به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجتالاسلام مسیح توحیدی در جمع خبرنگاران با اشاره به آغاز به کار پایگاه جامع امیرالمومنین (ع) اظهار داشت: این پایگاه حاوی اطلاعات و منابع مهمی پیرامون سیره امام علی(ع) است که به نشانی www.imamali.inoor.ir در دسترس قرار دارد.
مدیر و پژوهشگر پایگاه جامع امیرالمومنین (ع) با تقدیر از تلاش در عرصه پژوهشی و فنی و تولید در ارائه محصول بیان کرد: این محصول در مقایسه با سایر محصولات مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، برخط و تحت وب است.
وی عنوان کرد: در گذشته دانشنامه علوی به عنوان محصول رومیزی یا برون خط تولید و در اختیار کاربران قرار داشت و تولید نرم فزار دانشنامه علوی با محوریت نهجالبلاغه در سال 81 انجام و نسخه بعدی آن نیز سال 98 تهیه شد.
حجتالاسلام مسیح توحیدی تصریح کرد: سعی شد در این پایگاه بتوانیم ابعاد مختلف شخصیت امام علی(ع) را به مخاطبان عرضه کنیم، در این راستا عمده محصولات تولید شده، برون خطِ در محوریت نهجالبلاغه بودهاست.
وی با اشاره به تولید و عرضه اپلیکیشن تلفن همراه نهجالبلاغه نیز سال 99 خاطرنشان کرد: پایگاه جامع امیرالمومنین دارای ویژگی های مختلفی است و بخش های محوری آن نهجالبلاغه است که در 5 نسخه امکان مقایسه وجود دارد و مهمترین ترجمهها و شرحهایی که در اختیار مرکز بوده و و 40 ترجمه به 7 زبان را داریم.
مدیر و پژوهشگر پایگاه جامع امیرالمومنین (ع) گفت: در این پایگاه ابعاد مختلفی از شخصیت و زندگانی حضرت علی (ع)، جمع آوری و در قالب بیش از 70 هزار حدیث، مقاله و کتاب به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی در اختیار پژوهشگران، حوزویان، دانشجویان قرار گرفته است.
وی افزود: مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور توانسته بود نرم افزار موبایلی نهج البلاغه را در سال 99 در اختیار علاقمندان قرار دهد، همچنین پژوهشهایی که در حوزه لغت، معانی، بیان و بدیع در خصوص امثال الحکمی که در نهجالبلاغه به کار رفته و همچنین ویژگیهای لغوی و اِعرابی نهجالبلاغه نیز در ذیل بخش نهجالبلاغه این پایگاه در دسترس مخاطب است.
حجتالاسلام مسیح توحیدی یادآور شد: کلام حضرت علی(ع) منحصر به نهجالبلاغه نیست و در این پایگاه به بخش های مختلفی توجه شده و حتی مقالههایی که در مجلههای علمی پژوهشی در محور امیرالمومنین وجود داشته نیز در دسترس کاربر قرار دارد.
وی اظهار داشت: همچنین بخش هایی از این پایگاه به رویدادهای تاریخی مرتبط با حضرت علی(ع) با محوریت این امام معصوم اختصاص و همه دوران حیات ایشان تا زمان شهادت را در بردارد.
مدیر و پژوهشگر پایگاه جامع امیرالمومنین (ع) گفت: در حال حاضر 2 هزار محموعه دانشگاهی و علمی و حوزوی و موسسات تحقیقاتی از محصولات و شبکه های فعال مرکز نور بهره مند هستند و این پایگاه جامع نیز فرصت مهمی در اختیار پژوهشگران و محققان است.
گفتنی است در این پایگاه، اطلاعات و امکانات متنوعی چون «امکان مقایسه و مشاهده 5 نسخه مشهور نهجالبلاغه»، «تعداد 40 ترجمه به 7 زبان مختلف» و «30 شرح از نهجالبلاغه» و نیز بخشهایی چون «کتابخانه»، «رویدادها»، «زندگینامه» و غیره جهت استفاده پژوهشگران و شیفتگان آن حضرت فراهم شده است.
نظر شما