به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، «سیدقاسم ناظمی» در نشست خبری با اصحاب رسانه به سهم فرهنگ و هنر از سفر رییس جمهور و هیات دولت به استان اشاره کرد و گفت: با همکاری رسانههای استان، موضوع مقبرهالشعرا به یک مطالبه جدی میان گروههای مرجع و نخبگان و اهالی فرهنگ و هنر تبدیل شد و این امر باعث شد تا در سفر اخیر رئیس جمهور به آذربایجانشرقی 120 میلیارد تومان برای بهسازی مقبرهالشعرا اختصاص یابد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی با بیان اینکه از این مبلغ 80 میلیارد تومان از منابع ملی و 40 میلیارد تومان از منابع استانی اختصاص یافته است، اظهار امیدواری کرد تا با اهتمامی که در مسئولین استانی ایجاد شده و پیگیری شهرداری تبریز در ماههای آتی شاهد اتفاقات خوبی در بهسازی مقبرهالشعرا باشیم.
وی همچنین از پیشبینی اعتبار صد میلیارد تومان برای تکمیل تالار شهر تبریز خبر داد و گفت: با پیشنهاد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این سفر بیست میلیارد تومان نیز برای تکمیل پروژههای فرهنگی استان تخصیص یافته است که امیدواریم جذب این اعتبارات موجب رشد سرانه فرهنگی استان شود.
ناظمی با اشاره به اینکه حیات و زیست فرهنگی هر کشوری منوط به برگزاری رویدادها و اتفاقات فرهنگی است، گفت: نهادهای مختلفی در این زمینه فعالیت می کنند تا زمینه را برای انجام فعالیت های فرهنگی در جامعه فراهم کنند و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی براساس قانون، نهاد سیاستگذار عرصه فرهنگ است و وظیفه ذاتی ماست که فضای جامعه را به یک فضای مطلوب برای زیست فرهنگی تبدیل کنیم.
وی افزود: در طول سال 1400 و علیرغم محدودیتهای کرونایی سعی کردیم از همه فرصتها بهرهگیریم و علاوه بر اینکه در سطح استان فرصتها را توسعه دادیم،دامنه این فرصتها را به سطح ملی گسترش داده و سعی کردیم تا فرصت های برابری را برای دیده شدن و طرح دیدگاههای اهالی فرهنگ و هنر در سطح ملی فراهم نماییم تا چهره جدیدی از استان در سطح کشور ارائه شود.
همایش یکصد سال ادب و هنر پایداری در آذربایجان برگزار میشود
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه آذربایجان و تبریز در زمینه تاریخی و فرهنگی نقش مهمی به ویژه در 100 سال اخیر که ایران به سمت تغییرات اجتماعی جهانی حرکت کرده، ایفا نموده است، در این راستا شهریور ماه امسال همایشی با عنوان یکصد سال ادب و هنر پایداری آذربایجان برگزار می شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی با بیان اینکه بخش های مطالعاتی برگزاری این همایش در حال انجام است، گفت: با برگزاری چنین همایش هایی ادبیات مرتبط با این موضوع در حوزه پژوهش ایجاد می شود و درخواست داریم تا نهادهای علمی و دانشگاهی نیز از این فرصت برای بازنمایی مجدد تاریخ آذربایجان و مکتب تبریز در جریان سیاسی و اجتماعی کشور این اداره کل را یاری کنند.
وی در ادامه با اشاره به بخشی از فعالیتهای فرهنگی و هنری که در روزها و هفتههای آتی در سطح استان برگزار خواهد شد، اظهار داشت: برگزاری جشنواره فیلم تبریز یکی از این رویدادهای فرهنگی و هنری است که در دو سال ایام کرونا برگزار نشده بود و امسال برای پاسخگویی به مطالبات اهالی سینما و نشان دادن ظرفیت سینمایی استان برگزار میشود و آثار ارسالی به این جشنواره از یک رشد قابل توجه از نظر کیفیت و کمیت برخوردار است.
وی همچنین از برگزاری جشنواره "حیدربابای شهریار " در هفدهم تیرماه جاری در خشکناب زادگاه استاد شهریار خبر داد و گفت: یکی از رویکردهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تحقق بخشیدن به عدالت فرهنگی در استان است و برگزاری برنامههای مختلف فرهنگی و هنری در شهرستان ها زمینه را برای این امر فراهم میکند.
ناظمی همچنین از برگزاری بیست و دومین جشنواره شعر غدیر در شهرستان بناب در طی ماههای آتی خبر داد و برگزاری آیین های بزرگداشت فرهیختگان فرهنگی،ادبی و هنری استان را از دیگر رویکردهای این اداره کل برشمرد و گفت: در راستای این طرح در کنار معرفی و بازنمایی بزرگان فرهنگ و هنر، در هر فصل از چند پیشکسوت و استاد فرهیخته در رشتههای مختلف فرهنگی و هنری که در قید حیات هستند، تجلیل میشود.
وی در ادامه با اشاره به برش استانی سند مهندسی فرهنگی کشور، افزود: برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی در سال ۱۴۰۰ تدوین و در شورای فرهنگ عمومی و شورای برنامه ریزی استان تصویب شد و سپس به شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور ارسال و پس از تصویب در آن طی سفر رییس جمهوری رونمایی شد.
وی با بیان اینکه در صورت اجرای عملیاتی این سند، بخش عمده ای از فعالیت های استان در حوزه فرهنگ و هنر ریل گذاری می شود، یادآوری کرد: هم اکنون مراحل اجرایی این سند برای جذب منابع در حال انجام بوده و اجرای این سند می تواند به فضای فرهنگی و هنری استان تاثیر بگذارد و بعد از این سایر نهادها نیز در ذیل این سند فعالیت های خود را طراحی و اجرا خواهند کرد.
ناظمی، در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر اعتبارات تخصیص یافته به موسسات فرهنگی و هنری در ماههای اخیر، اظهار داشت: در سال 1400 از عملکرد فصل پنج اعتبارات (جدول 17) حدود سه میلیارد تومان اعتبار برای اختصاص به موسسات فرهنگی و هنری در اختیار این اداره کل قرار گرفته بود که با تلاش و همت مجموعه مدیریتی اداره کل، این اعتبار به هفت میلیارد تومان افزایش یافت و پس از فراخوانی که به موسسات برای ارائه طرح داده شد، مبلغ یاد شده با تصویب کارگروه تخصصی و شورای قانونی به سیزده موسسه فرهنگی و هنری جهت اجرای پروژههای فرهنگی و هنری اختصاص یافت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همچنین در ادامه به مقوله ساختمان دانشسرای تبریز اشاره کرد و گفت: این مجموعه واجد ارزشهای تاریخی و فرهنگی است و میتواند در صورت واگذاری به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان یک نفسگاه فرهنگ و هنر و به فضای کالبدی فرهنگی در مرکز شهر تبدیل شود.
ناظمی از آمادگی این اداره کل برای برگزاری یک رویداد مطبوعاتی جدی خبر داد و گفت: در صورت ارائه طرح یک رویداد گسترده مطبوعاتی از سوی خانه مطبوعات استان، این اداره کل نیز همراهی کامل خواهد داشت.
وی همچنین در پاسخ به یکی از خبرنگاران، با اشاره به انجام مقدمات لازم برای برگزاری نمایشگاه کتاب تبریز، افزود: با توجه به تغییر سیاست های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پیگیری های لازم بر اساس سیاست های جدید وزارتخانه برای برگزاری این نمایشگاه انجام می شود و امیدواریم با تصویب وزارت، امکان برگزاری این نمایشگاه در آذربایجانشرقی فراهم گردد.
نظر شما