انتقاد استاندار خراسان جنوبی از دوگانگی در نرخ باروری استان

قناعت گفت: متاسفانه درآزمون استخدامی آموزش و پرورش نرخ باروری را سازمان ثبت اعلام کرد و طبق آن برای خراسان جنوبی ۲.۷ اعلام شد، درحالیکه مرجع اصلی ارائه آمار، مرکز آمار ایران باشد، این دوگانگی باعث شد تا جوانان استان از مزایای این قانون محروم شوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «جواد قناعت» عصر (19 تیر) در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی ضمن تبریک عید قربان و آغاز دهه امامت و ولایت، اظهار کرد: نمایشگاه توانمندی های حوزه بانوان استان تجلی بخش ظرفیت های حوزه بانوان استان است که امروز با حضور معاون زنان و خانواده رئیس جمهوری افتتاح شد.

 

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی مردمی بسیار متدین، انقلابی، ولایت مدار و همراه و همسوی با نظام دارد، گفت: همسویی و همراهی مردم این استان به ویژه بانوان با نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران خاص و ویژه است به طوری که مردم استان سر بزنگاه‌ها حضور پرشور و انقلابی در دفاع از نظام دارند و در این بین نقش و حضور بانوان در آن بسیار پر رنگ است.

 

مقام عالی دولت در استان با اشاره به عقب ماندگی تاریخی استان از نظر توسعه و زیرساخت ها، این موضوع را ناشی از کم توجهی در گذشته عنوان کرد و افزود: خراسان جنوبی به این دلیل که در گذشته بخشی از خراسان بزرگ بوده و وسعت زیادی داشته است، متاسفانه کمتر مورد توجه قرار گرفته و لذا دچار عقب ماندگی تاریخی است که باید جبران شود.

 

قناعت، خراسان جنوبی را سومین استان پهناور کشور دانست و گفت: لازم است مسئولانی که از تهران به خراسان جنوبی سفر می کنند در مورد شرایط و ظرفیت ها و کمبودهای استان در مرکز و در جلسات تصمیم ساز، خراسان جنوبی را در اعتبارات، ویژه و خاص ببینند.

 

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی از نظر زیرساختی هنوز هم مشکلاتی دارد، هرچند که در دولت های مختلف کارهای خوبی انجام شده است، اظهارداشت: سهم محرومیت زدایی و توسعه استان در زمانی که دولت ها و مسئولان انقلابی روی کار بودند، بیشتر بوده است اما هنوز هم دچار عقب ماندگی زیادی هستیم.

 

استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه امروز نوع پیگیری ها بجای توسعه ای، زیرساختی است، افزود: پیگیری هایی که امروز برای زیرساخت های استان انجام می‌دهیم، درخواست دو دهه قبل برخی استان‌های برخوردار است که اینها نشان از فاصله استان در بحث زیرساختی با استانهای توسعه یافته دارد، لذا در اعتبارات باید این استان با نگاه ویژه ای دیده شود.

 

قناعت ظرفیت های استان در حوزه نیروی انسانی، معادن، بانوان فرهیخته و مستعد و نخبه را بسیار خوب ارزیابی کرد و گفت: در حوزه نیروی انسانی افراد نخبه و با استعداد و بانوان فرهیخته و متدینی داریم که در حوزه های مختلف خوب می‌درخشند و حرف برای گفتن دارند.

 

وی با اشاره به هم مرز بودن خراسان جنوبی با کشور افغانستان که مرکز تامین تولید مواد مخدر جهان است، خواستار افزایش اعتبارات استان در حوزه ترک و پیشگیری از اعتیاد  شد و افزود: در همین خصوص لازم است که کمپ ترک اعتیاد ماده 16 ویژه بانوان در دو شهر مرزی و مرکز استان راه اندازی شود تا از پیش روی اعتیاد در حوزه بانوان جلوگیری به عمل آید.

 

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به لزوم تامین اعتبار برای احداث پارک ویژه بانوان در شهرهای استان، این موضوع را از خواسته های مردم در سفرهای شهرستانی عنوان کرد و گفت:در خصوص احداث پارک های ویژه بانوان در شهرستان ها برنامه ریزی هایی صورت گرفته است اما تحقق آنها نیازمند تامین اعتبار است که در این زمینه نیز خراسان جنوبی باید خاص دیده شود.

 

قناعت همچنین با اشاره به قانون حمایت از جوانی جمعیت در کشور و استفاده از تسهیلات این قانون، به موضوع دوگانگی در اعلام نرخ باروری در استان توسط مرکز آمار ایران و اداره ثبت احوال اشاره کرد و گفت: برای استفاده از این تسهیلات، قانون جوانی جمعیت شرط نرخ باروری را گذاشته است که مرکز آمار ایران درصد نرخ باروری را برای خراسان جنوبی2.33 درصد اعلام کرده که اگر ملاک عمل قرار گیرد کل استان می‌تواند از مزایای آن استفاده کند.

 

وی با بیان اینکه متاسفانه شاهد بودیم که در موضوع آزمون استخدامی آموزش و پرورش نرخ باروری را سازمان ثبت اعلام کرد و طبق آن برای خراسان جنوبی 2.7 اعلام شد، درحالی که مبنا و مرجع اصلی ارائه آمار، باید مرکز آمار ایران باشد، گفت: این دوگانگی باعث شد تا همه جوانان مستعد استان از مزایای قانون جوانی جمعیت بهره مند نشوند و این مغایرت ها باعث نارضایتی مردم شده است.

 

قناعت با اشاره به حمایت های استان از حوزه بانوان و خانواده در دولت سیزدهم، گفت: در شش ماهه دوم سال گذشته تعداد ۵۶۰ طرح با ۴۴ میلیارد تومان اعتبار از محل مشاغل خانگی پرداخت شد که 80 درصد آن مربوط به حوزه بانوان است.

 

وی با اشاره به اینکه سال گذشته از محل تسهیلات بند الف تبصره 18، 90 درصد تسهیلات به طرح های حوزه گردشگری بانوان اختصاص یافت، افزود: در تبصره 16خراسان جنوبی آمادگی دارد که از محل اعتبارات کل استان درصدی را برای اشتغال و طرح های بانوان اختصاص دهد.

 

 

 

کد خبر 1194699

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha