ و ارتباطات خانه اندیشمندان اسلامی و چندین نهاد دیگر برگزار می شود.

 

وی افزود:  همچنین اساتید اندیشمندان و پژوهشگران هشت کشور جهان از جمله افغانستان، کانادا ، هندوستان و... اعلام آمادگی کردند تا پیرامون نقش  ادیان در صلح آفرینی به بحث و گفتگو نشسته  و از نظرات هم بهره مند شوند  گفتنی است اساتید عضو شورا از مذاهب و ادیان مختلف از جمله پارسیان هند، سنی، مسیحیت ارتدوکس و مسیحیت کاتولیک تشکیل‌شده‌اند.

شایان ذکر است ششمین همایش سالانه «ادیان و صلح آفرینی در هزاره سوم؛ ظرفیت‌ها و چالش ها» از سوی انجمن علمی مطالعات صلح ایران با همکاری نهادهای علمی از کشورهای گوناگون جهان برگزار می‌شود.مهلت فرستادن چکیده مقالات، 30 تیرماه 1401و مهلت فرستادن اصل مقالات 30 آبان ماه 1401 است.

رویکرد ادیان به موضوعاتی مانند گوناگونی فرهنگی، اخلاق، عرفان، رواداری برای دستیابی به صلح جهانی، رویکرد ادیان به مقوله‌های هویت، جنسیت، قومیت، فرق مذهبی، با هدف صلح آفرینی، جایگاه گفتگوی ادیان، در فرآیند دستیابی به صلح جهانی در هزاره سوم، نقش ادیان و مذاهب در کاهش منازعات و خشونت در سطوح ملی، منطقه‌ای و بین المللی، رویکرد ادیان به تبعیض، استبداد و استثمار و عقب ماندگی در جهان امروز، راهکارهای صلح آفرینانه ادیان در قبال مسائلی مانند حقوق بشر، محیط زیست، تروریسم، رسانه‌های نوین، بحران‌های خانوادگی و اجتماعی و بحران، راه‌های آموزش صلح همگانی بر پایه آموزه‌های ادیان از محورهای پیشنهادی مقالات این همایش است.

این همایش 28 و 29 دی ماه 1401 با دبیری آیت الله سید مصطفی محقق داماد به دور صورت حضوری و مجازی برگزار خواهد شد.علاقه مندان برای ارسال مقالات به نشانی الکترونیکی دبیرخانه و وبسایت همایش https://ipsan.ir/conf1401/ مراجعه کنند.

کد خبر 1188163

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha