«محمدرضا اسکندری» امروز (شنبه ۱۲ تیر) در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در منطقه آزاد اروند، با اشاره به پرسشهای مردمی مربوط به تعیین تکلیف وضعیت ساختمان نیمه تخریب شده متروپل آبادان اظهار کرد: پس از پایان عملیات امدادرسانی در محل حادثه متروپل و در آخرین جلسه شورای تامین استان خوزستان با موضوع متروپل، بحث تخریب ساختمان مطرح شد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند افزود: در این نشست قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) بهعنوان پیمانکار و سازمان منطقه آزاد اروند نیز به واسطه حضور و خدماترسانی از ساعات نخست بروز حادثه متروپل بهعنوان کارفرمای پروژه انتخاب شدند.
وی تصریح کرد: در این حادثه که مسئول مستقیم آن یک شخص است یعنی مالک ساختمان، باید خسارات توسط شخص پرداخت میشد اما بهواسطه فوت آن فرد، موضوع نیازمند اقدام حقوقی و قضایی بود بهواسطه همین موضوع دادستان مرکز استان دستور تشکیل مرکز ویژه ارائه خدمات قضایی به آسیبدیدگان حادثه متروپل را صادر کرد.
اسکندری با اشاره به فرایند معمول رسیدگی قضایی به پرونده خسارت متروپل اضافه کرد: بهجهت تسهیل در امور کسبه و شهروندان ساکن در محدوده محل حادثه، منتظر تعیین و پرداخت خسارت نماندیم، قراردادی را بهعنوان کارفرما با قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) منعقد و وجهی را به عنوان پیش پرداختی واریز کردیم.
وی در پاسخ به این پرسش که هزینه پروژه تخریب ساختمان متروپل به صورت قرض و علیالحساب از سوی این سازمان پرداخت شده است یا خیر؟ ابراز کرد: این مبلغ بهصورت علیالحساب است و در پایان پروژه ما نیز همچون سایر خسارت دیدگان باید دعوای حقوقی داشته باشیم تا مبالغ هزینه شده به سازمان بازگردد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند مدت زمان قرارداد تخریب ساختمان متروپل را سه ماهه عنوان کرد و ادامه داد: این مهلت از زمان تحویل محل جهت تخریب است و بهمحض تحویل محل توسط قرارگاه، دادستانی و فرمانداری مجوزی دادند که فرصتی برای تخلیه به کسبه و ساکنین آن محدوده ارائه شود، اکنون هم متاسفانه تعداد محدودی از ساکنین آن محدوده از تخلیه محلهای سکونت خود امتناع کردهاند که از روز گذشته و روز جاری پیگیریهایی به منظور اقناع و تامین فضای مورد نیاز آغاز عملیات انجام شده است.
وی اذعان کرد: بعضا عنوان شده که فرمانداری مداخلاتی داشته و موجب تاخیر در روند پروژه شده، از امروز اعلام کردیم که ما عهدهدار هماهنگی زوایای مختلف این پروژه خواهیم بود؛ در موضوع کسبه نیز اعلام میشد که محلی برای کسبوکار موقت آنان در نظر گرفته شده اما در موقعیت که قرار گرفتیم متوجه شدیم محلها مناسب نبوده و استقرار موقت کسبه محقق نشده است.
اسکندری با بیان اینکه تا امروز میگفتیم منطقه آزاد اروند نقش مستقیمی در عملیات تخریب متروپل ندارد، اما با توجه به شرایط پیشآمده تصمیم گرفتیم تا مستقیما ورود کنیم و عهدهدار میدان عملیات تخریب و تعیین تکلیف وضعیت بقایای این ساختمان شویم خاطر نشان کرد: به قرارگاه ضربالاجل دادیم که کارعملیات میدانی را آغاز کند، البته طی هفته جاری هفت خانوار ساکن در محدوده متروپل باید در نقطه دیگری اسکان یابند.
وی همچنین ضمن اشاره به این موضوع که مطالعه، بررسی و تعیین شیوه تخریب بقایای ساختمان متروپل مطابق قرارداد منعقد شده بر عهده آن قرارگاه است بیان کرد: تاکنون روشهای مختلفی بررسی شده و در نهایت موضوع انفجار منتفی شده و قرار است تخریب بخش بخش ساختمان با استفاده از ماشینآلات سنگین در دستور کار قرار گیرد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند یاد آور شد: یکی از موانع حضور ماشینآلات سنگین در محل حادثه موضوع نشست زمین و عوارض زمین در آن محدوده است که مقرر شده ابتدا زیرسازی لازم برای تحمل وزن ماشین آلات سنگین ایجاد شود.
نظر شما