به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی حج، حجتالاسلام والمسلمین سید حسین رکنالدینی، جانشین نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ادامه بازدید از هتلهای محل اقامت زائران ایرانی در مکه مکرمه، به همراه جمعی از مسئولان سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری در هتل مکارم منی حاضر شد.
در این هتل 1086 زائر در قالب 7 کاروان اهل سنت و 2 کاروان شیعه حضور دارند. ترکیب جمعیت این هتل از مذاهب مختلف شافعی، حنبلی و شیعی است که از چهار سوی ایران، از جنوب شرق در سیستان و بلوچستان تا استان خراسان رضوی و از شمال شرق در گلستان تا آذربایجان غربی عازم مکه مکرمه شده اند تا حج ابراهیمی را بهجای بیاورند.
حضور پررنگ قومیتهای فارس، کرد، ترکمن، خراسانی و بلوچ در طبقه همکف هتل نماد زیبایی از همزیستی قومیتی و مذهبی در ایران اسلامی را در مکه به رخ میکشد. تقریباً دو روزی است که با توقف خدماتدهی اتوبوسهای نقل صلوات، استقرار جمعیت زائران در هتل ها رو به افزایش رفته است ولی زائرانی هم هستند که با پرداخت هزینه تاکسی به زیارت بیتالله الحرام نائل میشوند.
شیدایی، مدیر مجموعه مکارم منی از مدیران باسابقه حج است که در بدو ورود جانشین سرپرست حجاج ایرانی درباره نحوه توجیه زائران، هماهنگی میان کاروانها، ارائه خدمات و برگزاری برنامههای فرهنگی توضیح میدهد. هتل طبقات محدودی دارد و به همین دلیل زائران کمتر با مشکل آسانسور مواجه میشوند.
هتل دارای دو تالار بزرگ و کوچک مجزاست که برنامههای فرهنگی زائران اهل سنت و شیعه به شکل مجزا در آن برگزار میشود. حجتالاسلام رکنالدینی در گفتوگو با زائران شیعه و اهل سنت در این تالارها از کیفیت خدمات و وحدت میان حجاج می پرسد.
در مسیر حرکت به سمت غذاخوری، یکی از جانبازان اهل سنت اهل تربت جام که بالای 50 درصد جانبازی دارد، از مشکلات جانبازی و صعوبت تردد و اسکان در هتل میگوید. برخی زائران نیز تقاضای رساندن سلامشان به مقام معظم رهبری را دارند. مدیران کاروانها نیز در این میان درخواستها و سؤالات خودشان را مطرح میکنند. یکی از مدیران اهل سنت درخواست تأمین ایاب و ذهاب به غار ثور را دارد.
حجتالاسلام رکنالدینی همچنین با مراجعه به سالن غذاخوری آقایان به گفتوگو با زائران پرداخت و از کیفیت اسکان و ارائه خدمات و برنامههای فرهنگی و تفاوت این خدمات با هتل محل اقامت در مدینه منوره سوال کرد. مشابه همین سؤالات را نیز در غذاخوری بانوان پرسید و به هر انتقادی گوش داد.
در ادامه هم به سراغ جمعیت بانوانی رفت که در لابی هتل حضور داشتند. جمعیت حاضر سؤالات و موارد متعدد ریز و درشت خود را مطرح کرد که جانشین سرپرست حجاج ایرانی سر صبر به سؤالات پاسخ داد و در این مسیر سؤالات تکراری نیز بیپاسخ نمیماند. مهمترین درخواست زائران تأمین ایاب و ذهاب به مسجدالحرام در این روزها است که توضیح میدهند این محدودیت به دلیل تمهیدات مسئولان عربستان و انتقال اتوبوس های سیستم حملونقل برای تردد به مشاعر است.
برخی حجاج حاضر در هتل نیز از شلوغی هنگام سرو غذا سخن گفتند که جانشین سرپرست حجاج ایرانی هم به توقف حجاج در هتل، عدم دسترسی به حرم و حضور دستهجمعی در غذاخوری اشاره کرد. برخی هم از کمبود قرص و دارو انتقاد میکنند. حجتالاسلام رکنالدینی در ادامه توضیح میدهد که 12 تُن دارو از ایران برای حجاج به عربستان منتقل شده که بسیار بیشتر از نیاز احتمالی زائران است، ولی برخی زوار خودشان تقاضای دارو میکنند اما پزشک موظف است بر اساس تشخیص خود عمل کند. با تکرار برخی نکات از سوی حجاج، حجتالاسلام والمسلمین رکنالدینی به همراه تعدادی از حاجیان به مطب پزشک هتل میروند و مسائل را از نزدیک بررسی میکنند تا دغدغه زائران برطرف شود.
سپس یک زائر اهل سنت تقاضای حضور 8 روزه در مدینه را دارد که پاسخ می شنود با توجه به محدودیتها و برنامهریزیها امکان آن وجود ندارد. در انتهای دیدار نیز یکی از زائران که خود را نماینده حجاج تربت جام معرفی میکند با وجود اذعان به برخی کمبودها در موسم حج، از زحمات و خدمات عوامل مجموعه تشکر میکند و میگوید که نهتنها صحن هتل نماد وحدت است، بلکه اتاق استراحتش نیز در اشتراک با یک برادر اهل سنت، اتاق وحدت و برادری مذاهب اسلامی است.
نظر شما