به گزارش خبرگزاری شبستان، محمود احمدی نژاد، رییس جمهور پیش از ظهر امروز (دوشنبه) در افتتاحیه پنجمین اجلاس حمایت از اقتصاد افغانستان که در تاجیکستان آغاز شد با بیان اینکه همه ما برای اظهار همدردی و کمک به ملت مظلوم افغانستان در این اجلاس گرد آمده ایم و مسئولیت مشترک همه ما کمک به این کشور است، گفت: کمک به ملت افغانستان در دو سطح قابل برنامه ریزی و اقدام است که اولی کمک های مالی، اعتباری، فنی، مهندسی، درمانی و آموزشی است که در نشست های قبلی به تصویب رسیده که ادامه و گسترش این اقدامات در راستای توسعه و برقراری نظم وامنیت یقیناً امری مفید و لازم است.
رییس جمهور با اشاره به اینکه بخش های قابل توجهی از تعهدات حمایتی کشورهای مختلف در قبال افغانستان در اجلاس های مشابه قبلی روی زمین مانده و پیگیری چرایی عدم اجرای آنها لازم است، افزود: خوب و ضروری است که گزارش مستندی تهیه و منتشر شود تا مشخص نماید که هزینه واقعی هر اقدام عمرانی در افغانستان چقدر بوده و در ازای آن چه میزان هزینه به حساب افغانستان و ملت های منطقه گذاشته شده است.
احمدی نژاد با بیان اینکه ایران همواره در کنار ملت دوست و برادر خود، افغانستان بوده و خواهد بود و از مصوبات اجلاس های حمایتی از افغانستان پشتیبانی کرده و سهم خود را ایفا خواهد کرد، اظهار داشت: سوال اساسی این است که آیا حتی اگر این دست کمک ها به صورت کامل محقق شود مشکلات افغانستان رفع خواهد شد.
رییس جمهور تصریح کرد: سطح بالاتر و مهمتر کمک به ملت افغانستان شناسایی و رفع ریشه مشکلات مردم این کشور است؛ باید پاسخ این سوال را داد که علت این همه رنج و آوارگی ملت افغان چیست و چرا باید مردم این کشور در خانه خود کشته شده و یا از خانه هایشان آواره شوند؟ چرا باید مقدسات این مردم مورد بی احترامی و حمله قرار گرفته و زنان و کودکان در وطن خودشان کشته شوند؟
احمدی نژاد با تاکید بر اینکه اوضاع تحمیلی بر افغانستان تنها یکی از نمونه های تبعات مدیریت فعلی حاکم بر جهان است که نمونه های دیگر آن در عراق، فلسطین، آفریقا، آمریکای جنوبی و بخش هایی از آسیا نیز ملت ها را با بحران مواجه کرده است، خاطر نشان کرد: پاسخ به این سوال که علل ریشه ای بحران افغانستان چیست؟ نه تنها در افغانستان بلکه گره از مشکلات مبتلا به در سایر کشورهای جهان را نیز باز خواهد کرد.
رییس جمهور تمایل دولت های عضو ناتو در احیاء و استمرار تسلط این کشورها بر جهان را علت اصلی مشکلات امروز جهان و از جمله آمریکا عنوان کرد و گفت: این دولت ها امروز آشکارا به دنبال تهاجم به شرق و مقابله با چین، هند و روسیه به بهانه مقابله با تروریسم هستند.
احمدی نژاد حمله به افغانستان به بهانه حادثه 11 سپتامبر را یادآور شد و افزود: آمریکایی ها پس از 10 سال اشغال و کشتار در افغانستان، وقتی فردی را که مدعی بودند عامل حملات 11 سپتامبر بوده است را دستگیر کردند نیز او را در مسیر انتقال کشته و جسدش را به دریا انداختند اما با وجود اینها نه تنها از ابعاد حضور و دخالت های آنها در افغانستان و پاکستان و منطقه کم نشد، بلکه بیش از گذشته گسترش یافت و ناامنی ها وسیع تر شد.
رییس جمهور در ادامه به ارائه پیشنهاداتی برای حل مشکلات افغانستان و مشکلات مشابه در عرصه بین المللی پرداخت.
احمدی نژاد تغییر سیاست های خصمانه دولت های عضو ناتو و بویژه آمریکا، علیه ملت ها را به عنوان اولین پیشنهاد خود مطرح کرد و گفت: این تغییر یقیناً در وهله اول به نفع خود این دولت ها خواهد بود زیرا که احترام به حقوق ملت ها از تحقیر و سلطه طلبی در آنها بهتر است.
رییس جمهور افزود: امروز همه می دانند که دوره امپراتوری ها به پایان رسیده و بنا به سنت های الهی کسانی که از تاریخ عبرت نگیرند مجازات خواهند شد.
احمدی نژاد در تشریح دومین پیشنهاد خود اظهار داشت: نیروهای خارجی باید در کوتاهترین زمان ممکن از افغانستان خارج شده و بدون ایجاد هیچ محدودیت و تعهدی اجازه دهند؛ دولت و ملت افغانستان، حاکمیت ملی خود را با تکیه به اراده و خواست ملت خود اعمال کنند که در این صورت مطمئناً معضل تروریسم و قاچاق مواد مخدر نیز خیلی سریع رو به زوال خواهد رفت.
رییس جمهور کشورمان اختصاص 25 درصد هزینه حضور نظامی نیروهای ناتو در افغانستان و یا 5 درصد بودجه نظامی سالانه این کشورها برای کمک به دولت افغانستان به مدت 10 سال را به عنوان پیشنهاد سوم خود ارائه کرد و اظهار داشت: بدون تردید دولت و ملت افغانستان قادرند به خوبی کشور خود را اداره کنند و اگر این اتفاق رخ دهد خواهیم دید که ملت با فرهنگ و فهمیم افغانستان چگونه با این کمک کشور خود را به سرعت ساخته و آباد خواهند کرد و یقیناً مردم کشورهای عضو ناتو نیز این شیوه کمک را بر حضور نظامی کشورهایشان در افغانستان ترجیح می دهند.
دکتر احمدی نژاد در توضیح چهارمین و آخرین پیشنهاد خود با بیان اینکه شکی نیست که جهان نیازمند نظمی جدید است که حقوق همه ملت ها در آن محترم شمرده شده و روابط بین دولت ها و ملت ها بر پایه عدالت و محبت، پایه ریزی شده باشد، تصریح کرد: این نظم جدید تنها با مشارکت و حضور همه ملت ها و دولت ها آن هم با نیت خیرخواهانه، محقق خواهد شد.
رییس جمهور کشورمان تاکید کرد: این وعده خداست؛ بالاخره روزی جهان به دست مصلحان و به رهبری مصلح کل، حضرت مهدی (عج)، با همراهی و یاری حضرت مسیح، چنین نظمی را تجربه خواهد کرد و در آن روز ما شاهد جهانی پر از عشق ، محبت خواهیم بود که صلح جایگزین کینه و ناامنی خواهد شد.
دکتر احمدی نژاد در بخش دیگری از سخنان خود افغانستان را عضوی از خانواده بزرگ جامعه بشری و با موقعیتی ممتاز و سابقه ای طولانی در عرصه فرهنگ و تمدن توصیف کرد و گفت: مردم افغانستان، مردمی سخت کوش و پایبند به ارزشهای الهی و انسانی، عدالت طلب، آزادی خواه و مخالف استعمار و زیاده طلبی هستند.
رییس جمهور تصریح کرد: افغانستان سرشار از استعدادهای شگرف انسانی و منابع عظیم طبیعی است که بدون تردید این ملت با تکیه بر فرهنگ، اندیشه و نیروی خدادادی خود و با بهره گیری از این استعدادها و منابع، قادرند بر مشکلات فائق آمده و آینده ای روشن را برای خود رقم زنند.
پایان پیام/
نظر شما