بندگی خدا، ولایت مداری و مهربانی با مردم از ویژگی های بارز فرمانده تراز اسلامی است

حجت الاسلام محمدحسنی با بیان اینکه ۱۴۰۰ سال قبل ویژگی های مدیریت مطلوب و فرماندهی تراز اسلامی از دیدگاه امیرالمومنین (ع) بیان شده است، گفت: بندگی خدا، ولایت مداری و مهربانی با مردم از ویژگی های بارز فرمانده تراز اسلامی است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام عباس محمدحسنی، رییس عقیدتی سیاسی ارتش در همایش ملی تعالی معنوی و فرهنگ دفاعی با تبریک دهه ولایت با بیان اینکه دفاع پیش دستانه یکی از معارف دینی است، گفت: در این همایش باید بگوییم که از صدر اسلام و بعد از اسلام در هیچ جا سراغ نداریم که مسلمانی آغازگر جنگ باشد اما در حوزه دفاع، دفاع پیش دستانه آیات قرآن وجود دارد.

 

وی با اشاره به آیات قرآن گفت: خداوند در قرآن می فرماید تمام توان خود را به کار گیرید و قدرت خود را به رخ دشمن بکشید تا دشمن از آغاز جنگ با شما بهراسد.

 

وی با اشاره به مشخصات فرمانده تراز اسلامی از منظر امام علی (ع) تصریح کرد: این همایش در راستای استفاده از فرازهای نهج البلاغه شریف برگزار شده است. بر همین اساس توصیه های رهبر انقلاب نیز بر این است که با نهج البلاغه مانوس شوید و این همایش موجب خرسندی خدا و رسول اوست.

 

رییس عقیدتی سیاسی ارتش ادامه داد: کتاب شریف نهج البلاغه مانند قرآن ترسیم سرشار علوم و معارف مورد نیاز بشر است که در صورت کشف و بکارگیری دقیق آن تضمین کننده خوشبختی دنیا و آخرت بشر است، به همین دلیل از نهج البلاغه به عنوان اخو القرآن یعنی برادر قرآن یاد شده است.

 

وی با اشاره به پیشتازی اسلامی در موضوع مسایل مربوط به فرماندهی و ویژگی های فرماندهی مطلوب از منظر نهج البلاغه با تاکید بر بیانات امام علی (ع) تصریح کرد: در جایی از این کتاب شریف عنوان می شود که فرماندهی نسخه دوم امام است.

 

وی با اشاره به جایگاه حضرت علی (ع) در حکومت اسلامی تصریح کرد: حضرت علی (ع) در جامعه محور حکومت اسلامی معرفی می شود تا جامعه بشری از یکدیگر نپاشد. فرماندهی نیز در همین یک جمله به معنی محور سنگ آسیاب که اگر این محور نباشد، دو سنگ آسیاب بر یک مدار نمی گردد.

 

وی ادامه داد: در حقیقت مثال فرماندهی مانند نخ تسبیح است که اگر پاره شود، دانه ها از هم می پاشد و جایگاه فرمانده و مدیر نسبت به مدیریت مانند جایگاه نخ تسبیح است نسبت به دانه های تسبیح.

 

وی با اشاره به وظایف فرماندهی و نظرات دانشمندان مختلف غربی در این رابطه گفت: در این زمینه دانشمندان و کارشناسان مدیریت کلاسیک هر یک تعریفی را از مدیریت علمی بیان کرده اند اما در ایران اسلامی عزیز مدیریت بر چهار محور برنامه ریزی، سازماندهی، هدایت، کنترل و نظارت پایه ریزی شده است که این نظریه برگرفته از نظریات رایج معصومین (ع) و منابع اصلی دین مبین اسلام مانند قرآن و نهج البلاغه است که البته دانشمندان غربی این نظریات را به نام خود ثبت کردند و ما به دلیل عدم آگاهی از داشته های خود احساس دست خالی بودن می کنیم که این موضوع شایسته نیست.

 

وی گفت: معتقدم در این زمینه نیز مانند سایر حوزه ها باید پیشتاز باشیم اما کسی نیامده در این موضوع پیشتازی کند و ما را به رخ بکشد و تبلیغ و تبیین مدیریت اسلامی را به درستی انجام دهد. امروز نگاه دنیا به نهج البلاغه چیز دیگری است. با بررسی نظریات دانشمندان غربی می بینیم که 1400 سال قبل در بیانات امیرالمومنین (ع) تمامی این ارکان به وضوح عنوان شده است. حضرت علی (ع) در مورد برنامه ریزی در زندگی می فرمایند پایداری زندگی، زندگی نیکو در برنامه ریزی کردن است.

 

وی با اشاره به انتخاب کارگزاران از دیدگاه حضرت علی (ع) اظهار کرد: حضرت علی (ع) در فرازهای مختلف نهج البلاغه می فرمایند به کسی مسئولیت دهید که خودرأی نیست و عامل جفا و خیانت به جامعه نمی باشد و از روی تجربه افراد را انتخاب کنید و از کسانی که ابایی از دریدن پرده حیا ندارند، بپرهیزیم. امام علی (ع) در مورد کنترل و نظارت نیز می فرمایند حتما از افرادی صالح و صادق برای کنترل و نظارت استفاده کنید زیرا گزارش آنها برای کنترل برای شما نیاز است و شما به این گزارش احتیاج دارید.

 

وی در مورد ویژگی های فرمانده تراز اسلامی در نهج البلاغه افزود: هوشیاری، سرسختی، عدم سوء استفاده از مدیریت شغلی و بندگی خدا از جمله ویژگی های بارز فرمانده تراز اسلامی است.

 

حجت الاسلام محمدحسنی ولایت مداری، پایداری، مهربانی با مردم، اولویت بندی در امور مهم و غیر مهم، تقویت انگیزه و جلوگیری از سوء استفاده شغلی را از دیگر ویژگی های فرمانده تراز اسلامی برشمرد.

 

وی یادآور شد: مسئولیت امانتی در دست ماست که نباید از آن سوء استفاده کنیم.

 

 

کد خبر 1195008

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha