به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، «یوسف پورآرین» در نشست خبری که امروز (یکشنبه ۵ تیر) در سالن جلسات اداره کل تبلیغات اسلامی استان قزوین برگزار شد، بیان کرد: با شکل گیری انقلاب اسلامی، پایه گذاری حکومت دینی و تشکیل جمهوری اسلامی، ضرورت ایجاد نهادهایی که بتوانند مروج آرمان های فرهنگی، دینی و باورهای فکری امام باشند، مدنظر قرار گرفت از این رو امام خمینی (ره) در سال ۶۰ با این نگاه که مجموعه ای آرمان های فرهنگی، دینی و باورهای فکری حکومت را تبلیغ کند، دستور تاسیس شورای عالی تبلیات اسلامی را صادر کردند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین ادامه داد: اعتلای فرهنگ بر مبنای اسلام راستین، تبلور حیات معنوی و ترویج شاخص های اعتقادی از اهداف شکل گیری شورای عالی تبلیغات اسلامی بود و در ادامه در سال ۶۸ با دستخط امام سازمان تبلیغات اسلامی شکل گرفت.
وی اضافه کرد: اگر دوه های مدیریتی سازمان تبلیغات اسلامی را تقسیم کنیم شامل تأسیس و تثبیت، گسترش و توسعه و دوره تعالی و مأموریت یابی می شود.
* ۱۳۰۳ مداح در استان قزوین دارای مجوز هستند
حجت الاسلام پورآرین با اشاره به اقدامات اداره کل تبلیغات اسلامی استان قزوین افزود: در راستای ایجاد تشکل های مردمی، یک هزار و ۲۴۰ هیئت مذهبی ثبت شده در سطح استان داریم و در خصوص تشکل هایی که به عنوان کانون های فرهنکی تبلیغی مشغول فعالیت هستند، ۱۲۷ تشکل داریم و یک هزار و ۳۰۳ نفر از مداحان اهل بیت مجوز از ما دریافت کرده اند.
وی توضیح داد: طی یک سال گذشته ۵۵ مجوز جدید برای هیئت های مذهبی، ۲۹ مجوز جدید برای کانون های فرهنگی تبلیغی و ۸۱ مورد برای مداحان صادر شده است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین تأکید کرد: ما در سطح استان قزوین ۲۴ امام محله داریم که در مناطق شهری فعالیت دارند و بالغ بر ۱۰۰ امام محله هم در روستاها فعال بوده و در مناطق روستایی مستقر هستند، البته فقط سازمان تبلیغات اعزام امام ندارد بلکه در طرح هجرت حوزه علمیه هم این اعزام صورت می گیرد.
وی تصریح کرد: از تکالیف امامان محله این است که با امامان جماعات مسجد برای برنامه های تبلیغی هماهنگ عمل کنند.
حجت الاسلام پورآرین توضیح داد: شبکه های مرسوم و متداولی از قبل در استان ایجاد شده مانند هیئت های مذهبی، امامان محله و مادحین و رویکرد ما تقویت این مجموعه ها است و آنچه در استان به شکل ویژه دنبال کنیم توجه به ظرفیت هایی است که مغفول مانده است و توسعه کیفی داشته باشیم.
* استفاده از ظرفیت های مغفول برای عملیات های تبلیغی و تبیینی
وی گفت: اولویت جدی سازمان تبلیغات استان در این مقطع توجه به ظرفیت های مغفول است، از جمله توجه به نوجوانان دهه هشتادی و دانش آموزان کنشگر تا به صورت شبکه ای در خدمت این افراد باشیم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین اظهار کرد: دانشجویان و اساتید ظرفیت عظیمی است که باید بتوانیم در عملیات های تبلیغی و تبیینی دخیل کنیم، استفاده از ظرفیت جامعه معلمان فعال، بانوان، ارتباط گیری با چهره های علمی و هنری محبوب، ارتباط گیری با خبرنگاران و رسانه های خرد و کلان، توجه به اقوام و طوایف و برگزاری پویش های محلی، توجه به اصناف و معتمدان محلی، توجه به جامعه پزشکی و پرستاری و گروه های سرود و همخوانی ظرفیت های مغفولی است که مورد توجه سازمان تبلیغات است.
* توجه ویژه به فضای مجازی برای مقابله با هجمه های دشمن
وی عنوان کرد: ما ۲ رویکرد را مبنای کار قرار دادیم، یک رویکرد مردمی سازی جریان تبلیغ است؛ شاید اینگونه به نظر رسد کار تبلیغ دینی، وظیفه گروه خاصی است ولی ما باید کار تبلیغ دینی را به دست خود مردم بسپاریم و راهبری جریان تبلیغ باید به دست نخبگان باشد و توده های مردم شریک در جریان تبلیغ و تبیین شوند و این از اولویت های ماست.
حجت الاسلام پورآرین خاطر نشان کرد: بحث دیگر توجه به فضای رسانه ای است، جنگ دشمن در فضای مجازی و با ابزار رسانه و هنر است، یکی از رویکردهای مورد پیگیری ما توجه ویژه به فضای مجازی است.
وی اضافه کرد: بیشترین هجمه دشمن در فضای مجازی است، باید زیرساخت ها را ایجاد کرده و مدل ارتباطی ما با جریان نخبگانی و توده های مردم از طریق شبکه سازی می تواند رخ دهد، بنابراین یکی از رویکردهای جدی ما تقویت شبکه های موجود و شبکه ای کردن جریان هایی است که تاکنون خیلی مورد توجه واقع نشده اند.
* امیدآفرینی و گفتمان سازی رویکرد تبلیغات اسلامی در سال جاری
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین گفت: کار همایشی و نمایشی انجام دادن راحت ترین کار است، ولی اینکه کار را مشترک با مجموعه ها انجام دادن و سپردن به حلقه های میانی و مردم، هنر است و از اصحاب رسانه می خواهیم در این رویکرد تحولی سازمان به ما کمک کنند.
وی افزود: ما ۲ موضوع در سال ۱۴۰۱ در دستور کار داریم که باید توسط شبکه ها و حلقه های میانی انجام شود، یک موضوع جهاد تبیین و امیدآفرینی است، امیدآفرینی گفتمانی است که در ایام محرم و صفر مورد توجه است و توسط حلقه های میانی و مجموعه های فعال فرهنگی انجام خواهیم داد.
حجت الاسلام پور آرین یادآور شد: گفتمان سازی هم در دستور کار داریم و ان شاالله با کمک مجموعه های نخبگانی، فعالان فرهنگی و مجموعه اثرگذار در محافل مختلف بتوانیم این اهداف والا را محقق کنیم.
نظر شما