میز تخصصی تئاتر در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات تأسیس می‌شود

کاظم نظری، مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با قاسم زائری، رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات دیدار کرد. در این دیدار، طرفین بر ادامه همکاری‌های پژوهشی تأکید کردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مدیرکل هنرهای نمایشی در این دیدار با اشاره به تعداد تماشاخانه‌ها، گروه‌ها و انجمن‌های تئاتر کشور و  فقدان داده پژوهشی مناسب برای سیاستگذاری در این حوزه، خواهان مساعدت و همکاری پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در این زمینه شد. نظری، ضمن طرح این پرسش که چرا هنرمندان برای آثار هنری خود وابسته به دولت‌اند، بر اهمیت اقتصاد تئاتر تأکید کرد و افزود: مخاطب‌سنجی تئاتر در ایران یک ضرورت است. ما به دنبال تقویت تئاتر استانی در این دوره هستیم و تلاش می‌کنیم به هنرمندان کمک فکری کنیم.

 

رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات نیز در این جلسه، ضمن معرفی بخش‌های مختلف پژوهشگاه، با استقبال از حضور مسئولان اداره‌کل هنرهای نمایشی، به اهتمام و اعتقاد جدی دکتر اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، به امر پژوهش و مداخله پژوهشگاه در امر سیاستگذاری فرهنگی و هنری در وزارتخانه اشاره کرد و  بر لزوم حضور پژوهشگاه قبل و حین و بعد از هر رویداد مهم فرهنگی و هنری و کمک به مدیران وزارتخانه تاکید کرد. وی همچنین خواستار ایفای نقش پژوهشی پژوهشگاه در رویدادهای ملی تئاتر ایران نظیر جشنواره تئاتر فجر شد.

 

رئیس پژوهشگاه همچنین با توجه به توان علمی و سابقه انجام طرح‌های پژوهشی پژوهشگاه در حوزه تئاتر، بر ضرورت تأسیس «میز تخصصی تئاتر» با مشارکت اعضای هیأت علمی پژوهشگاه، پژوهشگران حوزه تئاتر و مدیران اداره‌کل هنرهای نمایشی تاکید کرد و خواهان انجام پژوهش‌هایی در زمینه ذائقه مخاطب، ضرورت بازیابی جایگاه تئاتر در مدرسه در همکاری با وزارت آموزش و پرورش و اداره‌کل هنرهای نمایشی شد.

 

در این دیدار که ۱۲ تیر ۱۴۰۱ در پژوهشگاه برگزار شد، علی ایزدی، مدیر دفتر طرح و برنامه اداره‌کل هنرهای نمایشی، مهدی امینی، رئیس شورای نظارت این اداره‌کل، میثم مهدیار، معاون پژوهشی پژوهشگاه، محسن صبوریان، مشاور رئیس پژوهشگاه در دفتر طرح‌های ملی و محمود ترابی اقدم، کارشناس پژوهش تئاتر پژوهشکده هنر نیز حضور داشتند.

 

ذائقه مخاطبان تئاترهای پرفروش در ایران (مطالعه موردی: سالن‌های دولتی و خصوصی در سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۶)، مطالعه بازنمایی فرهنگ سیاسی مشروع در تئاتر امروز ایران، تاثیر سیاستگذاری دولتی و مدیریتی تئاتر در توزیع سرمایه فرهنگی (مهر تا اسفند ۱۳۹۳)، حضور چهره‌های سینما و تلویزیون در تئاتر؛ بررسی زمینه‌های اقتصادی و اجتماعی، اقتصاد سالن‌های خصوصی تئاتر در تهران، سیمای هراس بر صحنه؛ صورت‌بندی هراس در روابط سوژگانی ادبیات نمایشی دوران تکوین، نمایشگران پرده‌‌نشین: اجراهای اعتراضی زنان قاجار، بررسی عوامل اجتماعی موثر بر انتخاب يک اثر نمايشی از سوی مخاطب، رویارویی تماشاگر و نمایش، وضعیت تئاتر ایران در سال ۱۳۹۸ عناوین برخی از پژوهش‌های انجام‌شده در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات بوده است.

 

کد خبر 1192941

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha