به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان - جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در ایستگاه بیست و هفتم با حال و هوای متفاوتی برگزار شد؛ رویدادی که لبخند را بر لب کودکان نشاند و جان تازهای به کالبد اهالی تئاتر دمید. رویدادی مهم که روح جامعه هنر را پس از دو سال درگیری با کرونا تازه کرد و شور و هیجان، پویایی و سرزندگی را به جامعه تزریق کرد. جشنواره تئاتر امید در ایستگاه بیست و هفتم، خود امید تازهای برای مردم بود.
شاید وقتی سالها پیش اهالی تئاتر جشنواره امید را بنیان نهادند؛ هرگز تصور نمیکردند که این برنامه بیست و هفت ساله شود؛ برنامهای که بهانهای شد تا اهالی هنر داشتههای خود را به معرض دید عمومی گذاشته و به تبادل تجربه بپردازند.
اولین بار سال 1370 بود که جرقه برگزاری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان "امید" در همدان زده شده و کهن شهر آریایی 9 دوره میزبان این رویداد بود. جشنواره تئاتر امید در نوجوانی به زاهدان و سپس کرمان کوچ کرد؛ از دوره یازدهم تا شانزدهم هم اصفهان میزبان جشنواره بود.
با اصرار اهالی هنر و مسئولان همدان و پس از برگزاری سه دوره از جشنواره بین المللی فیلمهای کودکان و نوجوانان در این استان، بار دیگر برگزاری جشنواره تئاتر امید به همدان واگذار شد.
جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان سال 1389 به زادگاه بازگشت و از آن زمان تاکنون هر سال برگزار شده و مهمترین رویداد هنری در استان به شمار میرود. این بار هم جشنواره تئاتر در ایستگاه بیست و هفتم با میزبانی کهن شهر مادستان برگزار شده و لحظههای خوبی را پس از دو سال سخت کرونایی برای مردم رقم زد.
بیست و هفتمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان با هدف تقویت مهارت، رشد، آگاهی و اعتماد به نفس فرزندان ایران زمین یکم تا ششم تیر با شعار «تئاتر، پرواز پروانههای خیال» و رقابت 76 پروه نمایشی داخلی و خارجی در کهن شهر همدان برگزار شده و در پایان از برگزیدگان تقدیر شد.
هر چند دستور برگزاری جشنواره یک باره به همدان ابلاغ شد، اما تجربه موفق سالهای گذشته کمک کرد تا مسئولان استان بتوانند از پس این مأموریت برآیند. این بار حاصل تلاش هنرپیشگان نه تنها در سالنهای نمایش به معرض دید عموم گذاشته شد که پیاده راه مرکزی همدان هم میزبان گروههای هنری بوده و بازدید برای عموم آزاد بود.
پروانههای تئاتر امید در ایستگاه بیست و هفتم به شهرستانها و مناطق حاشیهای استان همدان پر کشیده و 9 شهرستان به جز مرکز استان هم از اجرای نمایشها بهره مند شدند.
حرکت تریلر سیار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در شهرستانها، حضور عروسکهای غول پیکر در سطح شهر، رونمایی از هفت کتاب تاریخ شفاهی تولید بنیاد نمایش کودک و برگزاری دو بزرگداشت و سه نکوداشت از دیگر بخشهای جنبی جشنواره بیست و هفتم بود.
تئاتر امید در روزهای آغازین گرم ترین فصل سال، شادی را میهمان قلب کودکان و نوجوانان کرد؛ حرکتی که امید میرود آغازی بر رونق دوباره هنر نمایش و پویایی اهالی تئاتر باشد. بی شک فعالیت مداوم، اصولی و مبتنی بر دانش روز به غنای بیشتر جشنواره در دورههای بعد کمک کرده و این مهم در گرو توجه و حمایت مسئولان است.
سمیه مظاهری/
نظر شما