به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان،«محمد اکبری» در جمع خبرنگاران گفت: این صندوق در سال ۸۶ با ۳۶ تشکل و سرمایه ۶ میلیارد ریال آغاز به کار کرد و در حال حاضر و پس از ۱۵ سال فعالیت به ۱۰۵ تشکل و سرمایه ۳۷۵ میلیارد ریالی رسیده است.
مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان سمنان با اشاره به برخی از اهداف و فعالیتهای صندوق بر اساس اساسنامه گفت: جذب مستمر منابع مالی تولیدکنندگان بهمنظور افزایش سرمایه، اعطای تسهیلات و انجام حمایتهای مالی به تولیدکنندگان و متقاضیان سرمایه در بخش کشاورزی، تأمین نقدینگی برای ایجاد بازارهای عرضه مستقیم تولیدات نهایی بهمنظور ایجاد ثبات قیمتها و تنظیم بازار، حمایت از تولیدکنندگان و فعالان بخش کشاورزی در مواجهه با موقعیتهای بحرانی برخی از اهداف صندوق است.
وی خاطرنشان کرد: تأمین نقدینگی بهمنظور تجهیز و نوسازی واحدهای تولیدی بهمنظور افزایش بهرهوری، دریافت کمکهای مالی و اعتباری از دولت و بانکها و سایر شرکتها و مؤسسات داخلی و خارجی، تضمین متقاضیان سرمایهگذاری برای دریافت اعتبار از بانکها و سایر مؤسسات مالی داخلی در بخش کشاورزی برخی دیگر از اهداف صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان سمنان است.
اکبری گفت: در راستای جذب مستمر منابع مالی تولیدکنندگان و با هدف افزایش سرمایه تاکنون ۱۲ مرحله افزایش سرمایه بعد از تشکیل صندوق صورت پذیرفته است.
مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان سمنان در خصوص نحوه توزیع سرمایه این صندوق نیز گفت: شرکت مادر تخصصی ۴۴.۳۸ درصد و تشکلها نیز ۵۵.۶۲ درصد سهام صندوق را در اختیار دارند.
وی با اشاره به درصد سرمایه بخش خصوصی به تفکیک زیر بخشهای مختلف بخش کشاورزی گفت: در بخش دام ۲۸ درصد، زراعت و باغبانی ۴۲ درصد، طیور ۱۷ درصد، صنایع کشاورزی ۵.۱ درصد خدمات مشاورهای ۱.۵ درصد، مکانیزاسیون یک درصد و زنبورعسل ۴ دهم درصد سهام را در اختیار دارند.
اکبری با بیان اینکه اعطای تسهیلات و انجام حمایتهای مالی از تولیدکنندگان و متقاضیان سرمایهگذاری در بخش کشاورزی یکی از فعالیتهای صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی است گفت: این مهم تأثیر زیادی در رشد و شکوفایی بخش کشاورزی استان داشته است.
مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان سمنان به میزان تسهیلات پرداختی از ابتدای تأسیس صندوق تا کنون اشاره کرد و گفت: مجموعه تسهیلات پرداختی صندوق از ابتدا تا کنون ۴۱۰۸ میلیارد و ۲۲ میلیون ریال بوده است.
وی از تأمین نقدینگی بهمنظور تجهیز و نوسازی واحدهای تولیدی بهمنظور افزایش بهرهوری بهعنوان یکی دیگر از فعالیتهای اثربخش صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی نام برد و گفت: پرداخت تسهیلات برای راهاندازی کارخانه خوراک دام شرکت تعاونی گاوداران گرمسار، پرداخت تسهیلات برای راهاندازی کارخانه خوراک دام اتحادیه شرکتهای تعاونی عشایری استان سمنان و پرداخت تسهیلات برای راهاندازی کارخانه خوراک دام شرکت تعاونی کشاورزی دامداران و آبزی پروران شهر مجن از جمله این اقدامات بوده است.
اکبری پرداخت تسهیلات برای راهاندازی و ادامه فعالیت کارخانه لبنیات گلزار دامغان، پرداخت تسهیلات برای راهاندازی و تجهیز سردخانه ۲ هزار تنی مجن و پرداخت تسهیلات برای راهاندازی و ادامه فعالیت کارخانه کنسانتره شاهرود را از دیگر اقدامات صندوق در راستای تأمین نقدینگی بهمنظور تجهیز و نوسازی واحدهای تولیدی استان سمنان عنوان کرد.
مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه صندوق برنامههای مختلفی در راستای گسترش فعالیتهای اثربخش در تأمین مالی زنجیره ارزش، اتصال حلقههای تولید و تحقق کشاورزی قراردادی دارد گفت: درج نام کارخانه لبنیات گلزار دامغان و کارخانه کنسانتره شاهرود در طرح بازنگری افزایش سرمایه صندوق با توجه به ظرفیت زیر بخش صنایع، همافزایی و همگرایی تشکلها، اتحادیهها و تعاونیهای بخش کشاورزی استان در ایجاد زنجیرههای تولید از مزرعه تا سفره برابر سیاستهای وزارت و سازمان جهاد کشاورزی استان، حمایت در ایجاد رابطه پایدار و وابسته بین واحدهای فرآوری مثل کارخانهها با تولیدکنندگان محصولات کشاورزی (دامدار و کشاورز) در ایجاد مدل کشاورزی قراردادی و حمایت از تشکلهای استان در راستای در اختیار گرفتن حلقههای زنجیره ارزش و ممانعت از خروج ارزشافزوده از بخش از مهمترین برنامههای صندوق است.
نظر شما