پیام وزیر فرهنگ به نشست تخصصی کارشناسان شورای فرهنگ عمومی کشور

محمدمهدی اسماعیلی نوشت: پی‌ریزی بسترهای تحول عملی در سبک زندگی تراز ایرانی اسلامی در کنار فهم و رصد و مدیریت مسائل محلی و منطقه‌ای، رسالت شورای فرهنگ عمومی است.


به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در متن پیام محمدمهدی اسماعیلی که از سوی سیدمجید امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور قرائت شد، به این نشست آمده است:
"باسمه تعالی
ضمن عرض سلام و درود، آرزو دارم فرصت زیارت در قبله معنویت ایران اسلامی و حضور در مشهدالرضا(علیه‌السلام)، میثاقی مجدد و جمعی برای رهپویی امیدوارانه و صبورانه صراط مستقیم قرآن و عترت در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران باشد و در اعتلای اخلاق و سبک زندگی جامعه و خانواده ایرانی، ذخیره‌ای از ایمان و تعهد فراهم آورد. 
شورای فرهنگ عمومی مهم‌ترین شاخه‌ شجره‌ مبارک شورای عالی انقلاب فرهنگی است. 
نهادی که حلقه وصل مردم، دولت، نخبگان و فعالان فرهنگ، دین و هنر در نظام مردم‌سالاری دینی بوده و هست. حفظ، احیا، اعتلا و کارآمدسازی شورای فرهنگ عمومی را بدان جهت در صدر برنامه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مثابه میزبان این شورا در دولت مردمی قرار دادیم که عمیقا به زیست‌بوم‌گرایی، زعامت ولایت فقیه بر میدان فرهنگ، مردمی‌سازی و تخصص‌گرایی و راهبری جمعی اهداف فرهنگی باور داشتیم. 
این‌که بر اساس مأموریتی سترگ، دبیرخانه‌های شورا در استان‌ها و شهرستان‌های ایران اسلامی؛ پشتیبان تحول و تعالی شورا هستند و عزم راسخ بر تقویت کمی وکیفی مصوبات، گزارش‌ها و رصدها ایجاب می‌کند که دبیران و کارشناسان فرهنگ عمومی در اوج شناخت از اسناد، سیاست‌ها و اولویت‌های فرهنگی کشور باشند. تدوین و تحقق سند تحول فرهنگ و هنر استان که در صدر انتظارات وزارتخانه از مدیران کل است، چه در قالب برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی کشور و چه در قالب دیگر برنامه‌های راهبردی، مرهون نقش‌آفرینی جدی شوراها و اعضای گرانقدر آن خصوصا هیأت رئیسه‌ی آن است. ارتقای ملموس شاخص‌های سرمایه اجتماعی خصوصا امید و هویت فرهنگی، تقویت نشاط اجتماعی و پی‌ریزی بسترهای تحول عملی در سبک زندگی تراز ایرانی اسلامی در کنار فهم و رصد و مدیریت مسائل محلی و منطقه‌ای، رسالت ما در شورای فرهنگ عمومی است. 
از سوی دیگر راهبری و پیگیری ستادی تعالی و تقویت زیست عفیفانه در زندگی خانوادگی و اجتماعی از سال ۱۳۸۴ در رأس اولویت‌های شورا قرار داشته که در دوره‌ جدید با نگاهی راهبردی، عمیق، مردمی و تخصصی بر پایه‌ مطالعات کارشناسی و امکان‌های واقعی نظام فرهنگی کشور در شورا و سایر اعضای آن خصوصا وزارت فرهنگ و ارشاد السامی دنبال می‌شود. 
هدایت ستاد حجاب و عفاف وزارتخانه توسط دبیر شورا نشانگر آن است که ما عزم راسخ در پیش‌رانی اقدامات فرهنگی،هنری و رسانه‌ ای در این عرصه مهم فرهنگ عمومی داریم. رابطان استانی این عرصه، در تعامل کامل با دبیران شورا در استان‌ها باید اشراف و ابتکارعمل جدی در برنامه‌ها، منابع و ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل فرهنگ‌سازی حجاب و عفاف خصوصا در نسل جوان و نوجوان داشته باشند. 
یکی از ساختارهای تحقق این مهم بخش کارگروه سامان‌دهی مد و لباس نیز در این دوره دستخوش تحولی انقلابی شده است که توفیق بیشتر در آن، جدیت، مشارکت و سختکوشی همکاران استانی و نیز کارگروه ملی برای تحقق مطالبات و انتظارات متورم بر زمین مانده در یک دهه گذشته را می‌طلبد. طراحان هنرمند، مؤسسات هنری، اصناف، فعالان حوزه حجاب و عفاف، صنعت نساجی و مد و پوشاک، بازیگران فرهنگی تحول در سه عرصه طراحی، تولید و توزیع پوشاک هستند که قوانین و اسناد بالادستی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطالبه کرده‌اند. تعامل با این بازیگران را جدی گرفته و فرایندهای متنوع آموزشی، نمایشی و نظارتی را با غایت دسترس‌پذیرسازی لباس زیبا، سالم، ارزان و عفیفانه در تراز فرهنگ و تمدن ایران اسلامی مدنظر قرار دهید. 
در پایان اعلام می‌کنم، با هدایت‌ های حکیم انقلاب اسلامی مقام معظم رهبری در چهلواره‌ دوم انقلاب اسلامی، امیدوارتر از گذشته و الهام‌ یافته از مفاخر و ارزش‌ ها و قله‌ های فرهنگ الهی و انسانی و زیست‌ بوم‌ های متنوع ایران سرافراز خواهیم توانست جلوه‌ هایی دیگر از جهاد و مقاومت را در قامت تبیین و تقویت ایمان و تعهد به نمایش بگذاریم. بعون‌الله و فضله"
گفتنی است، این نشست که  یکم و دوم تیرماه در مشهد مقدس در حال برگزاری است، با سه رویکرد فرهنگ عمومی، مد و لباس و عفاف  و حجاب برگزار شده است.
 

کد خبر 1188861

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha