«احمدرضا محمدیان» در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با بیان اینکه نقش نهادهای دینی در کاهش ورودی پرونده ها به دستگاه قضا برای همه روشن و مشخص است، اظهار کرد: مهم ترین نقشی که این نهادها و به ویژه مساجد در این زمینه می توانند ایفا کنند از طریق سرمایه گذاری بر خانواده ها است.
این قاضی دادگستری که قاری و مناجوات خوان ممتاز کشوری نیز است، افزود: وقتی اعضای یک خانواده در کنار هم در مسجد حاضر شوند، آنگاه تربیت صحیح و شایسته فرزندان مهمترین نقه اتکای خود را پیدا می کند. از سوی دیگر تجربه ما در کار قضا نشان می دهد بسیاری از افرادی که کمتر از 18 و حتی 15 سال دارند و دچار بزه می شوند، از نظر خانوادگی دچار مشکل هستند.
وی اضافه کرد: بنابر بررسی ها، این دسته از افراد ارتباط بسیار کمی با مساجد و سایر نهادهای دینی و فرهنگی دارند. همچنین، نقش فضای مجازی در سوق افراد به بزهکاری نیز بسیار پررنگ بوده است که در این زمینه نیز مساجد می توانند نقش بازدارندگی داشته باشند.
محمدیان در ادامه گفت: هر چه والدین نگاه ویژه ای به فرزندان و مکان هایی که آنها حضور می یابند، داشته باشند و زمینه حضور بیشتر آنها را در مساجد فراهم کنند، میزان ارتکاب بزه در میان نوجوانان و جوانان کاهش می یابد.
وی با بیان اینکه اخیرا ورودی پرونده هایی که مجرم اصلی آن بچه ها و نوجوانان هستند افزایش یافته است، ادامه داد: بهترین راهکار حل این معضل آن است که از طریق خانواده ها ارتباط کودکان، نوجوانان و جوانان با مسجد بیشتر شود و در این صورت، انس این افراد با قرآن و اهل بیت (ع) بیشتر و زمینه ارتکاب جرم در آنها کمتر می شود.
این قاضی دادگستری در پایان خاطرنشان کرد: کلید حل مشکل بسیاری از آسیب های اجتماعی و بزهکاری در دستان خانواده ها است و بهتر است همه از مبلغان و خطبا و مداحان گرفته تا رسانه ها و مسئولان کشور برای حضور خانوادگی مردم در مساجد و انس با قرآن و اهل بیت (ع) تلاش و بسترسازی کنند. بررسی ها در دستگاه قضا نشان می دهد حضور در مساجد در کاهش ابتلای افراد به بزهکاری و خلافکاری نقشی موثر دارد.
نظر شما