به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، ۳۵ سال از جنایت صدام علیه مردم سردشت می گذرد؛ جنایتی که اولین مورد حمله شیمیایی بعد از جنگ اول جهانی بود و کودکان آن روز، مردان امروز هستند که اثرات این جنایت را بر دوش می کشنده همین مناسبت در بخش گفتگوی ویژه برنامه « سرزمین من» به موضوع بمباران شیمیایی سردشت و روزمبارزه با سلاحهای شیمیایی و میکروبی در گفتگو با یکی از مسئولین از پدافند غیر عامل پرداخته می شود.
۵ سال قبل حوالی ساعت چهار بعدازظهر یک روز تابستانی، بچهها با هیاهوی کودکانهشان در کوچه بازی میکردند. پدران بر سر زمین و مادران نیز در بازار مشغول خرید مایحتاج خانه بودند. در آن هوای نه چندان گرم، پیرزنان هم از پشت پنجره به جنب و جوش مردم نگاه میکردند تا اینکه از دور صدای غرش هواپیماهای جنگی به گوش رسید و همه فکر کردند که مانند دفعات قبل است. اما انگار برای لحظاتی زمان ایستاد و صدای مهیب همراه با دود هر گونه واکنشی را از انسانها سلب کرد.
چهار نقطه پرازدحام شهر سردشت در هفتم تیرماه سال ۱۳۶۶ از سوی نیروی هوایی رژیم بعث با هفت بمب خردل مورد اصابت قرار گرفت. ۲ بمب در بازار شهر، ۲ بمب در منطقه مسکونی و سه بمب دیگر نیز در باغهای مجاور شهر فرود آمد
از شهر ۱۲ هزار نفری سردشت، ۱۳۰ نفر در دم به شهادت رسیدند و بیش از هشت هزار نفر هم دچار عوارض شیمیایی شدند. شهری مظلوم که به عنوان نخستین شهر دنیا مورد حمله شیمیایی بعد از جنگ جهانی اول و تصویب کنوانسیون منع سلاحهای شیمیایی لقب گرفت و به خاطر این جنایت دشمن، این روز به عنوان «روز مبارزه با سلاحهای شیمیایی و میکروبی» نامگذاری شد.
در بخش آوان این برنامه رادیویی با عبدالرضا مجدی درباره آثار گودین تپه همراه شده و بخش دیگر گفتگوی ویژه برنامه به اولین قرارداد مرزی در جهان بین دولت ایران(مادها) و دولت لیدی(آناتونی غربی) در گفتگو با یک استاد روابط بینالملل در باره این پیمان اختصاص دارد.
بخش گل نوشته های تخت جمشید
همراه با دکتر عبدالمجید ارفع است و در گفتگوی روز سرزمین من به تمدن لیدی و مواجه ایران باستان با آن پرداخته می شود .
«امروز در تاریخ سرزمین من »با رضا مختاری اصفهانی است که روایت های تاریخ روز را بیانمی کند.
برنامه سرزمین من کاری از گروه تاریخ و اندیشه رادیو فرهنگ است که ساعت ۱۳:۰۰ روی موج اف ام ردیف۱۰۶ مگاهرتز پخش میشود.
نظر شما